Hundreda

Alla inlägg under mars 2010

Av Emma Hammar - 14 mars 2010 21:16

Är helt slut i huvudet efter en lång helg med en underbar utbildning. Jag förstår varför man lägger upp det med "endast" tre dagar i följd. Man orkar inte mer, det är så intensivt.


Vi har jobbat med hundar med olika typer av aggressionsproblem och det är så himla intressant, man sjunker in i allt och ser hunden och börjar analysera det man ser. Skillnaden på den här utbildningen jag går och andra är att det är så mycket praktik på denna! Vilket är nödvändigt om man ska bli bra på detta. Vi får erfarenhet redan nu och genom hela utbildningen - så när vi kommer ut i allvaret och ska "klara oss själva" så har vi massa kunskap med oss. Dock är det viktigt att vi aldrig blir "ensamma" i detta yrke. Man måste bolla med kollegor ibland och vi kommer alltid att lära oss nya saker genom hela livet på alla hundar vi möter. det finns inget facit som alla hundar följer, endast en grund som vi kan utgå ifrån.


Ja det är så otroligt spännande och vi har sett fyra hundar den här helgen av olika raser och olika aggressiva beteenden. Vi tar del av varandras projekthundar och lär oss av dessa.


Ja det känns som jag svamlar - vilket jag troligtvis gör då min hjärna är en enda gröt just nu. Ville slänga in lite i bloggen innan jag deckar i sängen. Det tar ett par dagar att smälta det vi har lärt oss. 


God natt! 

Av Emma Hammar - 12 mars 2010 19:10

Ja det är huvudtemat på utbildningen i helgen. Aggression och även kommer vi börja titta på antijakt träning. Det blev lyx utbildning idag då vi bara var tre elever idag   Synd för de som var sjuka men det är ju bra för mig! 


Har lärt mig många nya saker idag och om inte annat lärt mig se saker ur en ny synvinkel. Hundars beteenden är ett så himla intressant ämne, jag slukas av allt och tycker att det är så roligt!!! 


Arrac var jätteduktig och passiv hela dagen. Han låter som en liten Gremlings ibland när han små leker i sin bur. Men passiviteten är bra   I LIKE 


Det blir ett kort inlägg idag men jag är lite trött och ska nu sätta mig och äta en efterlängtad middag - Tacos! Som Robert och brorsan har stått och fixat medan jag sitter här och skriver. Hundarna har ätit och Arrac är galen, har mycket energi som han har lagrat i idag. De hackar lite på mig att jag inte hjälper till   Men jag kör på den fuling att jag har gått i skolan hela dagen och är trött   


Hihi - jag vet jag är lite ful 


Hej på er!

Av Emma Hammar - 7 mars 2010 20:34

Syskonträff på stan stod på schemat idag! Jättekul att träffa både Ess & Peace och deras mattar. Vi skulle träna lite tillsammans. Arrac har aldrig tränat tillsammans med andra hundar förut vilket märkets. Va de andra lugna var han det med men om de började kampa och träna intensivt så skällde han rejält! Så Arracs träning var mest passivitet. Så det här måste vi träna på ofta, att bara titta när andra hundar har kul. Så fort värmen kommer ska vi ta filt och fika med oss ner på klubben och bara titta på när alla andra tränar!


Här kommer en liten filmsnutt på när Arrac, Ess och Peace leker auusie monster på Älvsjö mässans stora parkering   



Ja mer träning blir det med Arrac underbara små syskon. Vi ska sikta in oss på att ut och spåra när moder jord tillåter! Ut med rejäla kängor och varm chocklad ut i skogen är vårt mål   


Ja juste jag vägde Arrac idag för första gången sen han var 12 veckor gammal och nu nästan 3 månader senare väger han hela 15,5 kg!!! Ja det är väl inte så mycket - snarare en liten tunnis   En kullbror till Arrac vägde 17,5 kg för någon vecka sedan  Så ja Arrac är en liten slank kille, mer lik sina systar! 


Arrac tackar för sig för idag!

Av Emma Hammar - 6 mars 2010 14:18

Idag gick vi alla fyra ut på en promenad i solen. Husse kan ju vara lite knorrig "måste du träna hund när jag är med, vi kan väl bara gå". Ja han hade väl vaknat på fel sida. För han brukar ju hjälpa mig när jag vill träna. 


Vi tränade inkallning idag och så gömde jag små leksaker i snön som Arrac skulle leta upp, självklart lek också. Jag passade på att ta fram filmkameran när Arrac sprang efter husse och Zelda. Jag såg också en hög med hästbajs som är en delikatess. Jag gjorde tre inkallningar så här ska ni får se, han tvär vänder - så duktig. 



Ja han är rolig att träna med det måste jag säga! Men vi måste som sagt ta tag i de jobbiga bitarna i träningen annars kommer vi få problem i framtida situationer båda i vardagen och på tävlingar. Det är främst separationen jag pratar om, sen att han inte tål att jag tränar med en annan hund (Zelda i det här fallet). Men det kommer, även om det känns som det inte finns något slut på det här. 


Jag får expert hjälp och råd i separationsträningen av min lärare Åsa så det ska gå så är det bara! 


Bara ett litet inlägg idag   

Av Emma Hammar - 4 mars 2010 20:26

Med tanke på gårdagens inlägg så måste jag väga upp det lite idag. Allt är ju inte guld och gröna skogar som det annars kan verka i bloggen. Men vi har ett normalt liv här med (fast vad är normalt) en galen unghund men han gör många bra saker den lilla rackar ungen   Men man får nog passa sig med vad man skriver på bloggen folk kan ju börja tro att jag har en aggressiv liten hund   Nä då så är inte fallet - han är en slyngel som tror att allt kretsar runt honom och gör det inte det så blir han frustrerad. Typiskt tonåringar! Jag minns väl själv hur jag var i tonåren   


Vi har börjat koppelträningen på allvar sen i måndags och den går super. Genom att belöna varje tendens till slakt koppel och en belöning som ALLTID kommer på vänster sida så söker han nu självmant upp vänster sida ibland. Idag var jag nästan rädd att han skulle få nackspärr då han gick så fint länge   


Sen gör han jättefina inkallningar, igår så såg han en människa som han tyckte han skulle fram till - tvär vänder på inkallning och kommer hela vägen fram till mig! Det är snyggt. Juste han har gjort flera försök att jaga fåglar också men avbryter på inkallning. 


För övrigt har vi aktiverat oss med att leta leksaker idag. Han har lärt sig på kommando "vart är leksaken" att hämta en valfri leksak och ge den till mig i handen. Jag sa detta upprepade gånger tills han hade samlat in 7 st leksaker och gett till mig. Det är en försvårig till det vi gjort tidigare, då jag endast har krävt en max två leksaker - dessutom vet han vilken han ska hämta eftersom vi har lekt med "den" precis innan. Nu låg leksakerna utspridda i hela huset och vi hade inte lekt med någon. Då blev lill killen trött   .... En stund   Ska nog utveckla detta till att han ska "städa" upp alla leksaker på kommando! Finns inga begränsningar med en liten Aussie!


Nä nu får det räcka för idag - inga nya bitmärken och det är ju bra!  

Av Emma Hammar - 3 mars 2010 22:15

Det har ännu varit en helg med utbildning - jättekul som vanligt! Det är så himla intressant, det finns så mycket att lära sig. En helt ny värld med hundars beteenden öppnar sig för oss. Vi fortsatte med rädslor och började gå igenom aggressioner hos hundar. Vi hade också med oss våra projekthundar till utbildningen så vi fick träffa och lära av varandras hundar. Nästa helg är den 12-14 mars, alltså snart. Då är det mera aggressioner och så ska vi börja med antijakt. 


Annars om vi ska titta på lilla skitungen här, ja de är faktiskt det han är just nu. Jag frågade Robert om han har sett den lilla söta valpen som vi hämtade i november. Han har inte sett till honom och det har inte jag heller! Han är faktiskt en liten äckelunge! Men det är väl normalt?! Hon tror att allt kretsar runt honom. Så idag så började jag träna på allvar att när jag tränar med Zelda så är det hon som gäller och inte han. Arrac skrek och skrek, han ville inte att jag skulle hålla på med henne. Han bet henne flera gånger i frambenen, i läpparna och i öronen. Han fick brytordet av mig varje gång han bet henne. Sen helt plötsligt bet han mig  ! OJoj då var matte INTE glad  , så arg har han inte sett mig kan jag lova! Fan va onte det gjorde! Jag fortsatte träna Zelda trotts blå märken i benet som värker. Efter mycket om och men så låg Arrac och tittade på när jag tränade Zelda, men det tog LÅNG tid!!! 


Sen är det separations träningen som vi tränar hårt med, och det är tufft och svårt. Även fortsatt träning med dammsugaren som Arrac blir riktigt förbannad på. Sen han hamnade i spökåldern så har vi fått lite att bita i kan man säga. Men det är väl många som känner igen sig??? Andra kakor kanske?(Arrac och hans syskon kallas för kakorna) 


Ja, nu kanske vi vill höra nått som är bra också med lilla äckelunge ?!  Han klarade ett hundmöte fin fint på promenaden idag (vi möter typ aldrig hundar) och så klarade han av ett möte med människa när Arrac var lös, han kom på inkallning och satt så fint och tittade på gubben som gick förbi, han skvallrade så fint!


Ja och så har vi ÄNTLIGEN hittat kurser som vi KAN gå på. Jag kan bara gå kurser vissa helger (jag håller själv många kurser på helgerna) men nu är det en tjej här i närheten som håller helg kurser. Jag anmälde oss i Tävlings- och brukslydnad samt en kurs i vardagslydnad. Detta är heldags kurser så det handlar om totalt 4 dagar (2 per kurs) men det känns så kul att ha något att se fram emot. Första kursen i april och den andra i maj - spännande!  


Sammanfattning om Arrac just nu 5 ½ månad gammal - HAN ÄR SÖT NÄR HAN SOVER!!!!!  


Allt för den här gången   

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards