Hundreda

Alla inlägg under april 2010

Av Emma Hammar - 16 april 2010 10:03

Ligger hemma i magsjuka!   Så himla trist och jobbigt. Fick bryta mitt pass i onsdags, satt och körde 676 till Norrtälje då jag började må illa... Så nu har jag väl smittat typ 60 pers i Norrtälje! 


Igår låg jag helt handlingsförlamad i soffan precis hela dagen. Jag tror inte ens att jag lämnade soffan mer än totalt 30 min på hela dagen. 


Arrac är jätteduktig. Han fattar att jag inte mår bra och har legat och sovit/vilat hela dagen. Han passade på och busa när jag släppte ut honom på baksidan men la sig genast då han kom in igen. Däremot är husse inte sjuk så när han kom hem så pockade Arrac en hel del på honom   


Pratade med Tina (uppfödaren) igår också. Hon har försökt raffsat ihop en valpträff på söndag som jag tyvärr inte kan delta på  Jag har ju spårkurs på söndag (om jag nu är frisk tills dess). Men jag ser fram emot kennellägret i juli då kommer jag att få träffa många syskon och även andra Blåvingar! 


Nu idag när jag är lite piggare behövde jag fördriva sjuktiden med att skriva av mig lite. Det finns ju inget tråkigare än att vara sjuk. Man orkar inget, allt gör bara ont - att ligga ner gör ont  Man kan inte träna hundarna... man kan helt enkelt inte göra ett enda skit annat än att glo på en fyrkantig ruta  


Men nu har ju i alla fall Arrac fått en rejäl återhämtning. Har inte tränat med honom sedan i söndags. Han fick lite miljöträning i tisdags men annars har jag inte gjort något med honom. Så jag hoppas på att polletten ska ha ramlat ner lite nu. Får se kanske tränar lite i eftermiddag om jag orkar. Lite klossträning med ingångar samt ligg med stimuluskontroll och omvänt lockande. 


Ha det!

Av Emma Hammar - 13 april 2010 19:10

Kursen blev inställd pga sjukdom idag... jättetrist. Jag som redan hade åkt halvvägs och passat på att träffa farmor och äta mat innan kursen. Det är sånt som händer. Anledningen till att jag blev extra besviken är för att jag har sökt semester 6 tisdagar på rad för att kunna gå kursen, och om de lägger sista tillfället på en vardag så kommer jag inte kunna gå den... Har inga fler semesterdagar sparade   Ja vi får se hur det blir. En dubbellektion sista gången kanske eller en helg skulle ju sitta fint. 


Jaja om jag ska se något positivt i det hela så har jag inte kommit så långt med läxorna som jag själv hade önskat. Arrac gör fel och slutar rätt som det är! Ändå så går han in med en super schysst attityd när jag säger "ska vi jobba". Men jag tror jag vet var felet ligger - jag lägger ribban för högt. Annars skulle han inte göra så mycket fel. Samtidigt är han ju i en känslig ålder.


Jag vill så mycket och nu får jag nog ta mig i kragen. Jag har nog tränat lite för mycket med tanke på att han är en liten skit. Ändå så är det inte så många minuter per dag som jag tränar på läxorna max 10 min i snitt per dag (utspritt under dagen). 


Men han har ju faktiskt gjort 2 fina spår under veckan här. Och undersökt världen på lite andra sett så jag får nog ge mig... Ska inte träna på några dagar så han får en rejäl återhämtning. Vi ska bara vara valp ett par dagar nu   


Det blir inte alltid som man har tänkt sig! 

Av Emma Hammar - 11 april 2010 16:36

Det började inte soligt alls. Det var kallt och ruggit då jag hade en privatträning i Norrtälje.


Jag tog Arrac med mig. Jag vill kunna ha honom som "assistent" på mina kurser i framtiden så jag kan likaväl börja nu. Min största tanka med dagen var miljö-  och passivitetsträning. När mitt ekipage skulle kampa så fick Arrac fnatt och började skälla. Med lugna händer och att förstärka honom när han var tyst så gick det bra. Han var jätteduktig   


När vi kom hem så strålade solen!   Jag och Arrac gick ut på en närliggande äng för att bara strosa, busa, träna och bara vara... Jätteskönt. Nu märks det hur skygg jag var varit mot vintern. Jag avskyr att vara ute vintertid och det märks att Arrac inte kan träna ute. Så det som han kan inne fungerar inte alls ute. Så nu är det verkligen dags att jag ger mig själv en spark där bak och går ut och tränar.   


Många andra vågar också komma ut när solen skiner. Det tyckte Arrac var mycket konstigt, ingen brukar ju vara ute här hemma. Det är bara på andra platser som det finns folk   


Jag har nu gjort i ordning ett inlägg (det förra) där jag kan lägga in info om Arrac. Såsom hans uppgifter och resultat. Kommer lägga in MH och liknande i kategorin "Arrac". Men det dröjer minst några månader till innan det lär finnas resultat att lägga in. Men mitt mål är i varje fall att debutera i bruks och lydnad redan detta år. Det ska inte vara omöjligt tycker jag. Eller ja omöjligt är det verkligen inte frågan är ju bara om vi kommer någonstans   Men vi tränar ju på det redan nu så vi fortsätter med det så finns alla chanser att komma någon vart. 


Det har varit mycket i helgen så Arrac får vila i morgon. Det blir ju kurs på tisdag igen. Läxorna har ju inte gått som planerat. Arrac gör mycket fel och "bara går" i från mig. Jag kanske har tränat för långa pass eller satt ribban för högt. Jag ska sänka den lite så får vi se hur det går. Annars får vi hjälp på tisdag om det bara har blivit pannkaka av det hela. 


Allt för idag...   strålar fortfarande   

Av Emma Hammar - 11 april 2010 16:20



Blue Wingfire's Yummie Arrac - Arrac


 


Ras: Australian Shepherd

Född: 2009-09-18

Vikt: 17,5 kg

Höjd: 53 cm

Färg: Svart, vit och tan 

Ögonfärg: Brun 

Svans: Lång

Ögon: UA som valp

HD: 

ED: 

MH: Genomfört med 1:a på skott 

 

Mor: Crofter Holding's Niña Roja 
Far: Blue Wingfire's A Touch Of Hous (S31228/2004)


Bruks

Appellspår

DatumPlatsPoängResultatKommentar





 

Lydand

Klass 1

DatumPlatsPoängResultatKommentar





 

Utställning - inoff

DatumPlatsAktivetetResultat
2010-02-13SollentunaValp 4-6 månHP

 

Övrigt 

DatumPlatsAktivetetResultat
 




Arrac's MH




   

Av Emma Hammar - 10 april 2010 14:37

Arrac har spårat idag igen. Oj vilket svårt spår han fick! 


Jag la ett snarlikt spår som här om dagen, ca 40-50m långt och en leksak på slutet. Min tanke var att se hur han jobbar nu när han har fått en målbild av spåret.


Det var först väldigt blött i marken det var en försvåring. Nästa var en viltstig som vi korsade.  Nästa blev en till viltstig som jag hamnade mitt i så jag vek av från den, ingen vinkel men det blev ett Y-kors - viltet åt ena hållet och jag åt det andra. Men det är ju så här verkligheten ser ut man vet inte vad man stöter på när man lägger spår. Lite av charmen i det hela   


När vi skulle ta spåret så precis när jag släppte på honom så började en hund skälla i närheten då blev han lite ängslig och pipig. Jag visade på honom igen. Det blev en tveksam start. Men så fort han fick upp mitt spår så började han. Hans svans går fram och tillbaka som en klocka när han jobbar. Zelda satt uppbunden vid spårstarten - här kom nästa försvåring! Flocken delas! Det var jobbigt men jag ville att han skulle lösa det själv, och det gjorde han. Han kom själv på sig och ringade en liten cirkel och fortsatte att spåra. Y-korset klarade han galant! Följer man naturen så var det naturligt att följa viltstigen, men han sänkte farten och fortsatte i mitt spår! Sen var det bara raka vägen till leksaken!


Ja, han kommer nog bli en duktig spårhund tror jag    Matte stolt! Jag kände i spårstarten när hunden satte igång att nu blir det svårt - men han grejjade det!


Nu ligger två dyngsura hundar i hallen och är trötta och sover. Lite senare hade jag tänkt att träna på klossen, ingångarna och lite omvänt lockande på ligg. Men jag får se hur mycket han orkar idag. Han är trots allt en liten valp fortfarande. Jag tar det på den nivå han orkar.


Det var lite för idag! 

Av Emma Hammar - 8 april 2010 22:22

Idag bestämde mig för att spåra med Arrac! Vi hittade en snöfri liten skogsplätt i närheten som jag la ett spår på 40-50m och en liggtid på 30 min. Han var hemma medan jag la spåret. Givetvis har jag det på film 


Han kom av sig i mitten av spåret och hittade kattbajs- Han vet ju inte egentligen vad det är han ska göra (vilket inte är så konstigt) så han kom av sig där så jag tog tag i selen och ledde tillbaka honom på rätt spår igen. Det tog bara några sekunder för honom att fatta och fortsätta rätt.


Men annars var jag mycket nöjd. Han undersökte mina fotspår väldigt noga, så några spår till bara så har han en målbild på vad det är han ska göra. Han fick en rejäl ceremoni i slutet med sin favorit kampleksak!


Ja igår la jag Zeldas första spår får det här året. Det var exakt 4 mån och 5 dagar sedan Zelda spårade sist. Hon fick en uppvärmning på 75 m och två vittringspinnar och sen ett appellspår. Hon tog båda spåren och plockade alla pinnarna. Men jag var inte så nöjd, hon höll på att jaga massa sork under spårningen! Ringrostig hund... Jaja hon är ju en nonchalant dam som gör det som faller henne in. 


Vi var ju på kurs i tisdags och Arrac var jätteduktig! Han har en riktigt just attityd när han ska jobba och är så lättlärd. 


Läxor som vi har till nästa vecka

  • Stimulus kontroll på ligg
  • Omvänt lockande på ligg
  • Klossen - ingångar 
  • Klossen i rörelse 

Ja det är väl bara att sätt igång att träna   


Det var allt för idag!

Av Emma Hammar - 5 april 2010 23:21

Men ursch vad ledsen jag blev i morse!   När ska det sluta????   Jag som hade planer på att åka ut i mina spårmarker idag för att kolla läget om jag kan ha spårkurs om två veckor. På samma gång hande jag tänkt ta årets först spår med Arrac. Men det sket sig ju. Jag blev så deprimerad att jag inte har gjort så mycket hundträning som jag hade tänkt idag. 


Jag har tränat på klossen med Arrac fler gånger idag, vi har ju det i läxa till i morgon. Jag har flera gånger testat att ta både ett och två varv runt klossen utan belöning. Han har en just fart och arbetar flitigt med bakdelen. Någon gång har han stannat upp och undrat vart belöningen tagit vägen, men det är bara för en sekund och sen fortsätter han med mer fart! 


I lördags var vi hundvakt åt en lite Fralla som är lika gammal som Arrac. Ursch aldrig mer två valpar på samma gång! Vilket röj vi hade. Jaja trött blev de tillslut då jag band fast dem i var sin ände av rummet efter flera försök att säga till dem  Lek i flera timmar utan stopp. Efter två minuter så sov de som stockar båda två!!! Haha bra socialicering för Arrac. Frallor kan vara lite konstiga   


Ja då är det kurs i morgon igen - det ser vi verkligen fram emot! Jag har ju till och med tagit semester 6 tisdag bara för att kunna gå på kursen, så kul tycker vi att det är!


Nu ska jag sova - har suttit uppe och kollat på filmer i flera timmar på ett par projekthundar som gör utfall. Flera gånger, om och om igen i slowmotion - för att lyckas lösa problemet för dem tillslut. Nu har jag bara tusen frågetecken i skallen - hur ska jag göra detta? Nä jag har många ideer också    Så jag har skrivit många sidor ock skickat till mina lärare så får vi se om jag är på rätt spår eller ej. Men intressant är det!


Nä god natt

Av Emma Hammar - 4 april 2010 19:32

Nu börjar det dra ihop sig för spårkurser! Jag har en kurs som börjar om två veckor om snön tillåter...


Det är 2 platser kvar och är en fortsättningskurs för er som har börjar lite i spåret. Nu börjar vi titta på appellspåret (första klassen i tävling) och fortsätter att lägga in försvåringar i spåret. Vi jobbar vidare på grunden. 


Är det nån som är sugen att gå kurs så kan ni anmäla er till info@hundreda.se 


Ni kan läsa mer här http://hundreda.se/sparkurs_2.html 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards