Hundreda

Alla inlägg under juni 2010

Av Emma Hammar - 21 juni 2010 13:33

Ja nu liter bilder från i helgen    Det är Bellas kille som har tagit dessa bilder. Mer om Bella på hennes hemsida http://vitherdehund.nu/ 



Här ser vi alla hundarna, Zelda i hörnet. Det är Taurus och Arrac som nosar på varandra. Bailey visar dem rumpan till.

  

Arrac är sydlig i sina signaler och jätteduktig på hundspårk. Han är väldigt på och slickig men gör sig tydlig genom att göra sig väldigt liten. Han är ju yngst också så han ska ju vara artig mot de äldre. 


 

Lite lugnade signaler, vänder sidan till. Duktig pojke. 


Zelda har sten koll på om Taurus och Bailey är snälla mot Arrac. När hon tyckte att de blev för närgångna på Arrac sa hon till på skarpen därifrån hon ligger. Det lyssnade grabbarna på jättebra. Zelda har bra pondus.

  

Ja en bild som liknar det som vi fick se mest. Nämligen Arrac i fullt ös!


Tack Bella för bilderna! 

Av Emma Hammar - 20 juni 2010 17:33

Igår kom Bella och Stefan med sina två Vita Herdehunds pojkar. Vi började med en promenad med alla fyra hundarna, de måste ju samsas nu när de ska "bo ihop" ett dygn. Allt gick jättebra, de var nyfikna på varandra - såklart. 


När vi kom tillbaka så hade vi hundsläpp två och två åt gången. Jag har ju inhänngad tomt så det är ju super. Vi började med Zelda och Bailey som är lika gamla. De har haft ett hundmöte när vi gick på Hundens Hus när de var 2 år gamla. Det var ett kort och intressant möte då. Vi var mest intresserade av detta möte faktiskt idag. Hur det såg ut då och hur ser det ut nu? Båda är mycket duktiga på hundspråk men Bailey har stor respekt för Zelda, det räcker med en blick från hennes sida. 


Ja allt gick bra så nu fick Arrac och Taurus träffas - två ung tuppar. Arrac är nu 9 mån och Taurus snart 2 år. Har var det röjröj på dessa två. Arrac var jätteduktig med fina signaler. Han är väldigt på men samtidigt så extremt tydlig i sina signaler. Sen fick Zelda träffa Taurus som också är lite på hon sa till honom ett par gånger. Sen släppte vi in Bailey så de blev tre och sist lillskiten Arrac. Det gick superbra med alla fyra, inga problem. 


Bilder kommer.... Bella ska skicka 


Så det blev mycket prat, god mat & dryck och en sen kväll. Jag som alltid brukar sova bort halva förmiddagen vaknade innan 8. De andra slöfockarna sov nog riktigt bra i gäststugan, de kom inte ut förren ett tag efter kl 11....  


Sen efter frukost så drog jag, Bella med Arrac och Bailey ut för lite träning. Det blev nya saker för mig idag nämligen uppletande (på riktigt) och budföring. Skitkul att få lära sig nya saker!


Bailey fick börja med ett uppletande, då såg jag hur man lägger en ruta. Han jobbade jättefint. Sen tyckte Bella att jag skulle göra som jag brukar i ett uppletande. Jag går ju bara rakt ut och kastar föremål lite hej vilt. Ja Arrac jobbar bra, han släppte dock första föremålet då han hittade ett till på vägen in. Men jag har ju lärt honom att leta, gripa, springa med den i mun till mig, (position ibland) och lämna av. Så vi har ju mycket bara att matte inte vet hur man bör göra....


Vi körde lite budföring efter det och sist gjorde jag en "riktig ruta" med uppletande till Arrac så som Bella hade gjort till Bailey. Jag tog nu en mindre ruta på 25 x 25m eftersom han var lite trött. Jag la bara två föremål i de två bortre hörnen och sen så "vallade" tror jag att det hette i rutan så det hamnar vittring överalt. Oj nu var det skillnad på hur han jobbade. Han jobbade längst ut och kollade av hela rutan och när han hade förstått vad jag har gjort så hämtade han föremålen en i taget och var helt klockren! Det blev ju så mycket tydligare - häftigt!


Budföringen

Jag vet ju knappt vad detta är, ja eller nu vet jag för Bella har lärt mig   

Vi började med Bailey så jag får se hur det ska gå till. Han var inte riktigt sig själv idag och gjorde inget bar jobb sa Bella. Men jag lärde mig ändå   


Med Arrac så tog Bella en leksak och jag en. Hon gick iväg och visade den och så skickade jag honom och hon tillbaka efter att de har lekt. Det här var ju bus enkelt. Egentligen har vi redan tränat grunden i budföring utan att jag har tänkt på det men Robert. Det har vi ju gjort på promenaderna sen han var liten. Hehe det kom jag på nu i skrivande stund. Vi gjorde tre skick var med Arrac och varje gång så minskade vi ner på synintrycket av leksaken. Han lär sig snabbt vad det går ut på. 


Jag har haft superkul! Men vi glömde ta 9 mån bilder på Arrac. jag ska försöka få till ett par i kväll men det lär ju bli mörka bilder. Nu när jag har varit så duktigt och gjort dessa måste jag ju fortsätta!


Ja vi tyckte att det var så kul att träna så jag ska åka till Bella på lördag om inget annat dyker upp och så ska det tränas! Vi ska fokucera på lydnaden eftersom det är ju tänkt att jag och Arrac ska tävla.... snart.....


Det är så kul att träna hund, men fan så mycket roligare tillsammans med en annan hundidiot   

Av Emma Hammar - 14 juni 2010 17:07

Nu är det nya kurser till hösten!


SPÅR LÄGER

Nytt för i år är vårt spårläger som jag håller tillsammans med Camilla Gusfors mer om henne kan du läsa på Härliga Hundliv  


Det är den 10-12 september alltså tre fulla dagar med massa härliga spår och frisk luft! Lägret håller till vid Gillinge det är lätt att ta sig dit både med bil och med buss. Det bjuds på både fika och lunch alla dagarna  


KANTARELLSÖK 

Nu till den mycket populära svampkursen! Det blir två kurser i år. Även Camilla är med och håller i kursen så det är nu två instruktörer och fler platser till er deltagare än förra året! Det är en kurs i Gillinge (Vallanetuna) och en i Riala (Norrtälje). 


Anmälningar har börjat trilla in nu till alla tre kurserna så om du vill vara säker på en plats till dig och din hund så missa inte chansen! 


Det kommer fler kurser i höst men det återkommer jag om datum med. Jag kommer att ha en specialutformad fortsättningskurs i vardagslydnad efter mina deltagares önskemål. Det kommer att vara fortsättning på vardagslydnaden såklat men med klicker och apportering! Det kommer att bli jättekul, framför allt då det är på mina deltagares beställning   


Hoppas vi ses i höst!

Av Emma Hammar - 14 juni 2010 16:36

Nu äntligen har det blivit lite träning igen. Det har varit lite att blogga om den här veckan. Arrac har varit lite olydigt så han har faktiskt inte fått arbeta då. Han älskar att jobba och gör vad som helst för att få träna. Men han hade inte skött sig så jag snuvade honom på arbete. Vi skulle gå och spåra i onsdags, hade sele och lina i handen och så gick vi en promenad först. Arrac var lös, som han alltid är. Han visste att han skulle få jobba han såg ju tjänstetecknet. Men Arrac stack efter en hare! Så jag han fick inte jobba.... på flera dagar. Han fick faktiskt inte göra nått kul alls. 


Men igår spårade vi! Ett spår på drygt 200m i en ny skog jag aldrig själv varit i. En liggtid på 3h. Tre bollar hade jag i spåret. Jag kom nämligen på när jag var i Norrtälje att jag vill lägga ett spår på vägen hem men har inga föremål att lägga ut. Jag var då på Jysk och köpte tre tennis bollar. Fungerar lika bra det med    Sen var det massa vilt i Arracs spår, en stor försvåring. Framförallt nu när han har fått lite mer smak på det vilda. 


Sen fick jag med husse som filmade oss i spåret. Filmen är ju ganska lång så jag var tvungen att klippa den för att YouTube ska vilja ta emot den. Jag har klippt bort när jag står och leker med honom. 


Han cirklade väldigt mycket innan fösta föremålet. Jag undrade varför... Men sen kom jag på det. När jag la spåret så hade jag precis lagt ner bollen och sen skulle jag gå men fick ett sms. Så jag stannade där jag stod, läste det och svarade på det så jag stod där bra många minuter. Så ja ett föremål + en konstig problemlösning. Dessutom hade jag gömt bollen under massa gräs. Men han löste problemet.


Han fick det lite tufft sista 30-40 metrarna också. Efter allt vildsvinsbök blev han trött och kan av från spåret kanske 10 m men hittade tillbaka.


Ja han var jätteduktig - se själva



Det var allt   

Av Emma Hammar - 11 juni 2010 21:05

Jag ska på bröllop i morgon och jag har inga kläder att ha på mig!!!   

Jag tittar runt lite på nätet för att se vad som är mode just nu. Ja jag ska åka och köpa en klänning i morgon i Täby innan bröllopet... Fråga mig inte hur jag ska få ihop det. 


hur som helst, jag är ju rätt kräsen av mig så det kommer inte att bli lätt. jag hittade en som kanske är lite söt på H&M. Vad tycker ni? Kan man ha en sån på bröllop? Ja det är inte säkert att den finns i butik. Men jag frår väl springa från butik till butik och sen luktar jag väl massa svett sen när jag ska åka   



Visit
hm.com


Önska mig lycka till!

Av Emma Hammar - 6 juni 2010 08:48

Ja vi var ju i stan igår, jättemysigt. Men jag tänker inte skriva så mycket om det eftersom nu har jag gjort en filmdagbok    Jag gjorde en miss på filmen, jag glömde klippa musiken så filmen är slut när det blir svart... fast musiken fortsätter   


Av Emma Hammar - 1 juni 2010 23:21

Blir bara en kortis, ska gå och sova alldeles snart.


Jag la två korta spår till Arrac idag en med vardera problemlösning. Det fösta spåret var ett spårupptag och det andra med an spetsvinkel. Jag måste ju tänja lite på gränserna för att se vad lillkillen klarar av. 


Spårupptaget gick galant! Jag gjorde det visserligen rätt lätt. Spåret låg parallellt med grusvägen kanske 5-6 meter in bara. Vi gick rakt på spåret från sidan. Arrac Nosade snabbt höger vänster och igen höger. Spåret gick alldeles riktigt till höger! Duktig kille! Kan gör lite tuffare nästa gång, kändes alldeles för enkelt för honom. 


Spetsvinkeln gick däremot sämre. Men nu blev det andra försvåringar i spåret som jag inte tänkta på. En högt "trafikerad" stig av både människor, hundar och diverse vilt, den är nog 60 cm bred. Arrac blev lite ängslig och jag såg ett spår som påminner om vildsvin.....?!!! Så det behöver inte ha varit vinkeln i sig som var svår, det kan ju har varit de andra störningarna eftersom vinkeln kom bara 5 meter efter dessa! Måste testa igen. Men han löste problemet, missade ett föremål men tog den andra. 


Det var dagens träning

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards