Hundreda

Alla inlägg under juli 2010

Av Emma Hammar - 13 juli 2010 16:57

Visst att jag gillar värme, men det här är bara för mycket! Inte ens hundarna orkar göra någonting. Arrac orkar inte ens busa! 


Jag har spolat av dem med slangen alldeles nyss och tidigare idag. Jag är rädd att de ska få värmesalg! Men om vi ska tro på SMHI så ska det bli "svalare" det ska ner mot 20-23 grader nu under helgen. Jag hoppas verkligen det eftersom det är kennelläger torsdag-söndag och det går inte att träna hund i denna värme. 


Det ska regna ock åska inatt, jag hoppas det. Det är bra för min allergi det drar ner pollenet till marken. 


Jag har dessutom blivit dunder förkyld! Trodde först att det var min pollenallergi men allergin ger inte feber och ledvärk vad jag vet   Jag har beställt en friskhetsförklaring till på torsdag. Jag har fått tips om att köpa Kan Jang får de om det fungerar...


Nu vill jag ha svalare! 

ANNONS
Av Emma Hammar - 12 juli 2010 14:45

Nu är det nytt på hemsidan under menyn "konst" 


Jag kommer att börja ta emot beställningsjobb priser står på hemsidan och det är en så länge bara dessa två referenser som jag har lagt upp på hemsidan. Mer kommer så småningom... som sagt jag har ju semester nu   


Denna blid gjorde jag klart nu idag. Carro som har beställt den kommer att få den imorgon. Hoppas att hon blir nöjd! 


Den här bilden gjorde jag för snart 3 år sedan till Camilla då jag kände att hon bar i behov av en liten present. Jag slafsade ihop en liten teckning. 


ANNONS
Av Emma Hammar - 11 juli 2010 23:19

Det blev ett spår till slut! Ett väldigt sent sådant, men vaddå det är ju ljust på kvällarna nu. Fortfarande varmt men nu så man vara ute! Vi tog spåret 22:45. 


Det blev ett ängsspår med två vinklar ca 200m långt med kraftig sidvind med fyra pinnar och en dryg timmes liggtid. 


Försvåringarna 


 • Zelda gick med mig och la spåret (hund i spåret - nytt) 
 • Vinden - har inte tidigare spårat med så kraftig vind. Vinden mätt från första raksträckan, efter första vinkeln blev det medvind och sedan vind från höger igen. 
 • Katterna följde efter Arrac i spåret, och lekte med linan  

Han jobbade på jättebra. Slog i början av spåret, den lila herrn har så bråttom. Han plockade alla apporterna strålande. Två gånger hade han gått förbi pinnen men fick vittring och jobbade sig till pinnarna i rasande fart. Båda vinklarna tog han jättefint! Den första är ju en lätt vinkel då han får med vind. Men andra vinklen då han själv har vinden i ryggen och spåret svänger åt vänster så tog han vinkeln perfekt. Jag trodde att han skulle fortsätta raktfram med vinden, men det gjorde han inte   Efter tredje föremålet så var det svagare vind på grund av träd så Arrac spårade mycket rakare så jag släppte på dubbelt så lång linlängd som jag brukar ha, han hade nu mer än halva linan. Han hamnade lite snett i slutet men jobbade mot vittringen av pinnen som han polckade och sprang med till mig!


Ett superbra spår - se själva! God natt! 

Av Emma Hammar - 11 juli 2010 13:47

Varmt är bara förnamnet... Arrac är till och med slö! Vi skulle lägga spår idag... få se hur det blir med det? Ikväll kanske...?


Hade tänkt att ge honom nya försvåringar nu.

 • Terräng övergång 
 • Flera vinklar
 • Värmen 

Givetvis tar jag inte detta i samma spår utan jag hade tänkt att göra flera korta spår med en försvåring i varje. Om han inte orkar så behöver man ju inte ta de andra spåren. Att jobba med längden kan man göra ibland men jag jobbar oftare med problemlösningar i spåret. Självklart byggs längden på om man vill ha t ex 2-3 problemlösningar (som han tidigare har klarat sig igenom i tidgare spår) i ett spår så måste de ju vara en bit i från varandra. 


På de här veckorna så hade jag tänkt att också att träna hans uthållighet så några spår med längd ska vi träna också. 


Så ja vi får se vad det blir idag... 

Av Emma Hammar - 9 juli 2010 22:30

Nu äntligen den efterlängtade semestern! Idag sprang jag från jobbat då jag hade slutat  - vill bort därifrån fort som bara den! Nu semester!!!


Jag hoppas verkligen att jag hittar ett nytt jobb innan semestern är slut, vill inte tillbaka dit igen - Bye bye Busslink... önskar att jag kunde säga så. Men nu ska jag inte tänka på bussar på nästan 5 veckor! Några dagar hemma, sen kennellägret på torsdag i fyra dagar och sedan bär det av mot Öland i 2 veckor! Helt underbart! (Om någon skulle få för sig att komma hit och sno våra saker under tiden vi är borta så är jag ledsen att meddela att det bor folk här, och jag har en monster stor katt vid namn Sotis - skulle bara våga ) 


Ja vi började semestern med god mat till både människor och hundar 


Benet är nästan lika stort som Arrac   

  

Zelda håller sten koll på Arrac som går bakom kameran, det här är hennes alldeles egna ben!


                 

Jag lycklig av semester tag kameran i högsta hugg fast det egentligen inte finns något speciellt att ta bilder på - men här blev resultatet av allt och ingenting.


Nu blir det sen kvällspromenad med hela flocken samlad! 

Av Emma Hammar - 8 juli 2010 22:16

Det börjar bli så kul nu när jag börjar träna med andra hundmänniskor! Superhärligt verkligen!


Idag kom Carina med sina två aussiesar Chilla och Deedee och Annika med terven Prima. Vi skulle ha tränat lydnad tillsammans då vi gick kursen hos Carro tillsammans. Men det hela slutade med att vi spårade istället   


Carina (nu skyller jag allt på henne   ) blev lite nyfiken efter att ha läst i min blogg om ID-spåret. Så ja vi la ett varsitt ID-spår till Chilla och Prima så de skulle få testa på. Själv ville jag ha ett vanligt personspår till Arrac då jag tänker hålla mig till ett typ av spår tills han kan det ordentligt. SEN kan han få börja med andra typer av spår, eller sök för den delen (jag blandar inte olika nosarbete i inlärningsstadiet). 


Tjejerna fixade detta galant med ID-spår (nu tänker jag inte tala om vilka jag menar, hundar eller mattar   ) Annika var lite rädd för amazonas boaormar som vi har här ute i RÖ skogarna, så fort gick det för henne då hon la spåren... I alla fall efter att hon hade släppt taget om Carina... 


För er som inte vet så går man flera personer då man lägger ett ID-spår. Och sen ska hunden spåra efter rätt spår med hjälp av att en doft som presenteras i början av spåret  (nu mattes smutsiga strumpa). Därav att Carina och Annika gick armkrok i skogen och efter ett tag går de skilda vägar. 


Prima hade kollat av brytpunkten innan hon gick vidare på mattes spår. Hon undrade vad de hade pysslat med där. Chilla hade gått rakt på mattes spår hela vägen, det är klart hon ska spåra matte   


Arrac fick då ett spår som Carina hade lagt, närmare 2h liggtid tror jag det var. Två vinklar och tre pinnar. Inte så långt 100-150 m max. Han stressade upp sig när de andra hundarna var uppbundna och stod och skällde så han var inte helt lugn när vi tog spåret. Jag kräver ALLTID att han ska lugna ner sig innan han tar ett spår men jag blev så förbaskat myggbiten att jag inte väntade så länge. 


Han slog mycket i det här spåret och hade en jädrans fart. Efter ett tag började han frenetiskt nosa på marken. Då såg jag pinnen... han hade gått förbi men han visste att den fanns där och han letade tills han hittade den. Fösta vinkel var lite strulig men han löste det. Så går det när man är upphetsad... andra pinnen och andra vinkeln gick bra. Nu spårade han något rakare. Sista pinnen tog han i munnen och så tänkte han fortsätta att spåra framåt med pinnen i munnen!!! Tokunge    Han är duktig min lilla skit. Men vaddå han är ju knappt 10 mån, han kommer nog bli en riktigt bra spårhund tror jag! 


Jättekul att träna med er! Det gör vi om! Vi kan ju testa att hålla oss till planeringen då, och träna lydnad   


Fasen höll på att avsluta utan att ens nämna Deedees spår... Hon tog Arracs spår efter honom. Jag försökte vara noga med att lägga tillbaka pinnarna exakt där de låg. Hon hade klarat det bra. Var fösta gången hon tog ett sådant spår efter en annan hund. Hon kollade tydligen lite efter vad Arrac hade gjort där innan men sen spårade hon på och tog alla pinnarna med sig hem! Duktig tjej   


Nu - SLUT   

Av Emma Hammar - 7 juli 2010 21:59

Gissa vad vi har gjort!? Idag tog jag tomma löften och gjorde dem till verklighet. Jag har tagit första klivet till mitt nya liv    (Nu lät det väldigt seriöst)


Nu sitter jag här framför datorn i morgonrock och ny duschad efter en springtur! Jag har fasen inte tränat på ja vad blir det... 2 år! När jag var sådär 15 år så tränade jag 10-15h i veckan!!! Sen började plugget på allvar och sen sparkades man ut i arbetslivet och vad hände med träningen då??? Man hade aldrig tid eller ork... 


Det roliga är att hade man tagit sig tid att träna så skulle man både haft ork till träning och till arbetet. 


Jag och Arrac var ute och sprang (och gick) i nästan 30 min, det räcker när man är otränad. Jag känner min kropp och jag vet att jag är duktig på att ta i för mycket så jag ska starta lugnt när jag inte har rört på mig på så pass länge. När vi kom in så gjorde jag lite lätt styrketräning för överkroppen och streching. Jag var dyngsur när jag var klar så visst var det en ansträngning trots att jag kanske bara lyckades springa knappt 50% av sträckan. 


Shit - jag orkar ju ingenting jämförelsevis med hur jag höll på förut, fasen i den här takten kommer man ju bli en riktigt gammal kärring om jag inte ändrar på det! Jag är ju trots allt bara 23 år   


Arrac och Zelda undrade vad jag pysslade med på golvet   


Jaha nu har vi varit ute för första gången nu ska jag bara se till att det blir en god vana!

Av Emma Hammar - 7 juli 2010 09:27

Det har inte hänt något speciellt den här veckan. Trött som ett as, jag är väldigt seg på att ställa om mig till nya schemat vilket också har sina förklaringar. Så det enda jag och Arrac har gjort är att ta in den nya träningsplanen som vi ska jobba stenhårt på nu i 4 veckor. Därefter får vi se hur långt vi har kommit om vi kan släppa lite på det eller om vi ska fortsätta jobba stenhårt. 


Ja nu kanske ni undrar vad och varför? 


Jag släppte loss lite på vår inkallningsträning efter ett råd jag hade fått. Nu istället har jag fått lite problem då Arrac nu jagar vilt! Så Åsa hjälpte mig i fredags med hur jag ska jobba för att få ordning på detta igen. Jag som hade full kontroll tidigare. Hur kunde jag vara så dum. Jag kunde bryta honom från vad som helst. Men nu har jag lovat Åsa att jag inte ska leva i det förflutna utan se framåt!


I stora drag så ska vi jobba med detta 

 • Spontankontakt
 • Ta i halsbandet vid uppkoppling - (inte rygga undan) 
 • Inkallning 
 • Apportering 
 • Sitta kvar
 • Spår 1-2 gånger i veckan 

Sen finns det massa underpunkter på dessa som vi ska kunna om 4 veckor. Till exempel så ska han klara inkallaningen i klass 1 alltså att kunna sitta kvar tills han kallas in. Spontankontakten jobbar vi med under promenad för att han ska ha ännu mer koll på mig, och jobba nära mig även om han är lös! Just nu klarar han inte av att vara långt där ite på egen hand för då hittar han på bus. Spåra så pass ofta är för att vi ska vara i skog och mark där vilt finns och han har en bestämd uppgift som han ska lösa och inte göra annat dumt. Plus att det gör av med energi. 


Ja så där är vi nu. Så när jag sammanfattar det Åsa hjälpte mig med så är det i stort sett samma träning som jag höll på med innan jag släppte på träningen. Några fina små detaljer som gör träningen ännu bättre än tidigare fick jag ju såklart av Åsa. 


Nu på två dagar som jag har tränat detta så ser jag redan en förändring så håller jag stenhårt på detta så ska nog 4 veckor få tillbaka oss dit vi var tidigare och kanske ännu bättre. 


Det som jag verkligen ser framemot nu är kennellägret som närmar sig med stormsteg! Den 14/7 åker vi det är om bara en vecka! Ska bli så kul! Fyra dagar med bara hundträning med hundmännsikor och träffa massa Aussiesar   


LÄNGTAR!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se