Hundreda

Alla inlägg under augusti 2010

Av Emma Hammar - 25 augusti 2010 20:26

Jag har tänkt om lite i apporteringen. Han har ju sitt tugg. Jag hade tänkt att lägga in apporten sist när jag har ett färdigt och fast grepp med signal. Men nu tänkte jag så här. Han tuggar ju på alla sina leksaker, alltså har jag EN chans med apportbocken som är ett nytt föremål. Då kan jag lära in NOLL tollerans på tugg på en gång!


Jag filmade detta pass efter att jag har funderat lite. Se själva! Jag är nöjd. Kommer fortsätta att träna så här på Arrac pojken. Vad tycker ni? Jag tar gärna emot kommentarer, ideer, tips eller vad ni nu kommer att tänka på!

ANNONS
Av Emma Hammar - 24 augusti 2010 12:22

Hahaha!!! Det tog ett tag men idag var jag ute och sprang igen! Efter förra gången blev jag toksjuk och kom inte igång igen. Men ska jag banne mig göra detta till en god vana! Jag och Arrac ska bli i topp trim!


Så här såg mitt träningspass ut


Springa 20 min (intervall- springa-gå-spring...)

20 x 5 sit-ups

10 x 2 armhävningar

10 - triceps 

20 rygglyft 

Streching 


Tränings tid: 45 min


Utmaningen


Vem vill var med och utmana? Är det någon annan än jag som behöver bli peppad och motiverad?


Om vi blir några stycken som puschar varandra och skriver i sina bloggar vad man har gjort. Peppar varandra med kommentarer på träningen och kanske tipsar om hur man kan göra träningen mer effektiv. Jag tänkte mig detta som ett stöd för oss alla som vill komma i form!


Mitt mål är varken att bli smal eller gå ner i vikt, för jag är redan liten. Mitt mål är att bli stark, vältränad och hålla mig frisk! 


Är det någon som är på eller bangar ALLA????

ANNONS
Av Emma Hammar - 24 augusti 2010 11:12

Nu börjar anmälningarna komma in för höstens kurser. Här kommer en liten uppdatering!


Spårläger 


Vardagslydnad 2  - 2 platser kvar!


Valpkurs  


Slyngelkurs


Nosarbetes kurs – prova på tre hundsporter!  - 2 platser kvar!

Pris: 1200:-

Anmäler du dig innan 1/9 så får du betala ENDAST 500 kr!!! Spara 700 kr!  


Anmälningar görs på

Mail: info@hundreda.se 

Telefon: 076-31 88 475 

Av Emma Hammar - 23 augusti 2010 23:27

Här har vi lilla Elsa hon är en Fralla. Ja du som kan hundar vet att det är en hund och inte en brödbit   Hon har just nu en tävling på sin blogg! Du kan vinna massa nyttiga och trevliga saker. Tävlingen avslutas den 10 september. 


  

Gå in och kika där du med! 

Av Emma Hammar - 23 augusti 2010 23:05

Idag åkte hela flocken buss med mig. Lite kul när de hänger med på jobbet   Det var sista turen så det fanns inga folk i bussen. Hundarna röjde runt och sprang fram och tillbaka och kollade in alla skrymslen i bussen. 


    

Hihi, Arrac sitter bakom Zelda mellan två säten   

Av Emma Hammar - 22 augusti 2010 18:27

Jag drömmer om något, sängen är mjuk och varm. Någonting tränger in i mitt undermedvetna. Jag börjar långsamt vakna upp. Känner doften, ja nu känner jag doften av nybakade bullar!


Ja kan ni tro att min kille står och bakar kanelbullar på morgon   Hur härligt är det inte att kliva upp och sätta sig i soffan, serverad frukost och avsluta med en varm nybakad bulle! Han är för bra för att vara sann min kille! 


Nytta har vi gjort idag. Vet inte vad som flög i mig men jag började putsa fönsterna! Robert hakade snart på och började hjälpa mig. Jag nådde inte ända upp utifrån, men det gjorde han. 


Tränat har vi gjort idag också - SPÅRAT!


Han fick två spår med två olika spårläggare. Båda spåren med spårupptag. Fösta spåret var kort, 100-150m, 45min liggtid och det andra var över 200m kanske 250m och 1h liggtid. 


Spår 1 

Första spårupptaget var perfekt! Vi gick i skogen, i hög fart och så tvärnitade han mitt i spårkärnan och utan att blinka vek han snabbt åt vänster och spårade på! Det var rätt håll och han kollade inte ens åt höger. 


Spår 2 

Han var lite seg i andra spåret (seg för att vara Arrac) Han gjorde ett bra upptag men det första var bättre. Han virrade bort sig i en vinkel men löste det själv. 


Han spårar bra som vanligt min lilla plutt. 


Nu är han nere och busar, nä jag tror faktiskt att han ligger och vilar. Han har börjar mogna lite den senaste tiden. Nu är det inte full fart precis hela tiden längre. Om han röjde nonstopp alltså 100% tidigare så busar han nu bara 30%. Ja det är fortfarande mycket bus tycker folk som kommer hem till oss. Men vi vet hur han var från början och det är så skönt nu, han kan vara lugn i flera timmar utan bus! Så nu kan jag sitta och jobba framför datorn eller se på TV i lugn och ro. Men sen så jobbar jag ju mycket med honom så han är ju stimulerad ordentligt också   


Avslutar med en ny bild, 11 månaders bilden är äntligen här   


  

Av Emma Hammar - 21 augusti 2010 17:53

Nu har jag anmält mig och Arrac till en agilitykurs för nybörjare   


Jättebra tillfälle att lära honom att vara lugn när andra tränar. Det är ju en hel del fart moment. Arrac går igång när han ser andra hundar jobbar. Så det blir jätte nyttigt. Mer uppbindning måste han lära sig då han måste kunna sitta snällt medan jag plockar med hinder ock liknande. 


Kursen är på 8 gånger och två timmar per gång så det blir en den träning!


Jättekul ska det bli. Jag tror Arrac kommer älska det!   

Av Emma Hammar - 20 augusti 2010 22:02

Ville bara visa lite hur det ser ut. Arrac har fått ca 5 min träning på targetstick och så här ser det ut.


Smaka lite...  


Nej, dutta var det...

 

Coolt, är det så man bugar     

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se