Hundreda

Alla inlägg under augusti 2010

Av Emma Hammar - 20 augusti 2010 19:46

Nu har jag klarat mig genom hela den här veckan efter semestern.


Blir det ledigt i helgen då?? Nja inte hela. I morgon ska jag träna två projekthundar i probelmbeteenden. Den första har jag tränat länge så de ska "bara" få vidare coaching. Den andra är en helt ny hund som har problem med olovligt jakt beteende. Så där blir det en längre träff då jag ska "lära känna dem". 


Ja så några timmar jobba blir det i morgon. Men det är bara roligt så det gör ingenting. Jag är helt ledig på söndag och då ska jag ut och jobba med lillplutten!


Jag vet jag har inte lagt upp 11 månaders bilderna än, de kommer. Klickade nyss in honom på en target stick. Hans fösta beteende som han bjöd på var ju att HUGGA den. Haha vad han är rolig. Men snabblärd som han är insåg han fort att man ska ju dutta på den med nosen!


I dessa lägen är det kul med snabblärd hund. Det var husse som ville lära Arrac snurra runt, så jag tog fram targetsticken som han ändå ska lära sig. Det är kul när husse vill träna med hundarna. Han använder sig av boken "Hundlekar, stimulerande träning för smarta hundar" det är hans träning gudie när han får för sig något    


Det är en liten men underbar familj jag har   

Av Emma Hammar - 19 augusti 2010 10:06

Nu på morgonen har jag och Arrac tränat lösträning och lydnad. Bäst att göra det på en gång för annars blir det som vanligt att jag inte hinner innan jobbet. Vi var bara ute en halvtimme och tränade men det är ju bättre än ingenting. 


Som jag skrev i förra inlägget så är fokus något som vi verkligen måste träna mer på. Han kan hålla fokus länge när jag ber om det. Däremot när han får sitt frikommando så har han inte fokus på att vi håller på att träna... Ja han är ung och så men lite mer måste han lära sig att hålla. Han behöver mer uthållighet. 


Något annat som jag behöver träna extra på är stimuluskontrollen på alla kommandon. Den måste jag verkligen träna extra på innan jag lär honom nya moment. 


Så här ligger vi till i lydnaden nu


 

  • Linförighet - Vi måste träna uthållighet så han orkar mer än vad ett pass i klass 1 gör. Han kan tappa i höger och vänster svängar. 
  • Platsliggning - Är han bra på men måste tränas oftare. Han kan ibland resa sig när jag lämnar honom. Så träna på mer stadga i ligg. 
  • Tandvisning - Ja det är ju bara jag och Robert som tränar. Behöver be andra vänner och bekanta att hjälpa till. 
  • Apporteringen - Ja det är tugget som ska försvinna och vi är på god väg. Mer träning för nu har han fixat klass 1 flera ggr utan tugg!
  • Läggande under gång - stimuluskontroll 
  • Ställande under gång - inte påbörjat 
  • Inkallning - Bra fart. Måste ha stadgan i sittet så han inte reser sig. Ingångarna måste tränas på så de blir bättre. 
  • Hopp - Har tränat på ett par gånger, har inget hinder men han behöver mer träning, stumuluskontroll och ingångar. 

Så här ligger vi till i träningen. Om det ska bli tävling för vår del i oktober så behöver vi verkligen jobba och lägga på ett kol! 


Blir vi inte klara den här säsongen så är det ju ingen fara. Då fortsätter vi bara att träna under vintern och så stormar vi lydnadsplanerna till våren istället! Jag har tävlingarna som delmål, uppnår vi det inte så är det bara att fortsätta att träna. 

Av Emma Hammar - 19 augusti 2010 10:03

Mina hundar är lite roliga ibland. Måste visa på film   


Jag ber alltså Zelda att inta fotposition för att få sin mat. Arrac hänger också på   

Av Emma Hammar - 18 augusti 2010 22:04

Jag var nyss ute med hundarna, en i taget. Becksvart var det men va fasen lite lydnad kan man väl köra.


Vi tränade på fotgåendet, inkallning och läggande under gång. Gick superbra fast jag såg ju inte hunden    Arrac har börjat bli mycket bättre på svängar från stillastående nu. Vi har mest övat på vänster svängar och de går bra. Dock måste han ha fokus på mig när jag svänger annars hänger han inte riktigt med. 


Det vi verkligen behöver är fokus träning och uthållighet. Om vi ska tävla i oktober så kommer vi verkligen att behöva dessa. Momentinlärningen är ju rätt lätt egentligen, det svåra är ju att hålla just fokus och jobba länge utan belöning. Ska boka in lite privatträning hos en bra instruktör så vi kan få en lite push i rätt riktning. 


Har bara anmält oss till en kurs under hösten och den är i december och det är tävlingslydnad för Niina svartberg!!! Det är jag taggad inför! Men jag vill gå fler kurser. Jag blir mer taggad när jag går kurs.


Det jag helst vill ha är ett träningsgäng som man träffar minst en gång i veckan, det vore ju allra roligast! 

Av Emma Hammar - 18 augusti 2010 10:19

Idag fyller Arrac 11 mån! Tänk att tiden går så fort om en månad är han 1 år gammal!!! Kan ni gissa hur många bus han har lärt sig på den här tiden   


Bilder kommer ska ta ståbild med huvudbild som jag brukar fixa!

Av Emma Hammar - 17 augusti 2010 21:50

Jag slängde lite snabbt ihop en ny typ av kurs här om dagen. En nosarbeteskurs - prova på! Då det innehåller tre olika hundsporter i samma kurs. Ett tillfälle per hundsport. Nu insåg jag att jag givit bort kursen billigt  


Fick 6 anmälningar på 2 dagar!!! Det är max 6 platser   Nu har jag inga datum till kursen än så än så länge kan det bli plats över om någon hoppar av. 


Nu är frågan - vill folk gå för det billiga priset eller för att det verkar vara en kurs kurs - kanske är det båda delarna   


Nosarbetes kurs – prova på tre hundsporter!

Nu ska jag hålla en kurs i tre olika hundsporter och alla är nosarbeten!

Detta är en ny kurs utformad för att du som vill ska kunna pröva på tre olika sporter med din hund i en och samma kurs.

  • Personspår - är en av bruksgrenarna som man kan tävla i och det är en underbar aktivering om man vill bryta vardagen lite.
  • IDspår - är det som våra polishundar måste kunna då de ska spåra upp försvunna personer eller hitta en skurk som har försökt fly från brottsplatsen.
  • Uppletande – är ett delmoment i brukset. Hunden letar upp föremål i terrängen. Kan användas som nytta då du har tappat bort något i skogen.

Kursen är 2h x 3 tillfällen. Ett tillfälle per hundsport.

Datum: I oktober, datum kommer

Pris: 1200:-

Max: 6 ekipage

Anmäler du dig innan 1/9 så får du betala ENDAST 500 kr!!! Spara 700 kr!  

Av Emma Hammar - 17 augusti 2010 10:36

Jag har inte skrivit så mycket om Arracs tränig på sistone men här uppdaterar jag vår träningsplan på det som är aktuellt idag.


  • Lösträning och följsamhet. Ha en mindre aktionsradie i förhållande till mig. Vilket innebär att han SKA kunna möta andra hundar och människor utan att springa fram osv. 
  • ANTIjakt 
  • Inkallning - spontan inkallning (kunna komma när jag ropar då han har ryggen mot mig och han tittar på hela roliga världen)
  • Inte vakta träningväska och matte mot andra hundar
  • Separationsträning - ute och utanför hemmet, kunna sitta uppbunden. 
  • Ensamhetsträning - hemma och i bilen
  • Apporttering - få bort tugget och klara apporteringen i klass1 
  • Inkallning klass1 - du innehåller alla bitarna från att sitta kvar osv
  • Läggande under gång
  • Spår 1-2 ggr/v

Dessa bitar har vi tränat på hårt i snart 2 månader. Dock känns det lite mäktigt. Som jag skrev igår så känns han trött emellanåt. Jag har inte kunnat träna till 100% som jag hade tänkt eftersom det händer annat i livet också. Jag har tränat MYCKET men inte så mycket jag hade velat. Några av sakerna på listan hade jag velat bocka av att han klarar av till 100%. Tex apporteringen och inkallningen hade jag velat ha "klart" vid det här laget. Men det är på god väg, jag ska träna lite hårdare på dem ett tag så jag "bara" behöver underhålla momenten. 


Nu ska jag åka till jobbet! 

Av Emma Hammar - 17 augusti 2010 10:33

Nu kan du gå och klippa dig på "Fin i håret" i Rimbo och titta i min portfolio. Jag tog mig i kragen och åkte och lämnade den här nu på morgonen innan jag ska åka till jobbet. 


Jag ska uppdatera hemsidan också så att alla bilder som finns i portfolion också hamnar på hemsidan så du kan se där   

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards