Hundreda

Alla inlägg under augusti 2010

Av Emma Hammar - 16 augusti 2010 19:59

Hmm... sitter och funderar på Arracs spårarbete. Han är superduktig och har en riktig kämpar glöd. Men nu har han verkat lite "trött" när han spårar. Kan vara så att jag tränar lite för mycket med honom. Är lite inne på att inte spåra på minst en vecka eller två. Men om det inte är trötthet så är det dumt att sluta...


Han tar sina egna små micro pauser i spåret han har gjort det i tre spår nu, inte på varje spår men jag har börjat se ett mönster. Antingen är han helt enkelt trött eftersom jag tränar någonting nästan varje dag. Eller så har han får för stor kostym av mig, jag avancerar ganska fort med honom så kan ju vara det också. 


Än så länge är det ingen större fara, men jag börjar se tendenserna nu ock då är det dags att göra något åt det så han inte får en målbild i spåret att han kan lalla runt. Den risken är ju i för sig liten då han älskar att spåra!


  

Av Emma Hammar - 15 augusti 2010 17:31

Nu finns bilder i galleriet på hemsidan.


Av Emma Hammar - 15 augusti 2010 16:29

Vilken helg vi har haft! Underbara människor som har kommit på vår kurs med trevliga hundar. Det verkar som om alla har haft riktigt kul. Det har i alla fall jag och Camilla haft! 


Här kommer lite bilder från dagen. Ska sätta ut bilder i galleriet också men det kommer lite senare. 


Här instruerar jag dagens först sök övning.


         

Här ser vi lite folk från kursen, samt ett ekipage som har gjort i ordning sitt sök till sin Lagotto, Bruno. Han visar gärna upp att han kan söka kantareller.


Camilla hoppa in framför kameran också. Det är ju hon som har stått bakom kameran på 95% av bilderna. Så ett bevis att hon var på plats   


    

Två söta damer. Dessa var bland de yngre i gruppen. Det fanns några unga hundar till på kursen.


Det var lite från den här helgen. Vi kommer att ha ett tillfälle till om 3 veckor. Så alla får gå hem och öva så de kan söka vilda kantareller på riktigt nästa gång. 


Tack alla för en underbar kurs! 

Av Emma Hammar - 14 augusti 2010 14:23

Nu är jag hemma efter kursen. Oj vad det känns i kroppen att jag har jobbat. Sprungit mellan deltagare och stått i solen och instruerat. Det känns vill jag lova, men jag är så glad för det var ett härligt gäng människor och alla var glada, trevliga och det verkade som om alla hade det trevligt och kul. 


Det var 12 hundar på kursen och totalt 20 personer! Jag var nervös att jag inte skulle prata tillräckligt högt, men det gick superbra. Har aldrig hållit kurs för så här många personer och hundar förut. Det är härligt när man känner att man växer efter varje kurs man håller, oavsett om det har gått bra eller dåligt så har man fått med sig NYA erfarenheter!


Jag och Camilla hade delat upp arbetsuppgifterna bra. Tidigare så gör man ju allt själv och det var så ovant att kunna säga "delar du ut svamp medan jag instruerar"? Det som också känns så otroligt bra är att jag och Camilla klaffar så bra ihop. Vi turades om att hjälpa alla deltagarna och varje gång jag kom till en deltagare efter att Camilla hade hjälp dem så kändes det precis som om de hade fått hjälp av mig gången innan.


Vi jobbar verkligen på samma sätt och tänker lika så det är underbart att kunna jobba tillsammans som vi har gjort idag. Det är ju rätt så ensamt att vara instruktör. Så det blir garanterat fler samarbeten med Camilla.


Här kommer några bilder som smakprov. Vi ska fota mer i morgon och då lägger jag in bilderna i galleriet då jag har fler bilder. Nu ville inte alla vara med på bild så jag hoppas att jag inte lägger upp bild på någon nu som inte ville. 


Här ser vi halva gruppen som är redo för kurs!


Här har jag lånat en liten Jack Russel tik på endast 5 mån som jag visar med inför gruppen, som också var mycket duktig på detta! 


Här har vi Camilla i egen hög person   


Här instruerar och också inför grupp, men här tog jag upp ett ekipage som fick träna inför hela gruppen.

    

Här ser vi resten av halvan av kursdeltagarna, utom de som inte vill vara med så klart.


Superkul har vi verkligen haft! Mer kommer i morgon då vi kör 3h till! Om någon av mina kursdeltagare läser detta så får ni INTE träna hundarna något mer idag, de måste vila         


Vi ses i morgon!

Av Emma Hammar - 13 augusti 2010 23:07

Nu är det dag igen efter ett års väntan - Kantarellkurs!


Kursen i Riala är i morgon och kursen är Full! Hela 12 st Ekipage kommer i morgon. Jag har ju samarbete med Camilla så vi är två instruktörer på plats. Det är häftigt vilket stort tryck vi har haft på dessa kurser. Vi planerade bara in två st kurser och har fått in 25 anmälningar på 24 platser. Ingen mer har ringt sen jag skrev ut att kursen är full på hemsidan. Nästa år kanske man ska ha tre kurser   


Det blir härliga Konsum kantareller i morgon då varken jag eller Camilla hittar några svampar i skogen... Zelda är visserligen kantarellhund, kanske skulle ha tagit med henne ut   


Jättekul ska det bli, bör gå och sova så jag är pigg när jag ska prata inför MÅNGA människor i morgon. Jobbigt om jag skulle börja sluddra   


Bilder kommer det att bli, det har Camilla i uppdrag att ta!


God natt! 

Av Emma Hammar - 13 augusti 2010 10:21

Jag är så fruktansvärt trött! Har BARA jobbat en dag, tur att det är fredag idag så jag slipper åka till jobbet i morgon.


Hmm... Jag ska ju visst jobba i morgon, då börjar ju kantarellsöks kursen! Det är kl.10-13 både lördag och söndag. 


Hur som helst så orkar jag inte gå en promenad med Arrac som jag alltid gör innan jobbet. Igår han jag bara gå 25 min innan jobbet, men vi tränar ju ALLTID på våra promisar så man blir både trött i huvudet och alldeles svettig. Lösträning är inget för de klena   


Men nått måste jag ju träna innan jobbet så nu ska vi träna på apporteringen. Återkommer om hur det gick. Vi håller på att få ett fast gripande UTAN tugg, med ett stilla huvud. 

Av Emma Hammar - 13 augusti 2010 08:46

Jag har en brukras så det är inte mycket pälsvård. Men lite behövs det göras. SÅ jag har varit duktig och införskaffat mig denna utrustning.


          


Borsten kostar 30:- på Rusta. Saxarna är Dogman, en tassax med trubbig spets och en effileringssax som man tunnar ut pälsen med. 


Jag fick lära mig av Tina på kennellägret att man ska rycka öronen och tunna ut allt fluff under/bakom öronen. Så jag har gjort lite grann så det inte bildas så mycket tovor. Jag tycker om Arracs fluffig öron. 

Av Emma Hammar - 12 augusti 2010 19:12

Beställde den här boken i förr igår och den kom idag i brevlådan precis innan jag skulle åka till jobbet. 


  


Det är Maria Hagströms nya bok, som precis har kommit ut. Jag älskade hennes förra bok "Nosarbete" så jag var bara tvungen att ha den här också. Började läsa på rasten idag. Oj så fina bilder det är i den också! Ja som sagt är jag ju lite estetisk av mig så jag vill ha både en bra layout och ett bra innehåll i texten för att jag ska vara HELT nöjd   


För er som inte vet vem Maria Hagström är så är hon en MYCKET framgångsrik hundtränare och har tävlat i SM ett flertal gånger och fått placeringar! Så den här boken handlar alltså om lydnad!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards