Hundreda

Alla inlägg under augusti 2010

Av Emma Hammar - 9 augusti 2010 12:46

I helgen drar jag och Camilla igång våra kurser. Det är första kantarellsökskursen för i år som startar på lördag.


Det finns 2 st platser kvar till kursen som vi håller i Riala - Norrtälje. 

Nästa kurs som har i Gillinge - Vallentuna är FULL! 


Sugen på att lära din hund söka kantareller åt dig och familjen så är det sista chansen för det här året redan NU i helgen! 


Mer att läsa finns på min hemsida. 


SPÅRLÄGRET drar också igång den 10-12 september, det finns platser kvar! 

Av Emma Hammar - 8 augusti 2010 23:31

Sitter här uppe, tecknar och lyssnar på musik... Det finns ingen bättre avkoppling än detta. Huvudet rensar på onda och stressfulla tankar, de bara flyger iväg och jag hamnar i en värld där det bara finns jag, bilden och musiken. Det bilr nästan helt tomt i skallen, så otroligt skönt!


Det är omöjligt (för mig i alla fall) att måla eller skapa något då jag är stressad. Jag behöver sätta mig oftare och göra detta, gör det alldeles för sällan! 


Så här långt har jag kommit nu. Har lagt ner ca 4 timmar för att komma hit. 


Ser man att det är jag och Arrac? Det här kan bli mitt bästa själv portätt, inte för att jag har gjort så många men ändå.  


För er som inte vet så ta jag emot beställningar. Info och priser finns på hemsidan under konst

Av Emma Hammar - 7 augusti 2010 20:43

Har spårat idag för lite omväxling skull    Eftersom vi "aldrig spårar". Elin kom med sin Romeo och vi tränade tillsammans. Det var Romeos debut idag och måste säga att Elin hade inte så höga tankar om sin lilla fluff. Han tyckte först att det var lite konstigt men när han väl var igång så spårade han på till slutet!


Bra jobbat Elin och Romeo! Hoppas ni har fått mersmak!


Elin gick med och fotade Arracs spår så här kommer lite bilder. Han fick ett kort spår på 300m idag med nästan 2h liggtid och 8 pinnar, alla funna. Han spårade fint idag med 15 m på linan hela vägen. 


Här går starten med spårupptag från väg.


Han har precis tagit spåret och jag håller på att släppa efter i linan.


Glömde allt vad leksaker heter i bilen, kampade med pinnarna   


Väntar på mer belöning...? Söt lök!


Jahooo!!!! Mer lek - krossa pinne   


Fin Arrac, duktig på apportering!


Slut för idag!

Av Emma Hammar - 6 augusti 2010 20:48

Min portfolio är nästan klar! Nu ska jag bara måla klart mitt självporträtt på mig och Arrac och klistra in. Sen klart!








 


Det här var bara ett litet smakprov på de 24 bilder som jag har satt in i portfolion.               

Av Emma Hammar - 5 augusti 2010 19:06

Sitter just nu och tecknar. Det är ett självportätt på mig tillsammans med Arrac. Den ska presentera min portfolio när jag är klar. Kom då på tanken att det kanske är kul att lägga upp på bloggen även under pågående arbete så får alla se steg för steg. 


Så här ser det ut nu. Jag är nästan klar med mitt ansikte. Ska nu börja med Arrac's. 



Så här ser bilden ut efter ungefär 2 h arbete. 


Hade hoppas på att göra portfolion klar idag men bläcket är slut i skrivaren  så då satte jag mig för att göra klar denna istället.   

Av Emma Hammar - 5 augusti 2010 15:07

Jag håller på med ett projekt just nu, har inget med hundar att göra. Jag och Arrac och åkt runt och fotat gamla tavlor som jag har givit bort ska göra en fin portfolio. När jag sitter i bilen kom jag och tänka på vilken underbar kille jag har. Inte nog med att Zelda nästan är hans hund nu, fast han inte vill ha någon, så hjälper han mig i vårt och trott oavsett vad jag hittar på för knasigheter. 


Jag gör nästan ingenting med Zelda i dagsläget då Arrac tar upp så mycket av min tid. Robert går ut med Zelda om dagarna, han tar med sig henne som idag då han åkte till bäddgården och andra utflykter och inte nog med det så har han börjat spåra med henne! 


Annat fint som Robert gör för mig - han tog hand om mig då jag var sjuk i närmare 2 år även fast han jobbar 100%. Nu när jag är bättre så tar han ändå hand om mig då jag är slö eller mår dåligt stundvis så fixar han mat, städar, tar hand om huset och trädgården och jobbar 100%. Han går till och med ut med Arrac och rastar honom om jag inte orkar. 


Det enda som han har sagt ifrån till är att han inte tänker träna Arrac. Det behöver han inte heller det gör jag så bra ändå. Nu när jag mår bra så står han ut med mig och fixar mängder med saker hemma fast jag är ute och tränar hund. 


Ville bara dela med mig om vilket tur jag har som har honom. Jag tror att vi människor allt för ofta tar de vi älskar för givet. Jag gör det också men måste påminna mig själv om att man inte kan ta folk för givet, allra minst de vi älskar och de som älskar oss tillbaka!   

Av Emma Hammar - 4 augusti 2010 22:15

Som sagt så kanske ni förstår att det har spårats idag. Vi spårar 1-2 gånger i veckan, vanligtvis blir det 2 spår i veckan. 


Så här såg spåret ut

  


Liggtid: 1h 40 min

Längd: 500m 

Terräng: Äng, dike med vatten

Pinnar: 6 st


Det har ösregnat hela dagen så det var vått i marken när jag la spåret. Sen har det varit stekhett i ett par timmar på förmiddagen. När vi tog spåret så var det dimma. Så det var svårt idag. Dessutom låg spåret alldeles intill en trafikerad väg, vilket är en ny försvåring. 


Han var helt tänd på att arbeta redan i bilen. Sen var han på spåret i full fart! Som han brukar. Men han saktade ganska omgående in och fick ett lugnt tempo, han kollade av väldigt mycket och så käkade han massor med gräs! Det gör han aldrig då han arbetar!!! Då tänkte jag direkt på att han måste vara trött redan innan vi började spåra. Men jag ville köra på ändå, pressa honom lite för att se vad han klarar av. Det har ju varit en intensiv semester för honom, vi har haft slö/vilodagar men inte varit hemma. Sen vi kom hem har nått hänt varjre dag, antingen träning eller stor miljöträning...


Han hade inte rätt attityd idag, den hade han bit vis under spåret, inte som han brukar i i hela spåret. Tempot var bra. Han arbetade hela tiden minus några micro pauser som han tog och käkade gräs. 


Han bommade 4:e pinnen, men han letade efter den intensivt en bra stund men kom in på spåret längre fram och fortsatte där. Det var ett långt spår och jag tänkte inte riktigt på att den växlande fuktigtheten och värmen gör sin rätt här. Vilket jag har underskattat. 


20 m innan slutet blev han verkligen trött, men han jobbade på till slutet!


Vilken vilja och kämparglöd han ändå har. Han tog ett 500m långt spår fast han var trött redan vid start i svårt klimat! Klimatet i sig är ju inte svårt, det är ett bra klimat men det som har hänt med spåret under tiden det låg gör det svårt. 


Ska nog vänta till nästa vecka innan jag lägger spår igen så jag är säker på att han "inte" är trött. Undrar om jag kan motstå kliet i fingrarna och hålla det   


Nu tuggar han på ben, men inte i lugn och ro, han springer mest runt och busar, sen tugga, busa, lura Zelda osv   


Fast det är nog dags att sova för lilla herrn!

Av Emma Hammar - 3 augusti 2010 21:57

Idag har varit en ganska lugn och slö dag. Arrac haltar inte längre. SKÖNT! Då var det ingen fara. Så vi har varit ute och tränat vår lösträning och fortsätter att följa träningsplanen, nu har vecka nr 2 börjat. Vi har tränat apporteringen, vill ha BORT tugg, tugg, och mer tugg. 


Sen kom Camilla hit vi har suttit och jobbat och gått igenom allt vi kan tänka oss stöta på nu när vi ska hålla kurs tillsammans. Tidigare räckte det ju att ha allt själv i huvudet men nu ska vi vara synkade tillsammans. Det ska bli så kul att arbeta tillsammans med någon för omväxlings skull. Det kommer nog bli ett årligt samarbete mellan oss - hoppas jag på!


För er som är svamp sugna så är det FÅ platser kvar på kantarellsöket, det är totalt 12st platser per kurs. Så missa inte chansen, det är 1 år till nästa kurs!


Riala - Endast 1 plats kvar!

Gillinge - 2 platser kvar!


Sen vill jag visa några bilder från helgen med Bella.  

  

Glömde rotera bilden... så ni får rotera på skärmen   

    

Arrac som kastar sig i knät på Bella för att gosa... man kanske får smaka chips sa Arrac. 


Sen ett stort grattis till Bellas uppfödare Annika som kom 2:a i uppfödargruppen. Jag tror det var så det heter, har dålig koll på utställningar. Men här får ni se 4 av hennes fina Vita Herdehundar! Bella med sin Taurus till höger.


Allt för idag!  

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards