Hundreda

Alla inlägg under september 2010

Av Emma Hammar - 18 september 2010 13:41

Arrac och hans syskon blir 1år idag!!!! Här har jag snott en bild från kennel mamma Tina på alla syskonen och Tosca och Ozzy som är mamma och pappa till kullen. I mitten högst upp är de stolta föräldrarna till Arrac och hans syskon   


Från vänster högts upp har vi Puppe, Tocsa, Ozzy, Peace, Kaka, Spice, Yoshi, Marre, Borre, Ess och lilla Arrac sist! 


Detta var grattiskortet som Tina skickade till oss alla i Joy of Baking kullen!

Av Emma Hammar - 17 september 2010 11:41

Åh mina tapeter håller på att komma upp på väggarna nu! Kolla själv!


    




Vad tycker ni? Jag älskar tapeten! Robert vet inte vad han tycker...   

Av Emma Hammar - 16 september 2010 21:41

Kurs igen, tredje gången. Arrac älskar detta (lite för mycket kanske). Nejdå det är jag som får styra upp det hela. Kursen är på 2h och av den tiden så är vi passiva minst 1h och bara sitter och tittar på de andra. Jag är jätte noga med att Arrac ska hålla lugnet (om han hade något lugn så hade det varit lättare).


Jag vill INTE ha en hund som står och skriker i starten och stressar upp sig!!!! Jag vill ha en "taggad" och fokuserad hund som har alla musklerna på helspänn och är beredd på signal att börja! SÅ det är skillnad på taggad/fokuserad och en stressad hund!


Så det är det Arrac behöver lägga mest vikt på. Hindersug har han! Det behöver vi inte ens träna. Det vi måste träna på är hur vi ska ta hindrena så klart. Men att ta dem är inga problem för Arrac. Det är precis som steg jag visade i filmen igår, han bara tar allt med en klackspark. 


Skriker han (vilket han lätt gör) Så FÅR han INTE jobba! Då väntar jag tills han är lugnare innan jag släpper på honom igen. Så det är vårt fokus! Mycket passivitet och BARA VARA. Han måste kunna titta på när andra hundar jobbar. Är han lugn och duktig så belönas han med arbete. 


Här fick Arrac ta sin första "bana" Det är inte han på bilden. Och de som är med på bilden är rätt anonyma då bilden är tok suddig! Men ett hinder + tunnel + hinder. Arrac var lite väl på detta och fick Aussie damp efter den och sprang runt och busa....   Jävla hund. 


TILL SALU!     

Av Emma Hammar - 16 september 2010 21:34

I oktober kommer jag att hålla min första beställningskurs! Idag blev offert och kursplan godkänd av kunderna. Så jag ska hålla en slyngelkurs för 4 ekipage på beställning!


Superkul!

Av Emma Hammar - 15 september 2010 23:29

Jag fick ett spontak rygg idag som jag nämnde tidigare att åka får lite skotträning. Dock inga skott...


Vi hittade på annat bus i stället. Förra veckan på agility kursen så testade jag Arrac att gå på stegen. Asså ibland är han otrolig. Han knatade på den som han aldrig har gjort annat i sitt liv. Här bjuder vi på en visning av ANDRA gången han går på stegen!!!



Hur ser det ut? Ja klart man trillar när man ska börja fiska upp papperstallrikar mellan springorna. Men va fasen sa Arrac, det var väl inget   


Testade också några nya hinder på agilityn. A hindret och balansbommen. Han sprang på dem också som att han har tränat på dem hela livet. Han tar kontaktfälten också! Det var första gången han testade dem.


Ja som sagt nått ska man väl få gratis då man har en så krävande individ som lilla Arrac även kallad "skitunge".


När det gäller jobb så är han underbar! Dock får vi akta oss för frustrations och förväntningsskriken... Men det var väl det minsta problemet   


Nästa vecka ska vi vara på dem på klubben så vi får skjuta lite skott också!


Juste måste säga... Arrac fick ett lite psykbryt av bus och sprang till min jacka som låg på marken för att sno en leksak i fickan. Jag sa åt honom men då skyndade han ju sig bara. Men då sprang jag mot honom för att stoppa tjuven. Han fick inte tag i någon av leksakerna.... Men kan ni gissa vad han gör då!?!?!


Han TAR HELA jackan med sig och springer!!!! Fan va rolig han är!!! 

Av Emma Hammar - 15 september 2010 18:14

Haft problemhunds träning i antijakt idag. Vi tog på oss den tid ekipaget behövde vilket blev 4h. Jag hoppas att mattes huvud inte är allt för rörigt nu. Det är så himla roligt att träna problemhundar och hitta orsaker och finna lösningar. Vi såg mycket idag. Matte har lärt sig massor. 


Nu ska jag bege mig till klubben och när det är skotträning. Så nu hoppas jag att de är något! Det finns ingen info om det blir av eller inte. Så nu håller vi tummarna så det blir skotträning. Måste ju veta att han håller sig skottfast.


Berättar sen hur det gick...


Målaren och grundat hela vardagsrummet idag   Sen kommer den riktiga färgen i morgon och tapeterna på fredag!!!

Av Emma Hammar - 14 september 2010 23:08

På lördag fyllar Arrac och hans syskon 1år!!! Tänk vad tiden går fort   De var ju nyss små bäbisar!


Hur som helst så önskar sig Arrac en sån här


Kamprulle sydd 2 handtag Gappay


Kamleksak med två handtag. Det för att det är roligt men samtidigt så han kan få ett bra grepp som inte bidrar med tugg!


Hinner dock inte få den innan lördag. Har en back-up present, dock inte lika bra som denna...

Av Emma Hammar - 14 september 2010 21:45

Ja full rulle var det här som vanligt. Smäll på fingrarna blir det också, jag har INTE sprungit idag!!! Ajaj då hade det blivit 4:e veckan på raken. Men tanken var att ta det i morgon. Det är MYCKET farligt att säga att något ska göras "i morgon" då finns ju risken att det aldrig blir av. Min ursäkt är att jag hade lite ont i magen... Vaddå en ursäkt är en ursäkt och man kommer aldrig någon vart på sådana   


Den här veckan...


Måndag: Buss

Tisdag: Buss

Onsdag: Problemhund - antijakt, målaren kommer och börjar med vardagsrummet. En kompis har födelsedags fika. Åka till klubben för skott träning??? (Om jag hinner allt)

Torsdag: Myzen's Hunddagis, Agility kurs 

Fredag: Buss

Lördag: Noskurs i Riala - FULL!

Söndag: Kantarellsök, Vardagslydnad 2  - FULL!


Ja massor som vanligt. Vardagslydnaden går inte riktigt varje helg då jag åker på lite utbildningar och kurser. Nu blir det 5 ggr för vardagslydnaden och 3ggr på noskursen. De är så smockfulla som det bara kan bli. Måste verkligen ha fler kurser till våren då alla inte får plats! Det är ju synd!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards