Hundreda

Alla inlägg under september 2010

Av Emma Hammar - 14 september 2010 10:08

Fick just Hundsport i brevlådan och sitter och bläddrar till frukosten. En artikel som verkligen är bra som jag rekommenderar ALLA att läsa. Nått tips hittar nog de flesta som kan bättra på er inkallning!


Artikeln finns i nr 9/2010

s. 52-55


Skriven av Yrsa Franzén-Görnerup 


Väldigt bra läsning. Läs den du med!

ANNONS
Av Emma Hammar - 13 september 2010 10:25

JA snickaren blev klar i torsdags förra veckan men jag har inte orkat ta bilder. Haft massa annat att tänka på, typ ett spårläger   


Så här ser det ut nu...


     

Före                                        Efter


    

Före                                     Efter


Målaren kommer på onsdag den här veckan och då ska han måla och tapetsera hela vardagsrummet. Ja det är rummet nu som är utan dörr   Kommer bli så fiiint!

ANNONS
Av Emma Hammar - 13 september 2010 09:51

Känns trist att tre dagar kan ta slut så fort... Nu är det vardag igen och vi har haft hur härligt som helst i helgen. Jag är lagom mör även jag. Det är mycket att hålla reda på. Alla deltagarna och deras hundar, deras spår, deras försvåringar/förenklningar, problemlösningar till alla. Ja det tar äver på instruktören    Men det är så fruktansvärt kul! Det är ju detta jag vill hålla på med i mitt liv!


Arrac fick ta ett appell spår inför gruppen igår. Jag tyckte ju då att det inte var så bra som det brukar vara. Jag gjorde precis så som man gör på tävling för att gruppen ska få se hur det ser ut. Arrac hade lite för högt tempo och kom ut en bit ur spåret lagom till andra pinnen. Han hade pinnen i nosen, virrade bort sig en aning och då såg jag att han prioriterade att hitta spåret igen och bommade en pinne. Hade jag tränat för hans skull hade jag inte släppt på full lina på en gång, utan jag hade väntat tills han spårar snyggt innan han ska få mer lina. 


Gruppen var ju imponerade iallafall och det var huvudsaken med det. Efterkursen hade vi tappat bort några saker. Jag hade tappat Arrac favorit leksak på en äng någonstans så jag skickade honom på att uppletande! Det gick bra. Vi hittade två saker av tre. Men jag vet inte ens om den tredje låg där jag skickade honom, förmodligen inte. Han hittade de andra föremålen snabbt och sen hittade han inget mer. Så den sista pinnen som hade legat i min ficka kan ju ha hamnat vart som helst. 


Duktig är han min lilla kille. Vi ska ta det lugnt idag, bara ut och promenera innan jobbat. Sen är han ensam med Zelda tills Robert kommer hem. 


Imorgon ska vi springa igen. Bara jag har fått bra tider på jobbet så det funkar!?!

Av Emma Hammar - 12 september 2010 21:18

Oj vilket spårläger vi har haft! Det har varit helt otroligt vad allt har gått bra! trevlig grupp, glada och duktiga deltagare och god mat. 


Har suttit och läst allas utvärderingar nu när jag kom hem. De är VERKLIGEN nöjda!!! Så himla kul! Då vet man att man har gjort ett bra jobb. Vi ska inte tala om vilket jobb alla deltagare har gjort, de har varit så duktiga, lyhörda och läraktiga!


Självklart kör vi lite bilder på detta!


Den där spillivinkeln är då Camilla, det ska föreställa den andra instruktören      

Bella spårar


Zeero spårar. Sista spåret idag och det var också det bästa spåret han har gjort på hela helgen! Bra jobbat!

 

Nikko 9 år hade också sitt bästa spår på eftermiddagen idag. Hon var väldigt duktig. Gamla hundar kan lära sig att sitt!   


Vilken söt Zeero

  

Rozzi sitter och väntar på att få ta det sista spåret för dagen...

 

Kan ni tänka er, det här blev även hans bästa spår!!! Han jobbade super! Jag fick rapporter om detta spår då jag var på villovägar i skogen. Va duktiga det är!

 

Bella fick ny försvåring med bara pinnar i sitt spår. Hon var toppen och apporterade in två av tre! Superbra spår även för henne på sluttampen.   


Ja... Det är instruktören som krälar på marken (jag) Vi ska få igång leken med Chance. Även han gjorde ett jättebra spår trots att var var såå trött. Super!!!

 

Jag coachar i Disels spår. Han har fått vinkel som försvåring och han tog deta som en dans på rosor! Så bra. Fasen ALLA fick jättelyckade spår på slutet!

 

En del av gruppen som diskuterar sina spår

 

Ja Camilla ska inte komma billigt undan! Det blir träningsvärk i morgon, hehe    


Jag kan inte fatta att alla gjorde så bra i från sig sista spåret, sista dagen. De ska ju vara helt slut!!! Underbart bra jobbat av alla!


Det nedslag vi fick i utvärderingen var att det saknas en fortsättning på detta... Det var ju tråkigt att få så kritik    Så nu måste jag och Camilla ta det "tunga" beslutet om vi ska starta upp något nytt, hehe. Det är väl klart att vi fixar mer!!!


Förvänta er ett nyhetsbrev snart! Tack för den här helgen! Nu är jag trött och nöjd och ska sova. 

Av Emma Hammar - 11 september 2010 19:15

Vilka dagar vi har haft! Det går så fort när man har roligt! Jag och Camilla är helnöjda än så länge. Jag hoppas att alla mattarna är det också. De verkar glad och nöjda i alla fall. Förutom en som vi vet är kanon nöjd, för hon sa det idag   


Jag har några bilder att bjuda på från igår. Alla dagen bilder finns i Camillas kamera, så de får vi ta del av senare.


Har har vi Shiban Thaio som spårar. Det är en 6 årig hane. Sorkar tyckte han var jättekul så där har matte en störning att jobba mot. Han var suverän idag och visade stora framsteg.

 

Detta är inte samma hund. Har har vi en Shiba tik på 9 år och kallas Nikko. Hon hade det lite lättare än sin flockbror Thaio. 


Disel har sten koll på vart matte tar vägen. Han är en unghund och av rasen mini aussie.

  

Det blev en så fin bild så han får vara med på två.   


Jag fick otroligt lite bilder från igår och bara på dessa tre hundar. Som sagt så kommer det mera från Camillas kamera sen!


Vi hoppas på trevlig väder och en underbar sista dag i morgon!

Av Emma Hammar - 10 september 2010 22:18

Idag var fösta dagen på vårt spårläger. Det håller jag tillsammans med Camilla på Härliga Hundliv. Vi har verkligen haft kanonkul!!!


Vi har ett helt gäng härliga ekipage på kursen. Vi jobbade med mycket grunder idag. De flesta var helt nybörjare. Några har påbörjat spårarbetet. Ser framemot resten av helgen och det ska bli kul att de hundarna utvecklas.


Det är härlig spridning  på raser - Mini Aussie, Schnauzer, Shibor, Rottisblandning, Collie balndning och pinschrar   


Bilder kommer att komma upp och fler uppdateringar om helgen. 

Av Emma Hammar - 10 september 2010 17:59

Nu finns Arrac med på Dogartist's hemsida! 


Om ni går in på deras hemsida DogArtist och kilckar på DOGmodels och sen går ni in på "Bilder ur vardagen och studion, hemma och ute i naturen."


Då är andra bilden på Arrac. Han visar stolt upp sitt halsband från Dogartist. Nu har han även fått ett matchande koppel i vitt läder   

Av Emma Hammar - 9 september 2010 23:01

Var på kursen igen, andra tillfället. Arrac tycker att detta är superkul. Han var mer fokucerad idag, framsteg gillar vi. 


Jag är trött nu och ska sova men jag måste bara nämna att det gick bra på kursen idag!


God natt!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se