Hundreda

Alla inlägg under oktober 2010

Av Emma Hammar - 27 oktober 2010 20:36

Träningen gick bra idag med hunden som jag var hos. Det var mestadels prat idag men de kommer nu att sparka igång träningen så får vi se hur det har gått då vi ses om tre veckor igen. Hunden svarade bra på övningarna och tyckte att det var roligt   


Nu ska jag fika och så sitter jag och väntar på att Camilla ska ringa. Vi ska ha telefon konferans. Nä vi ska plugga via telefon halva natten   


Husses kladd kaka med vaniljvisp och hallon med grönt te - MUMS!  

Av Emma Hammar - 27 oktober 2010 11:15

Nu har jag och husse varit ute och lagt spår. Det blev två spår på äng.


Spårdata Husses spår

  • Äng 
  • 220 m
  • 50 min
  • 3 vittrings pinnar + en tappat vante
  • 1 spetsvinkel 
  • 4 garder, mulet växlande sol

   

Så här gick spåret

Nu har vi lagat husses spår i alla fall   Han tog hela spåret bra, dock lite ivrig. Han fick med sig vanten som husse hade tappat också. Han bommade föremålet efter vinkeln då han var för ivrig. Vinkeln ringade han ett par gånger innan han tog den. Helt ok spår!


Spårdata mattes spår

  • Spår upptag
  • Äng
  • 760 m 
  • 1 timme
  • 5 föremål 
  • 3 vinklar och 1 spetsvinkel 
  • 4 grader, växlande sol och moln 

Spårupptaget var vinkelrätt mot den första raksträckan. Om man tittar på bilden så kom vi "uppifrån" och gick rakt mot spåret. 

  

Så här gick det

Hmm... hur gick det här då...? Flams och trams vill jag säga! Spårupptaget sprang han och rusade runt, runt innan han tog upp spåret! Sen gick han spikrakt i spåret och tog vinkeln bra! Sen började han kolla lite annat samtidigt som han spårade... Inte alls min Arrac som bara går och går och inte alls låter sig störas av det som finns runtikring! Han har käkat bajs några gånger AJAJ! Då blir inte matte glad. 


Jag tog in honom här (Vilket aldrig brukar göra!) Samlade upp honom så han sk börja koncentrera sig. Hmm bättre i alla fall... Spetsvinkeln var svår då vinden låg så pass att han kände andra spåret. Jag höll emot i linan och höll den kort och jag följde bara med honom då han gick i spårkärnan... helt ok med tanke på hur svårt det var. 


Sen var han helt ok. Han spårade ok egentligen i hela spåret men jag har så höga krav på oss och han brukar spåra MYCKET bättre!!!


Han var lite flamsig. Men det tror jag är mycket på grund av att jag inte har gjort någonting nästan på en hel vecka. Han har ju inte ens fått några långpromenader. Så blir det när man är sjuk. 


Nu ska vi käka lunch    Juste jag har glömt att äta frukost kom jag på nu, inte undra på att jag är så hungrig!   Sen blir det att arbeta!



Av Emma Hammar - 27 oktober 2010 10:03

Tänkte försöka göra något kul idag! Har ringt till jobbet och sagt att jag är frisk, eller ja mindre sjuk ska jag väl säga då mer känner mig som en riktigt slemmig typ!


Tänkte pröva något nytt idag - Spår i frosten! Ska se om vi kan pröva och laga husses spår också som är helt odugliga   


Senare idag så ska jag träna en problemhund som tycker att hantering är fruktansvärt jobbig! Det är första tränings passet så får vi se hur det går   

Av Emma Hammar - 26 oktober 2010 17:37

Sitter och försöker komma fram till vilket hundfoder jag vill att Arrac ska ha. Han ska (inte riktigt än) men snart byta foder då han ska gå över på vuxenfoder. Jag vill ge honom ett bra foder men det är så svårt i djungeln men ALLA foder som finns. 


Jag saknar tyvärr djupa kunskaper i ämnet. Har surfat runt på nätet och läst på en del. Det finns åtskilliga varianter som sägs vara det bästa för hunden. Jag försöker tänka NATURLIGT. Vad behöver hunden och vad behöver den inte. 


En sak som jag är på det klara med att spannmål behöver inte våra hundar. Det drygar ut foder och gör foder billigare. Dock behövs någonting som kan binda en foderkula.  Protein behöver hunden och det borde innehålla till stor del proteiner då det är naturlig föda för hunden. Men sen då? 


Det finns så mycket som sägs vara bra för våra hundar som även är nyttigt för oss. Men är det naturligt för hunden? Det finns massa ämnen som är bra med i samband med andra ämnen så mister det sin effekt och tvärtom! Sen så är ju inte hunden och människan SÅ lika att vi kan äta samma saker!!! Hunden kan ibland äta sådant som inte vi klarar och vi kan äta sådant som en hund inte klarar. Det beror på bland annat vilka ensymer vi har i kroppen. 


T ex kan hunden inte äta lök (vilket de flesta redan vet) för att hunden saknar det enzym som bryter ner ett ämne som finns i lök. Det ämnet ger i sin tur anemi (blodbrist) eftersom det lagras i kroppen...

Ett litet onlägg om det bara, Zelda fick i sig lök i en kompost när vi var bort bjudna... tre dagar senare låg hon p å golvet och hade små anfall och dregglade... Hon hade fått i sig lök och fick läggas in på sjukhus och det kalaset gick på 12000kr!!! 


Men ja vad ska man välja till sin hund??? Det är så svårt och jag har fått massa tips om bra foder. Men nu är jag helt inställd på att INTE ge ett foder som innehåller majs till Arrac då detta "käkar upp trypofanet" som våra hundar behöver för att hjärnan ska kunna tillverka mer serotoniner vilket ger en mer balanserad hund och motverkar stress. 


Det foder som jag tror jag kommer satsa är Standart. Jag har fastnat för det när jag läser om fodret. 


  

Det är Svensk tillverkat. Det är ett miljövänligt foder då råvarorna är tagna från omgivningen. Laxen tas från Norge då de är närmast men det innebär inga onödiga transporter. Det är också ett bra pris på fodret. De lägger inte ut onödiga pengar på reklam på sina påsar osv. 


Känns som ett foder med bra råvaror (innehåller inget MAJS) det är miljövänligt och det är ett bra pris på det! Till och med Arrac Royal foder är dyrare. 


Sen får vi se vad Arrac tycker om fodret och hur magen mår på det! Man får inte glömma att titta på sin hund hur den verkar må och hur pälsen ser ut osv!


Jag tror det blir detta    Jag lovar att tala om hur Arrac ser ut och blir på detta foder!

Av Emma Hammar - 26 oktober 2010 12:33

Vaknar av att hundarna skäller på ungarna som skriker vid busshållsplatsen. Somnar om. Vaknar av att munnen är snus torr! Kan inte andas med näsan och sover med öppen mun... Kändes lite mupp...


Går upp och in på toa. Sitter där jag sitter och så knackar det på dörren! Hundarna tokskäller och där sitter jag    Skyndar mig! Telefonen ringer... slänger på mig morgonrock, struntar i telefonen och springer och öppnar....


... där står sotaren   jobbigt!


Den som ringde var husse som skulle påminna om att sotaren kommer... lite sent påtänkt! Japp så var det! Nu är jag vaken i varje fall   

Av Emma Hammar - 25 oktober 2010 23:37

Grunderna till en bra träning mot tävling! Maria har mycket erfarenhet av träning och tävling. Gillas hennes tänk. Hon pratar mycket om grunderna i träning och det är HÄR de flesta brister i sin träning. Väldigt intressant. 


Håller fortfarande på att läsa hennes bok "från valp till stjärna!" Har inte haft ro att bara sitta ner och läsa trots att jag verkligen gillar det jag läser!


Kommer ta upp mer om Marias träning. Vill gå kurs för henne under nästa år i Elitsatsning i brukslydnad och uppletande. Hoppas, hoppas jag kan de datum hon lägger upp!

Av Emma Hammar - 25 oktober 2010 14:56

Rubriken stämmer just nu in på både mig och Arrac. Jag börjar må bättre, inte helt bra men bättre. Jag har nu dammsugit lite och snyggat till här hemma. Inte för att det syns då hela huset behöver en genomgång! Men lite nytta är alltid något... Känner när jag håller på att jag inte är helt frisk så satte mig här igen och känner mig rastlös!


Arrac är också rastlös men också en marrodör! Han lever rövare här hemma och hittar på bus. Han flög upp på köksbordet när jag och husse åt lunch för att ta sin leksak som låg där - AJAJ! Hund *&"#%!?*=!!! 


Jag var ute en sväng med honom så han fick springa av sig lite. Körde lite inkallning och tränade ingångar... De ser rent sagt förjävliga ut! Var bara ute drygt 30min då jag är trött och seg. Sen tog jag ut tant Zelda på en promis på 20min. Zelda är för övrigt en surkärring vilket hon har belägg för också! Hon är ju van att jag tränade henne 2-3h/dag innan Arrac kom i våra liv. Det var också innan jag visste att hon var sjuk! Så hon är en sur bitch som vill att jag ska hålla på lika mycket med henne som tidigare...


Jag är nu lite feg för att börja göra saker då jag har varit dåligt i över två veckor och sist jag ringde jobbet för att jag var frisk så blev jag sjuk igen två dagar senare och ännu sämre... Nu är jag mesig och vågar inte göra något förren jag är helt bra!

Av Emma Hammar - 25 oktober 2010 12:15

Börjar må bättre idag, håller mig i soffan i morgon också så hoppas jag att jag kan börja jobba på onsdag. Fasen så här blir inte plånboken tjockare   

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards