Hundreda

Alla inlägg under oktober 2010

Av Emma Hammar - 24 oktober 2010 21:13

Sitter fortfarande och kollar lite på Canis filmer. En del saker fnissar jag lite åt och annat ger mig inspiration och det är ett bra komplement till deras bok som jag har. En del saker har inte förstått VAD de menar men filmerna förtydligar det. 


Nu känner jag mer peppad att dra igång lydnaden på allvar igen. Jag har legat lite lågt med det ett tag då det har varit så mycket annat! Jag har haft så mycket att jag lätt skulle kunna stressa sönder min lilla kille med arbete och det vill jag ju inte! Men skulle vi fråga honom själv så tycker han nog att han är sjukt understimulerad då han inte har fått jobba sen i onsdags (då han fick sitt långa spår) det är 4 dagar! Min lilla mupp...


Vi tränade lite apportering, börjat klicka in en post-it lapp, ska lära honom att stänga vardagsrums dörren. Jag stör mig ofta på att den är öppen och jag orkar aldrig resa mig för att skjuta till den så jag tänkte lära båda hundarna att stänga den så slipper jag   


Så lite har Arrac fått träna... Inge synd om honom men det är bara smågodis för den lille herrn! 


Så mer lydnad! Om två veckor ska vi gå en heldags tävlingslydnadskurs för Carro igen HundID så vi får upp motivationen igen! Tränade lite position inne idag och det såg för GRÄSLIGT ut! Vart har allt tagit vägen... Har inte underhålligt det tillräckligt...   Har ju stora planer med nästa år så nu fasen är det dags att dra ut det som sitter där bak! Det sägs bli en lång och snöfull vinter så det lär ju inte bli så mycket spår... Så för att så Arrac trött så blir det MYCKET lydnad i vinter!!!

Av Emma Hammar - 24 oktober 2010 15:50

Ja husse spände fast mig med spännband vid rena tanken att jag ville gå ut... Inget spår för oss - TRÅKIGT! Men jag har ställt in mina kurser idag för att jag är sjuk och då ska jag inte ut och busa heller... 


Så jag försöker hitta skoj på nätet, läsa bloggar (fast ingen verkar skriva nått den här helgen   ) och leta efter kul hundsport eller nått i den stilen. Jag hittade faktiskt lite kul underhållning när man ligger i soffan. Canis gör ju små filmer i lydnad så jag har kollat på ett par stycken. Jag kollade bland annat på den här i fritt följ



De har alla möjliga filmer allt från lavinhundar med markering, klickerträning, cirkuskonster till jakt och IPO och mycket mer!


Lite kul tidsfördriv!   Ska se igenom de som verkar intressanta - vem vet man kanske lär sig något nytt   

Av Emma Hammar - 24 oktober 2010 09:31

Nu regnar snön bort så nu vill jag uppmana alla spårnördar där ute att gå ut och lägga massa spår!!! 


Det hade jag gjort om jag inte mådde så himla dåligt. Jag funderar på det ändå men får husse reda på att jag funderar på det så binder han fast mig!


Haha Måste säga vad Arrac gjorde nyss, synd att jag inte hade en kamera!


Han gick fram till bordet och tog hela klossen i munnen och la den snyggt på golvet och ställde sig sen med båda tassar på mitten och tittade stolt på mig "vi ska träna nu!"


Haha vilken sötnos!

Av Emma Hammar - 23 oktober 2010 12:24

Alvedon är min bästa vän just nu! Nu kan jag sitta upp utan att grina för att det gör så ont. Arrac är lite busig... Husse är ju inte hemma då han brukar hjälpa mig med hundarna när jag är sjuk. Jag har min kära lilla syster som har sovit här så jag sluppit vara ensam, hon gick ut med båda hundarna igår. Men idag kan jag nästan stå upp och kände mig dum om jag skulle be henne igen att gå ut med dem...


Jag gick ut med Arrac... eller ja jag gick ett par hundra meter till en äng som han fick springa lös på... Vilken promenad va   


Nyss tränade jag lite apportering med honom, har inte gjort det på ganska länge. Lite bildbevis kommer här.


Det ligger Frolic på apporten och en bit i min hand. Han släpper bara på kommando "loss"

 

Fresta med hela godis skålen... Inte släpper han här heller snarare försöker han att inte titta på skålen   

 

Han älskar bollar också så jag la en boll på apporten som lutar mot nosen... Svårt då man ser hur GÄRNA han vill ha bollen, men inte släppte han här heller     


Det är så här pass jag orkar engagera mig när jag är sjuk...

Av Emma Hammar - 23 oktober 2010 11:12

B-vitaminer är bra mot stress för både oss och våra hundar! Har man en lättstressad hund kan B-vitamin vara bra att pröva. Hunden kan efter 3-4 veckor upplevas lugnare och mer harmonisk än innan. B-vitamin är vattenlösligt vilket innebär att det går inte att överdosera då överskottet kommer ut via urinen. 


Stressade hundar med problem beteenden kan bli lugnare av B-vitamin men OBSERVERA att det löser inga som helst problem hunden måste fortfarande tränas! 


Man kan ge hunden vanlig kost med B-vitamin. Visst kan man också köpa B-vitaminer via hälsokost också. Lite gamla kunskaper jag har sedan tidigare så finns det teorier om att kroppen bäst tar upp ämnen den känner igen alltså B-vitamin via kost. När man har utvunnit B-vitamin i en liten tablett så känner kroppen inte igen det på samma sätt och tar därför inte upp allt... Men det är teorier. 


Själv har jag nu köpt pumpakärnor som jag mixar till ett pulver och ger Arrac en matsked vid varje måltid. Har gjort detta i snart en vecka så får vi se om han blir aningen lugnare. 


Ska se om jag kan få detta att låta enkelt... Liten KEMI LEKTON


Hjärnan behöver ett ämne som heter serotonin som styr våra signalsubstanser i hjärnan och vårt känsloliv. Kroppen tillverkar serotoninet genom att förbruka trypofan som är en livsviktig aminosyra som kroppen inte kan tillverka själv utan vi måste få i oss det via kosten. Här har vi då B-vitaminer rent generellt samt proteinrik föda och kolhydrater.


Så hundar som är stressade eller har lätt till stress behöver mer serotonin i hjärnan och får det via tryptofanet! 


Så vad kan vi då ge våra hundar....


Kolhydrater, banan, kalkon, pumpakärnor, mjölkprokuter (laktosfri då våra hundar är laktosintoleranta) spenat, avoriris och B-vitaminer som kosttillskott.



Är det någon som kan mer om detta ämne? Vore intressant att få en större djupdykning i detta ämne då jag bara skrapar på nytan!

Av Emma Hammar - 23 oktober 2010 08:43

Det här är så trist att jag inte vet vart jag ska ta ivägen! Jag orkar knappt skriva det här då varenda rörelse gör så himla ont! Hur är det för er då ni är sjuka? Jag får kraftig värk i hela kroppen och allra värst i lederna... Är det så här det känns att ha Atros??? Inte vet jag men kan knappt gå till toaletten och är nu 90 år gammal!


Nä nu har jag åmat mig färdigt... Jag hade något som jag ville skriva om igår men nu minna jag inte... får väl återkomma med det...

Av Emma Hammar - 22 oktober 2010 16:46

Tråkig nog så vaknade jag sjuk inatt - IGEN! Mådde bra här i två dagar men nu bröt allt ut igen och den här gången ännu värre än förra veckan! Jag är arg och ledsen då jag varken har tid eller råd att vara sjuk...


Kurserna på söndag har jag fått ställa in... Det känns tungt då jag inte alls vill ställa in dem! 


Jättetråkigt... Vad mer ska man säga....


Ni som går kurserna - Det är helt OK att maila frågor i träningen! Vi ses nästa tillfälle! Jag har bokat in nytt tillfälle den 14/11 ni har fått mail om det med vilka tider som gäller för respektive kurs (samma tider som vi brukar ha)


Träna väl!

Av Emma Hammar - 21 oktober 2010 21:15

Nu äntligen har mina ny designade visitkort kommit!!!


  

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards