Hundreda

Alla inlägg under oktober 2010

Av Emma Hammar - 14 oktober 2010 15:32

Valpkursen som jag har planerat är till för alla er som skaffar valp i vinter men inte har någonstans att gå kurs! När de flesta valpkurser startar på våren så är era valpar för gamla för att gå kurs. Min kära vän Camilla får hem sin Flat valp den 1 januari 2011 och behövde en valpkurs! Hon sitter och åker från Åkersberga till Norrtälje för att gå denna kurs. Vill du göra henne sällskap på kursen? 


Datum: 20/2    6/3    20/3    3/4     1/5    15/5

Pris: 1200 kr

Kl. 14:00-15:30

Plats: Myzen’s Hunddagis 


Kurskompendium ingår i kursen 


Lite kort info om kursen 

Det kommer vardagslydnad så som kontakt, följsamhet, koppelträning, inkallning, sitt och ligg. Jag tar även upp hantering som är jätteviktigt dels till alla veterinärbesök men också för de som ska in i utställningsringen eller tävla. Jag lägger också in grunder i tävlingslydnad som bakdelskontroll och apportering.  Jag varvar teori med praktik. 


Ja det är en hel del som ingår i denna kurs. Som ni ser sträcker sig datumen över en realtivt lång period men det för att ni ska få hjälp och coaching under en längre period. Det händer mycket varje månad med en liten valp. Dessutom får ni mycket tid på er att hinna träna så att varje kurstillfälle ska bli så effektivt som möjligt. 


Vill du gå valpkurs med din valp? Anmäl dig på info@hundreda.se 


Vill du har mer info gå in på min hemsida Hundreda

Av Emma Hammar - 14 oktober 2010 15:25

Nu har jag planerat och uppdaterat hemsidan med vårens kurser! Här kommer de!

  • Valpkurs
  • Vardagslydnad 1
  • Inkallningskurs
  • Hundmöteskurs
  • Klicker kurs
  • Spår grundkurs
  • Uppletande Grundkurs
  • Tävlingslydnad - Nytt för våren 2011 skicka in intesseanmälan på info@hundreda.se först till kvarn!
  •  Spårläger hösten 2011 - skicka in intresseanmälan på info@hundreda.se

Vill du veta mer om kurserna så gå in på min hemsida Hundreda! Saknar du någon kurs? Säg till i tid så kanske jag kan planera in fler kurser!

Av Emma Hammar - 14 oktober 2010 12:41

Nu blev man sjuk på riktigt.... skit också! Jag skulle ha jobbat på dagiset idag och spårat med Arrac. Jag har ont i halsen och feber, en riktig skitdag. 


Jag ligger i soffan ihop kurad under massa täcken och kuddar med te för halsens skull. Jag passar på att jobba lite framför datorn. Sitter och planerar vårens kurser nu    Det bli ganska många kurser nu under våren! 


Blir snart uppdaterade på hemsidan och här i bloggen! Är det någon speciell kurs som du önskar att jag ska starta upp under våren? Hojta till i så fall, jag är inte omöjlig   

Av Emma Hammar - 13 oktober 2010 17:35

Träning blev det och bra gick det också   Åkte till Socitetsparken i Norrtälje och tränade lydnad. Vi träffade en kompis och hennes BC Ben. Brorsan var med och tog lite bilder. Trots att jag laddade kameran innan jag åkte så dog fanskapet. Den måste ha startat i väskan så batteriet runnit ut... Men några bilder blev det i alla fall   


Fick med en bildserie med en inkallning. Jag gick bort minst 30 meter och det var en fin inkallning. Ingången är det som måste tränas på!


Lämnar...


Stadgan börjar bli bra. Jag står en bra bit bakom trädet. Ser ni mig? 


Jag kallar in. Han lyssnar fint på kommndot "hit" och farten är underbra! Ni ser Arrac under träd grenen   


Kamplek när han kommer in!


Mycket skutt i min lilla prins    Vi kommer tillbaka efter inkallningen. 


Ja det var ett mycket bra träningspass i parken. Helt andra störningar. För er som inte känner till Norrtälje så är det hamnen som ni ser i bakgrunden på bilderna. På andra sidan hamnen håller jag en stor del av mina kurser!


Jag är av den filosofin att min hund ska klara all sorts störning. Det var en hel del folk och hundar som går förbi i paren när vi tränade. Arrac hade lätt kunnat springa fram till vem han ville, men nej då han var så duktig idag!


Vi tränade också väldigt mycket platsliggning idag         


Han ser ut som en liten korv     


Fint väder och en bra träningsdag i parken! Man måste inte träna på klubben jämt!

Av Emma Hammar - 13 oktober 2010 09:19

Miljöträning står på schemat idag. Jag och Arrac ska in till Norrtälje och träna. Vi ska träna "vanliga" saker som han redan kan. Eftersom all hundträning är plats relaterad så måste våra små lära sig saker de "redan kan" från början i nya miljöer. Så de tillslut "KAN" alla på riktigt oavsett miljö. 


Det verkar bli en fin dag så jag ska försöka ta fina bilder på träningen idag   

Av Emma Hammar - 12 oktober 2010 20:56

Mörkt har det ju varit ett tag. Sommaren har lämnat i mörkrets händer och ljuset övergav oss till hösten. 


Eftersom jag har haft en tråkdag idag så passade jag ändå på att åka till djuraffären på min rast. Köpte kattmat, mina stackars katters mat tog slut i morse    Så de fick tonfisk på burk istället så jag tror att de överlever    Men nu har de en ny säck på 15kg. 


Så hittade jag en bra sak till Arrac som är ett måste nu! 


Den lyser konstant och har dessutom reflexer så den syns extra tydligt. Dock så räcker det inte man måste ha fler reflexer. Jag har en koppel förlängare med reflex och ett reflex halsband. Ska även köpa en reflexväst till honom. Zelda har en reflexväst   


Arrac demonstrerar om den fungerar... Jo det gör den. Han sitter i den mörka farstun.


Köp till era hundar ni med! Vill ni ha experthjälp och råd på VAD man ska handla till sin hund så kontaktar min kollega Camilla som också jobbar på Djur Magazinet i Arninge.

Av Emma Hammar - 12 oktober 2010 10:05

Idag blir en sån där tråkig dag. Jag passade på att sova ut i morse utan massa gap och skrik. Nu har jag gjort mig i ordning och ska åka till jobbet om en timme.  Ska gå ner och äta frukost nu så det blir inte så mycket tid över till vovvarna idag. Husse är hemma till 15:20 innan han åker till jobbet så han får promenera dem. 


Jag orkar kanske med en kvälls promenad med dem ikväll om jag inte är alltför slut. Imorgon ska jag ta ta med Arrac till Norrtälje och träna lite lydnad i störning på stan   


Så alltså en mycket tråkig hund dag = Ingenting   

Av Emma Hammar - 11 oktober 2010 21:51

Jag var ute och körde buss i stan, inte stor stan men vår lilla stad... Så ser jag i mörkret hur det går massa löst folk med små fluffiga hundar    Det var min goa vän som gick där!!! Så jag plockade upp henne och hennes hundar - The fluff monsters! 


Hon åkte med mig på flera turer (de är  inte så långa!) genom staden. Jättekul  Det gjorde min dag på jobbet mycket ljusare i höst mörkret! 


Hon har också bloggat om bussåkandet The Fluffs!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards