Hundreda

Alla inlägg under december 2010

Av Emma Hammar - 29 december 2010 10:51

Anmälningar till vårens kurser rullar in en efter en... De kurser som hittills verkar mest populära är spår och tävlingslydnad.


Spår grundkurs - 2 platser kvar

Tävlingslydnad - Endast reservplatser kvar 


Har ännu inget datum på tävlingslydnaden så det kan hända att någon inte kan så det är bara att anmäla er till den om ni är intresserade. Om jag får in 4 anmälningar till så startar jag upp en kurs till i tävlingslydnad under våren/försommaren. 


I sommar kommer även jag och Camilla ha ett lydnadsläger. Det går att anmäla intresse för den redan nu!


Efter dessa kurser så är Inkallning och uppletande näst efterfrågade. Finns platser kvar på dessa kurser! 


Den 20 februari börjar tre kurser

  • Valpkurs
  • Vardagslydnad 1
  • Inkallningskurs 

Finns platser kvar på alla dessa kurser. Lite mindre än 2 månader kvar till kursstart så anmäl dig nu om du vill gå kurs i vår!


Vårens kurser på Hundreda 2011


Nyårs rabatt - Anmäl dig idag och innan Nyår och få 10% på valfri kurs. Först till kvarn gäller! 


*Rabatten gäller anmälningar den 29-31 december

**Gäller ej kurser i samarbete med Härliga Hundliv och tävlingslydnaden som redan är nedsatt i pris


Vi ses på kurs! 

Av Emma Hammar - 29 december 2010 10:46

Lite intressant läsning som jag hittade i Maria Yttermyrs blogg (en av Canis instruktörerna). Hon var på ADVENTuredog och sammanfattar lite av vad som sas där.


Cesar Millan kommer med sin show "Unleash Your Pack Power" till Sverige och Norge i maj.

Rykten gör gällande att han inte längre får göra sin TV-show i USA och nu turnerar i Europa i stället. Jag vet inte hur sant detta är, läs mer... 

Av Emma Hammar - 28 december 2010 19:32

Fyverkerier borde vara OLAGLIGT! 


Ja det borde det! Nyss så började grannarna panga på rejält med pjäser här över vårt hus. Zelda är väldigt, väldigt rädd för både fyverkerier och för skott! Så Robbert var snabb med att ta upp Arrac till mig eftersom Zelda blev tok rädd därnere. 


Jag VÄGRAR att ha en till skotträdd hund! Inför nyår har jag laddat upp med lugnade till Zelda från veterinären och så kommer jag trycka ner vadd i öronen på henne och poppa hög musik! Hoppas det lindrar lite. i Värsta fall får husse och jag fira nyår på varsitt våningsplan med varsin hund. Arrac är inte skotträdd och får  inte bli det. Nu skällde han på dem då de lätt som någon höll på med någon ute på vår tomt, han vaktade men slutade när jag sa till honom. 



Man kan ju inte gömma sig för dessa eländiga saker! Ska jag nu gå och oroa mig hela veckan för att de pangar när som på dagarna innan nyår? Vad händer om jag lämnar båda hundarna hemma ensamma som jag brukar göra och så brakar det lös ute? Zelda blir ju helt förstörd!!! Vad händer med Arrac då??? 


De får BARA användas vid tolv-slaget på nyår och aldrig mer! 


Helst vill jag att de borde FÖRBJUDAS helt och så tycker jag att kommunen kan anordna vissa utvalda platser som man får åka till om man vill se pengar brinna upp och höra på lite pang pang! Så vi med rädd hundar kan VÄLJA att avstå och stanna hemma! Nu kan man inte ens gömma sig hemma!!!


Zelda är fortfarande lite upprörd och är på sin vakt hela tiden. Hon är beredd på att fly! Nu är det 15 min sedan sista smällde... Arrac är glad och lycklig och bara springer runt och busar som han brukar göra... Han försöker få igång Zelda att leka med honom utan större framgång då hon går undan. Hon brukar svara med lek. Nu tittar Arrac lite sorgset på Zelda när hon går....


Folk är idioter!


Vad tycker ni?

Av Emma Hammar - 28 december 2010 19:17

Träffade Angelica och Bowie idag och gick en långpromenad hemma hos dem. Vi gick i 2h. Skönt då var dagens promenaden avbockad i tränings schemat.


Men kan säga att det inte var kul för min rygg. Vi gick i en liten uppförsbacke och jag trodde jag skulle dö! (Ja vet, lite drama queen får man väl vara  ) Nej men det gjorde fruktansvärt ont och Angelica stackarn fick lyssna på mitt gnäll. Varje steg jag tog kändes som jag blev en rygg kota kortare. Nu har det värsta gått över. Tur att jag var med trevlig sällskap som lindrade smärtan   


Jättemysigt att gå hundpromenad med någon annan och inte alltid gå själv. Så mycket trevligare för både oss och hundarna!


Jag måste ha bättre hundgodis med mig nu eftersom jag inte klarar av att kampa med Arrac... Så kokt kyckling och julskinka hade jag med mig som belöningar idag! MUMS sa Arrac! Nästan lika bra som leksaken, men bara nästan    

Av Emma Hammar - 28 december 2010 12:26

Arrac fick vara med i aussiekallendern 2011 med en valpbild i April månad! Bilderna ska passa in i årstiden men bilden är tagen då Arrac är 10v gammal så det i slutet av november eller början av december som bilden är tagen   Det är väldigt många bilder på Blåvingar i kalendern! KUL jö!


Min lilla plutt   

Av Emma Hammar - 28 december 2010 11:29

Det är mycket dumt att krocka runt jul och nyår har jag kommit fram till. Var hos läkaren idag och jag blev sjukskriven en vecka till så jag kommer tidigast att jobba den 7 januari. Läkaren skickade mig till sjukgymnasterna som givetvis alla utom en har semester. Så jag kan inte få hjälp så snart som jag skulle behöva! Läkaren sa att jag kan få kroniska smärtor i muskulaturen om jag inte rehabiliteras snart   


Så ett tips om du ska krocka så gör det inte runt storhelger för då får du knappt någon hjälp! Fast det bästa är ju att låta bli att krocka    

Av Emma Hammar - 27 december 2010 22:05

Har precis gjort en grov plan över Arrac's träning de kommande 4 veckorna. Den förra veckan fick han knappt promenader   Men det har ju med olyckan att göra. Jag har fortfarande ont så jag får se om jag denna vecka klarar 1,5h promenad varje dag. Vi ska ända skärpa till lösträningen och höja kriterierna så jag kommer inte att ha honom kopplad så mycket. Det är just när han är kopplad som jag får ont i axlar, nacke och rygg...


Så fort vi har fått hem alla Baggens grejor så blir det ett tillskott i träningen nämligen barmaksdrag. Jag kommer inte att springa i den här snön vill jag lova så han får dra i min promenad takt. Men det kan nog vara så jobbigt för det är meningen att han ska DRA och inte promenera!


Vi ska slänga in lite mer uppletande i veckorna också så han får mer nosarbete. Han är ju van att använda nosen mycket. 


Inomhus träningen ska vi fokusera på att få klart på Hopp-stå och vidareutveckla apporteringen utan tugg. Då kommer jag höja kraven att han inte ska tugga i vardags apporteringen heller. Han tuggar inte på apportbocken (än) men han tuggar på alla "oviktiga" saker han apporterar. Så det ska vi jobba med. 


Ensamhetsträningen måste vi verkligen få bukt på snart! Han kan vara själv i bilen på platser som inte betyder något för honom t ex Ica parkeringen. Han kan inte sitta i bilen i skogen då han har förväntan på att få jobba. Han och Zelda är ensamma tillsammans hemma när vi åker iväg och det har alltid fungerat bra. Men nu måste han lära sig att vara själv utan henne. Problemet är var ska jag göra av Zelda när jag tränar   Han måste fixa att bli lämnad själv då jag ska gå ut med henne och jag åker iväg till något... En dag kommer inte Zelda att vara kvar med oss längre så han måste kunna vara ensam den dagen det händer. Än så länge känns det som Zelda hänger kvar ett tag till, men man vet aldrig... 


Så det är Grovplanen och den innehåller massa små finstilta bitar. Allt utom barmarksdraget har vi tränat på mycket tidigare men nu väljer jag att fokusera på dessa och vidareutveckla dem ännu mer! Som exempel sprang han fram till en häst och ryttare på kvällspromenaden i mörkret och skällde. Han kom andra gången jag ropade och det är inte ok! Här vill jag inte ens att han ska lämna min sida utan stanna hos mig. Sen oavsett om han springer iväg eller inte så ska han komma första gången jag ropar! Så här har vi saker att jobba med som jag tycker att träningen har backat lite. Men som sagt är han understimulerad nu så han är lite av ett monster så... Ja och tonåring... så vad ska man säga?


Träna vidare!

Av Emma Hammar - 27 december 2010 16:27

Nu har jag bytt Non-stop selen till en storlek större. Den här var RÄTT storlek och satt bra. Hur kunde puckot i butiken tycka att han skulle haft en mindre? Ett stolpskott säger jag bara.


Eftersom jag inte litade på hans omdömme för fem öre så åkte jag upp till djurmagazinet som idag hade öppet för att få expert utlåtande av Camilla. Jag som har tråkigt nu när jag är hemma och är sjukskriven häckade på Djurmagazinet i några timmar och tittade på när de jobbade hårt. Arrac får bra miljöträning att vara där också! Han hjälpte till att städa också då han hittade massa leksaker UNDER hyllorna på golvet. Det var ca 20 leksaker där som någon har tappat eller slängt dit, kanske nån unge eller nått... Arrac ålade sig in och apporterade alla han nådde till mig! Dutig kille   


Nu har vi ett fint sele och vänta bara på Baggens produkter som kanske kommer i slutet av veckan eller nästa vecka. Synd att jag inte fick tag i det i butikerna igår för det hade varit perfekt om vi kunde ut och dra lite på promenaderna nu när jag inte orkar med drag och ryck i kopplet för mina axlar...


Men snart så! Tror inte att han kommer att ha några svårigheter att lära sig att han FÅR dra    

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards