Hundreda

Alla inlägg under februari 2011

Av Emma Hammar - 7 februari 2011 20:04

Jag och Camilla hade ju några timmar på oss att roa oss bäst vi ville på vägen hem igår så det vi bland annat gjorde var att göra träningsplaner till våra hundar. 


Så här ser Arrac's plan ut. Det är de saker vi ska fokusera på samt vilka mål vi ska uppnå på sex veckor. Vissa av dessa moment måste "göras om och göras rätt" då vi har fått slarv, frustration samt tugg osv medan vissa är nya moment och andra ska vidare utvecklas! 


Fokus

Många typer av störning från människor – gå runt, hoppa, prata

Hundar som går runt, kamplek med avstånd

Människa som lockar med leksak

10 sek på alla störningar


Fot

Baklängesfot

En bra ATTITYD, rätt position

10 m framåt

Utan störning


Backa

2,5 m rakt bak

I position

Utan störningar


Ta i övning

10 meter!


Ligg

100% snabba lägganden


Hakan i marken

Shejpa in hakan

Stadga – omvänt lockande

Ligga med störningar 1 min


Stå

Snygga till Hopp-Stå

Stå i 5 sek


Apportering

Apportera vittringspinne utan tugg

Hålla i 5 sek

Underhålla klass 1 apportering


Tandvisning  

Kommando ”visa”

Träna med minst 5 nya människor


Inkallning

Bra underlag

Behåll fart

Snygga ingångar

Leksak mitt i inkallning (behöver medhjälpare)


Hopp

Beställ ett hinder


Är du sugen på att veta vad allt betyder så får du gå en kurs   

Av Emma Hammar - 7 februari 2011 11:33

Vi är så glada att Emelie satte ihop den här utbildningen till oss! Jag har inte hittat någon som har just utbildning för instruktörer med Elitsatsning i ett paket! Jag har hittat kurser givetvis som man kan gå med sin egen hund men det är ju inte en instrukörsutbildning för det. Sen kanske man någon gång går sånna kurser för att bygga på med i sin kunskaps bank! Men skit i det nu för jag är så glad att vi har börjat denna hos Emelie!


Vill visa lite från praktiken vi hade igår sista dagen under den här helgen.


Första passet tränade vi fokus med störning. Patricia är vår störning och Arrac ska hålla fokus trots att hon rör sig runt oss. 


Vi tränar baklänges fot och Emelie instruerar oss. Jag gömmer mig som ni förstår bakom kameran. Till vänster ser ni Patricia och hennes Tindra, Emelie och sedan Camilla som lånar Vinna.

  

Patricia och Tinda tränar på med baklänges foten ooch har bra fokus

      

Emelie tittar hur det går för oss. Arrac vill gärna studsa vid min sida. Vi kollade på fart och belöningsplacering och vi löste det fort!


Sådär ja! Nu har han en bra attityd, fart och placering. Givetvis ska vi vända på steken sen    Så vi går åt rätt håll   


  

Camilla tränar baklängesfot med Vinna


Lilla Jack var med men lite trött kille. Han är bara 13v gammal! Emelie håller honom medan Camilla är agerar störning åt Patricia och Tindra som tränar på fokus!


Det var lite som vi gjorde igår. Vi har gått igenom massa grunder som lägger en bra bas för att ta oss till Eliten!!! 

Av Emma Hammar - 6 februari 2011 21:48

Så trött jag är men SÅ BRA det känns! Vi har haft så kul! Är så sugen på att träna men jag och Arrac är slut och han ska vila ett par dagar minst efter all stress med löptikar innan jag börjar träna med honom!


Jag är helt slut så jag tänker inte blogga nått idag. Kommer skiva full uppdatering i morgon! Jag har gjort en grundfärdighetsplan med Camillas hjälp som jag ska visa er i morgon. Så kommer jag lägga in bilder och berätta lite mer om helgen!


Sov Gott!

Av Emma Hammar - 5 februari 2011 20:12

Idag har vi gått in på ännu mer förberedande träning i tävlingslydnaden. Vi har pratat massor om platsliggning. Vilka olika typer som finns, hur vi tränar dessa, vilka problem som kan uppstå samt hur vi löser dessa. Lite hur vi anpassar typ av platsliggning till olika typer av hundar och raser. 


Vi får tänka mycket själva och göra grupparbeten och klura lite...Tiden går bara få fort när man har roligt! SYND!



Bild på Arrac från igår. Passade på att träna lite fokus under bordet   Det är en löptik på kursen som är mitt i sitt höglöp och hon sitter 2m från Arrac. Så han är otroligt duktig och klarar av att jobba med henne fast de är i samma rum. Dock blev det för svårt när vi råkade ställa oss på en löp fläck idag... Då kunde han inte jobba... sackarn...  Han känner sig så här   


Ja nog om snuskprat! Efter lunchen gick vi igenom bakdelskontroll och olika varianter på det. Vi pratade då om positionen och släntrade in lite på fotgåendet... fast det ska vi gå igenom senare   



Camilla tränar med Vinna i klossen. Vi testade först på våra hundar och sedan på henne för att känna på en hund som kan. Arrac kan men han är lite hetsigare än Vinna så det var nyttigt att jobba med henne. Ja hon är tjock för hon är dräktig   Mysigt!


Vi är bara tre på utbildningen, jag, Camilla och en tjej som heter Patricia och hon driver företaget City Hundcenter hon håller till i Karlstad.  Skönt med en liten grupp för det ger oss mycket individuell träning! 


Verkligen skitkul och i morgonom är sista dagen för den här gången, sen är det 6 veckor till nästa träff. Då hinner vi träna grunderna ordentligt tills vi kommer att jobba vidare. All träning läggs upp för att nå ELITEN!!! Vi tänker målet vid eliten och lägger en bra och stadig grund som vi kan bygga vidare på   


Nu ska vi jobba lite och planera klickerkursen som vi har på Djurmagazinet nästa helg. Vi har 2 plaster kvar om någon är intresserad. 


Nu jobba...och käka MASSA godis   

Av Emma Hammar - 4 februari 2011 22:37

när vi skulle ta oss ner till Vårgårda... Först snurrade vi i Örebro som ni vet för att hitta lite käk till oss människor. Sen bytte vi förare så jag fick vila lite. Camilla tog resten av resan ner. Väl vid Vårgårda tar vi av vid McDonalds och ska följa väg 42 mot Borås... Jag set ett till McDonalds och frågar Camilla om det finns 2 st donken i Vårgårda... hon tittade på mig och sa att det var samma vi svängde av vid... Hallå vi har kört i en kvart och inte kommit länge än dit vi började... *suck igen*


Klockan börjar liksom bli mycket nu! Har följt skyltarna men ändå åkt i cirklar... vi fortsätte på väg 42... problemet var bara att vi hittade väg 42 men inte vilket håll det var så vi testade. Efter en bra stund inser vi att vi är på väg mot Trollhättan! *Suck*


Vände...


Camilla säger till mig att jag var som en berusad person och hon tyckte att det var asläskigt då jag inte svarade henne normalt och sluddrade... Jag tyckte att jag var "med" hela tiden. Förmodligen var jag så trött så jag kanske "halv sov" typ ett sådant läge jag skulle ha kunnat nicka till... tur att jag var passagerare nu! 


Efter telefon samtal med Häst och Vagn Bed and Brekfast så hittade vi fram. Vi skulle aldrig ens ha svängt av vid Vårgårda! Inte den avfarten i alla fall...


Men vi kom fram! Typ en timme senare än planerat!


Tävlingslydnaden idag då

Vi gick igenom alla klasserna 1-Eliten. Nu har vi det klart för oss hur det ser ut i regelboken och hur momenten ska gå till. Vi gick igenom positiv förstärkning, vilket jag och Camilla kan väldigt bra. Det var bara grunder så inget nytt där, men det kommer när vi väl börjar träna med hundarna sen att vi lär oss nya sätt att belöna osv... 


Vi avslutade med att träna hundarna lite i omvänt lockande. Detta kan jag och Arrac så jag ville ha lite försvåringar. Först tittade Emelie på oss hur det såg ut och gav mig sen nya ideer! Toppen! Hann dock inte träna dessa idag men ska snart göra det   


En riktigt trevlig dag! Hel nöjd och tror att Emelie kommer att leva upp till våra förväntningar på kursen! Längtar till i morgon men behöver en hel del sömn då jag inte sov alls i natt... 2-4 timmars sömn kanske...


Sov Gott! 

Av Emma Hammar - 4 februari 2011 17:51

Nu har vi kommit hem från första dagen på kursen. Vi har haft jättekul! Emelie är hur gullig som helt och mycket duktig, är helt övertygad om att det kommer bli en jätte trevlig kurs! 


Detta blir ett kort inlägg då vi vill gå och göra oss lite middag men jag tänkte berätta lite mer utförligt senare hur det har gått idag och hur resan ner hit gick... 


Så nu blir det oxpytt med rödbettor, mat som går att göra i en micro   Sen blir det chips, popcorn, godis och Roberts mocka rutor som han bakade till oss igår   

Av Emma Hammar - 3 februari 2011 19:57

Egentligen inte men det lät kul! Tog en avfart för tidigt och letade efter McDonald's. Nu köper Camilla maten och jag sitter med hundarna i bilen. Jack och jag slåss med tratt och tuggben... Nu kommer maten :)

Av Emma Hammar - 3 februari 2011 12:24

Är snart färdig för att åka. Eller snart åker väl om en och en halv timme. Packat färdig det mesta ska bara ut med allt i bilen. Jag måste äta lunch innan jag drar. Sen ska jag handla lite käk att ta med mig ner också, köper nog en del godis också som vi kan smaska på! Har inhandlat massa ben och godis till Arrac så då kan jag väl få lite också   


Skitväder var det idag men jag och grannen gick ut en kortare sväng idag men det tog ända en timme och en kvart. Men vi stod och pratade säkert 20 min innan vi gick åt var sitt håll. Återigen bra passivitets träning! I den här takten kommer Arrac bli en mästare på passivitet!



Längtar tills det är ljust, varmt och grönt ute! Det gör Zelda också   Det bästa hon vet är att jäsa i skuggan i sommar värmen!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards