Hundreda

Alla inlägg under maj 2011

Av Emma Hammar - 8 maj 2011 20:27

Fick en beställning idag på två leksaker från en kursdeltagare. Det fanns inget i påsen som hon önskade i rätt storlek. Så nu har jag gjort enligt önskamål till dem!


Två svartvita leksaker som är ganska hårt knutna och tunna för en liten mun!  

Kurserna gick riktigt bra idag. Solen sken på oss   


Först var spårkursen och det var jättekul att se alla hundarna jobba med nosen! Det är en grundkurs men denna grupp kommer att kunna avancera ganska fort! Finns flera hundar med mycket tryck i   Skitkul!


Sen blev det grundkurs i uppletande och nu har jag pratat och tvingat dem att jobba med apportering så de lär ju kräkas på apportering   För att ha ett bra uppletande som är snabbt och effektivt så behöver hunden en bra grundkunskap i apportering. 


Ett citat från en av mina kursare idag som har gått flertalet kurser hos mig


"denna eviga apportering som vi aldrig slipper undan"


Eller något i den stilen. Jag har mycket apportering i mina kurser och det är superkul bara man får kläm på det   


Det var roligt och trevligt idag och nu har de två veckor på sig att träna så de kan anvacera till nästa gång! Tack för idag!

Av Emma Hammar - 8 maj 2011 09:20

Jag tar med mig klicker och leksaker som man kan köpa på plats om man skulle behöva!


Lite fleeceflätor i olika varianter och sorter! Det finns fler än vad som syns på bilden   

 

Av Emma Hammar - 8 maj 2011 08:14

Idag blir det kursstarter i Riala. Alltid kul att dra igång nya grupper! Spår och uppletande så jag kommer att vara i skogen större delen av dagen   Får se sen på eftermiddagen vad jag hittar på    

Av Emma Hammar - 7 maj 2011 17:35

Hur ska vi nu lägga upp träningen? Vi har massor att träna på men jag punktar upp det vi måste fokucera på!


  • Fortsätta att underhålla momenten så det håller samt kvalitetssäkra dem!
  • Ordförståelse mellan läggande och ställande så han inte tar fel!
  • Tävlingsträna
  • Träna på helheten
  • Stöningstträna 
  • Miljöträna - MYCKET
  • Självkontroll och behärskning 
  • Strukturera om i kalendern! 
Snart närmar sig starten av vår efterlängtade träningsgrupp som jag och Camilla har dragit igång! Då kommer det bli ett och annat då vi plötslig får helt nya förutsättningar att träna med andra hundar och störningar som vi inte har här hemma på landet! 
Får inte ha en hund som är så störningskänslig på omgivningen. Så mcyket roligt kommer det att bli! Kommer bli ett riktigt lydnadsår 2011! Träna så det knakar och fortsätta att anmäla oss till tävlingar! Nu då han är i värsta trotsålderna så väntar vi ett litet tag innan vi kör igen! Tills dess ska vi träna på ovanstående och jag måste lägga upp allt på ett annat sätt så jag har mer avsatt tid för träning. Då menar jag inte att jag står hemma och tränar lydnad eller kör spår för det gör vi hela tiden, vi tränar massor men att sätta av tid till sådan träning vi inte kommer åt här hemma! 
Av Emma Hammar - 7 maj 2011 13:22
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Emma Hammar - 6 maj 2011 20:38

Jo i morgon är jag LEDIG! Så himla skönt! Gör ju inget annat än att jobba... Det tillhör ovanligheten att vara ledig då jag oftast jobbar 7 dagar i veckan. 


På söndag börjar spår- och uppletande kurserna i Riala! Ska bli superkul! I morgon ska jag ha en dag ängat till Arrac och vi ska hitta på lite bus hade jag tänkt... men den lilla slyngeln   

Av Emma Hammar - 6 maj 2011 16:22

Glömde ju att säga att Zelda var med på kursen igår! Återigen var hon superduktig! Syns inte alls vilken Problemhund hon har varit (är). Med hundar är hon jätteduktig och har ett väldigt fint hundspråk! Min underbara och söta Zelda <3

Av Emma Hammar - 5 maj 2011 23:01

Jobbat som vanligt och på eftermiddagen var det full ös till sena kvällen! I detta jobb med hundar jobbar man när andra är lediga!


  • 2h privatträning med lilla Midi som är en döv JackRussel
  • 1 h vardagslydnad med massa lekträning
  • Racea till Aringe
  • Hundmöteskurs 1h 40 min
Spåret gick super! Vardagslydnaden gick super de var jätte duktiga! Hundmötes kursen var fantaskisk rolig och de var så kanon duktiga! En bra kväll jobbat mellan kl.15 - 21 och är nu totalt slut!
Bjuder på blid av Midi som spårade som en kung! Helt nybörjare och så himla duktig! De kommer få utmaningar nästa gång! Matte kommer få käma med leksakerna i spåret så han garanterat kommer få spåret väldigt självbelönande   Duktiga Midi som jag har inte har täffat sen han var en liten valp    
 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards