Hundreda

Alla inlägg under juni 2011

Av Emma Hammar - 9 juni 2011 21:30

Ja idag blev inte mycket som det var tänkt... 


Lunchträffen i Uppsala blev inte av då Diesels matte vaknade upp och var tok sjuk! Trist och hon får krya på sig så gör vi detta någon annan dag.


Istället blev det en promenad med grannen Baloo en dryg timme. Nu är sträckan väldigt kort vi gick, det tar mig ca 35-40 att gå men Baloos höggravida matte är inte så snabb så vi går promenaden på en dryg timme   Bra för mig att ha en broms ibland eftersom jag stressr fram! Men när jag skulle gå med Arrac och stängde dörren så hördes STORA protester innanför dörren av Zelda! Hon hade fått en klöv med vom men hon ville hellre gå med oss! Jag kände som en kniv i bröstet eftersom hon blev så ledsen och kunde inte låta henne må så dåligt så jag tog henne med. Jag går separata promenader med dem, rastningar brukar jag ta båda tillsammans.


Nej jag går inte med båda hundarna eftersom Zelda har sina leder (artros) och kan inte gå lika långt som Arrac! Jätte tråkig! Så vi tog en kortare sväng än vad som var tänkt för henens skull. Jättebra att vi gick sakta för det behöver Zelda. Arrac sprang mest löst och hade det bra!


Zelda, Baloo och Arrac. Zelda är så lycklig att hon fick en mer hänelserik promenad!


Sen så fick vi fika hos Baloo och Zelda och Arrac njöt i skuggan av äppelträdet!



Hem käka lunch och dra iväg till Camilla och Jack. Vi har planerat och smidigt planer för framtiden! Så jag säger bara håll koll på bloggar, hemsidor och facebook för det händer grejjer ni bara inte VILL missa! 


Zelda och Jack träffades för första gången idag. Eftersom jag nu inte var i Uppsala så kunde ju faktiskt lill snorpan få följa med för en gång skull! Hon var så glad att hon fick vara det! Det har varit jätte intressant att läsa hundarna idag vad de säger till varandra. Nu har vi sett nytt språk från Jack när han var med Zelda. Nyttigt att han fick träffa en vuxen tik! Underbart att se dem!


Tränade ett projekthund ekipage i tävlingslydnaden. Två kvar innan jag är klar och kan få diplomet! 


Nu är jag hemma och trött som jag inte vet vad. Tycker inte att jag har gjort något speciellt men egentligen har jag ju varit igång sen jag klev upp och värmen tar ju på en. 


Ja juste... träningsgruppen blev inte av idag   Ingen som kunde! Jo jag kunde! Men jag tränade med Arrac när jag hade projekthunden så lite uppvisning fick han ha i alla fall... och miljöträning. Nästa vecka jädrans om det inte blir någon träning! Då blir jag ännu mer ledsen...!


Ibland blir det inte som man hade tänkt sig! Men hundarna är TRÖTT och NÖJDA ändå!!!  




Av Emma Hammar - 9 juni 2011 21:22

"hade hunden varit kopplad så hade ägaren kunnat dra hunden emot sig och sluppigt den där attacken..." Citat från filmen.


Någon måtta får det vara, hundar får vara lösa som är under strikt uppsyn ovh inte driver eller förföljer vilt, alltså vara under lydnad. Denna hund jagar uppenbarligen INTE vilt! Nu ska man tydligan ha hundar kopplade som inte springer bort för eventuella attacker från rådjur! 


Nä du den köper inte jag! 


Av Emma Hammar - 8 juni 2011 21:35

Det gick bra på träningen idag. Det blev mycket prat eftersom jag behövde bolla en hel del saker i vår träning. Fick med mig nya ideer hem att arbeta vidare på. Det bästa med i dag att jag har en klarare målbild med min träning! Vilket är A och O för om man inte har en tydlig målbild hur vet man då om man är på rätt väg? 


Det var fria följet som det var fokus på rent praktiskt. Carro tittade på de vanligaste vi har tränat på och gav sin sin på vilket som passade Arrac bäst. Jag har ju problem med en position alldeles för långt fram så nu har jag lite fler i deer på hur jag ksa rätta till det. Jag kommer till viss del förja om från början. 


I morgon kommer jag träna vidare på det vi gjorde idag. Och det känns alltid bra att få disskutera olika metoder fram och tillbaka för att hitta en trolig lösning. Så vissa av mina metoder gjordes om och gjordes bättre ut efter mitt och Arrac behov! 


Åh vad jag verkligen skulle behöva speglar när jag tränar! 


Givetvis blev det prat om annat så som helhet och vad vi behöver in för tävling som inte har med moment att göra. Jag har fått med mig bra saker hem! 


Nu blir det kvällsrunda och fika framför tv:n! 

Av Emma Hammar - 8 juni 2011 17:12

Nu är träningsväskan packad och Arrac är laddad (hoppas jag?!) Om inte annat blir han det när det är dags att jobba!


Nu drar vi!

Av Emma Hammar - 8 juni 2011 14:07

Zelda är en riktig badkruka! I måndags fick vi henne att simma lite grann i alla fall   Det är jättebra för hennes leder så i sommar ska vi försöka lära henne att acceptera vattnet! 


   

Av Emma Hammar - 7 juni 2011 22:37

Som sagt så var det ingen hunddag idag... Bara en vanlig tråkig jobbdag. Jag har ändå passat på att träna syggare lägganden inför platsliggningen i reklampauserna samt metallapporten tränade vi bra gripanden. Det blev totalt 3 pass på ca 5 min per gång. Lättplätt att få ihop en kvarts träning bara sådär.


Jag ska meddela att jag är toktrött och nästan sov på jobbet idag och så har jag ont i magen efter maten så helst ville jag bara jäsa och sova. Ändå tog jag en rastning med Zeld apå 10 min och en rastning med Arrac på 20 min där jag tränade aktiv lösträning hela svängen. 


Alltså finns inga ursäkter för inte inte träna. Lite träning är ALLTID möjlig om en så bara några minuter per gång!


Körde grunder med Arrac på promenaden då jag känner att han har tappat en del då det på sista tiden har varit mycket husse promenader, motionspass eller promenad med andra så min och Arrac vanliga lösträning har inte ägt rum på länge, vilket märks! Dessutom bra att lägga värde på detta nu när jag mår apa och är trött. Annars blir det ju lätt så att Arrac skulle kunna strunta i mig för att man är tråkigare än vanligt. Så vi har byggt värde på mitt kassa humör!  


GOD NATT gott folk! 

Av Emma Hammar - 6 juni 2011 22:14

Veckan som kommer är intressant!


- I morgon jobbar jag hela dagen så det blir vilodag för Arrac.

- Onsdag är jag helt ledig, tänka sig! Vi ska på privatträning jag och Arrac då jag för en gångs skull blir coachad! KUL!

- Torsdagen bjuder på mer händelser. Luncgträff med Diesel i Uppsala. Träna ett ekipage i tävlningslydnaden. Sedan träningsgruppen andra gången på kvällen!

- Fredag jobbar jag hela dagen så vilodag som kan behövas inför helgen. 

- Lördag KURS i avslappning och koncentration dag 1

- Söndag KURS i avslappning och koncentration dag 2


Ser fram emot många av dessa dagar! Mycket kvalitetstid med Arracs och min träning! YES!

Av Emma Hammar - 6 juni 2011 22:02

Tränade Sanna och Viggo idag i rutan LK3 som är ett av alla mina projekthunds ekipage i tävlingslydnaden. Nu är jag klar med dem och har nu redovisat moment från klass1-3 men jag har 3 ekipage kvar att träna och jag måste redovisa lite elitmoment också. 


Arrac fick vara min hjälpreda. Visade delar av träningen med honom. När han inte jobbade fick han sitta uppbunden som var mycket svårt idag. Han var taggad och ville arbete. Viggo är ju dessutom en av Arracs hundkompisar så det var ju svårt också. Nyttig träning ändå! Han klrade av att sitta fint när Viggo kampade, men när Arrac märkte att det började bli dags att ge Viggo ett kommando till ett fartmoment vart det gensast svårare  


Nyttig och bra träning! 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards