Hundreda

Alla inlägg under juni 2011

Av Emma Hammar - 6 juni 2011 15:05

Nu har jag en helt ny sommarbanner. Fotot på flygande magplask Arrac är bara 2h gammal. Så vi har varit ute och badat idag   Mer om det kommer när jag har redigerat bilderna! 

Av Emma Hammar - 6 juni 2011 12:09

Fick ju massa trevliga bilder igår av Elin som jag måste dela med mig av några! Tack Elin!


Kelipetiken Doris



Aussie hanen Bubben tränar hakan i marken

 

Fluffmonstret Romeo hoppar!

 

Mini Aussien Deisel flyger fram!

 

Jag tränar hantering med en försiktig tjej  


Vilket härlig gäng ni har varit! Skitkul att jobba med er hoppas vi ses fler gånger även ni som inte var med på avslutningen och därav inga bilder på er    

Av Emma Hammar - 6 juni 2011 00:49

Fick massa mail av min vän Elin som har skickat massor med härliga bilder från avslutningen på tävlingslydnadskursen! Ska se om jag får upp några av dessa häftiga bilder i morgon... eller ska jag säga idag  


God natt hörrni! 

Av Emma Hammar - 5 juni 2011 20:58

Höstens kurser är lanserade och tyvärr har jag varit otroligt dålig på att annonsera MEN ÄNDÅ har massor anmält sig redan! Tydligen hittar folk hit ändå   Det är ju underbart! Så ni som vill gå kurser tveka inte att anmäla er för när jag börjar annonsera så försvinner platserna i rasande takt vill jag lova. En kurs är redan full som har 12 platser och några är snart fulla!!!


Läs mer på Hundreda  

Av Emma Hammar - 5 juni 2011 20:40

Ännu en eller två kursavslutningar idag! Tiden går så fort när man har roligt! Det var spårkursen och uppletandekursen som tog slut idag. Nu är det dags för den att pröva vingarna på egen hand ute i de stora skogarna. Idag blev temat lite i form av


"Stör inte din hund som arbetar och se till att du som förare inte tappar bort dig själv! "


Om vi undrar om hunden har tappat spåret så titta för guds skull inte på terrängen! Titta på din hund så ser du om hunden jobbar eller inte jobbar   Hur som helst så har det varit en underbar dag i skogen med massa roliga hundar och ägare och mängder med glada skratt!


Underbara ungtiken Ronja som nu tycker att matte är mer ett ankare än en följsam förare   "matte hänger du med där bak?"

  

Ronja i den pose vi är vana att se henne när hon arbetar!

 

Lilla Frasse är inte så liten när det kommer till spåret. Han är nog Kung Frasse i skogen!

 

En annan fin hane är Dewil som spårar som tåget själv i ett härligt tempo och en stor noggrannhet. Leka med husse duger men spåra är roligare!

  

Fick tyvärr inte bilder p alla spårande ekipage då några klarar sig utan störningen av folk och kamera som hänger på. Ni var toppen och ni tar stormkliv frammåt med era hundar i spåret!


Uppletandet bjöd på fart och fläkt och vi jobbade med korriorer och att lära hunden raka skick.  Här fick några med sig aha-upplevelser vad som kan hända om man låter hunden få komma på saker och ting på egen hand. Det fungerar så mycket bättre i längen äm om vi går in och stör hunden i arbete. 


Nikko som är en Shiba tik på 10 år kom inte med på bild i spåret (eftersom fotografen var i ett annat spår) som var ett klockrent spår. Uppletandet visade sig vara hennes gren också! Här kommer hon i fart som aldrig förr och han leksaken i nos och syn!


Det går att lära gamla hundar att sitta!

 

Härliga Flex flyger fram i korridoren och är mycket målinriktad på sitt arbete och har här fått in föremålet i nosen!!!

  

Champis på språng i världens fart för han vet minsan att ett föremål ligger och väntar på honom där ute i gräset! Han lär sig otroligt snabbt  


Slutligen blev det utdelning av diplom till alla de godkända ekipagen. Tänka sig att alla hade gjort sig förtjänta av ett diplom   Tack till syster yster som har tagit alla bilderna! 

   

Kändes som alal var nöjda med kurserna. Alla på bra humör, galda, duktiga och hundar som har gått från klarhet till klarhet! Hoppas vi ses i framtiden också!


Psst! Några har redan anmält sig till höstens kurser...

Av Emma Hammar - 5 juni 2011 16:37

Nu finns Hundreda på facebook! Dela Hundreda så har du chansen att vinna ett presentkort på 300kr till privatträning! 


Av Emma Hammar - 4 juni 2011 18:07

En lite sen fördelsedags present är väl aldrig fel   Då har man ju något att längta efter! Jag har suktat på metallapporterna LÄÄÄNGE så Camilla har sagt att jag INTE får köpa! Ska vänta tills min fördelsedag! Att det inte blev en överraskning gör inget för jag ville ju ha en  


Se så fint han håller den! Kul att få ett kvitto på att man har tränat bra och har justa grunder! Han tyckte att den var lite skum och morrade/pep när han greppade de första gångerna. Men när han håller så håller han, han lyfta honom lite lätt i den också   


Härlig arbetshund man har!!!   

Av Emma Hammar - 4 juni 2011 18:00

Nu äntligen är vi igång! Min nya cykel som jag fick av min kära Robert   har jag och Arrac invigt nu. Arrac är så lagom förtjust men va fasen när han insåg att man kunde springa fort så var det ju väldigt kul!  Han galopperade tills han slokna! Fick svänga förbi föräldrarna och dricka vatten för han höll på att dö! Tror han själc i alla fall  


Här bart det av när han hade massa kraft och ork! han drog cykeln i en ca 1,5 km och jag höll i bromen för så fort gick det! Sen sloknande han en aning och jag hjälpte till att cykla.


Sen en liten snabbfilm på när vi bara intrducerar cykeln fram och tillbaka innan vi cyklade lite på riktigt. 


    

Nedvarvning är superviktigt efter hård träning så långsamtakt hem och streching när vi kom in! Annars kan han få idrotsskador! 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards