Hundreda

Alla inlägg under juli 2011

Av Emma Hammar - 26 juli 2011 09:50

Den eviga tröttheten vägrar att försvinna. Då har man gått hemma i två veckor och inte ett dugg utvilad, trots att jag sovit massor... eller var det kanske det jag inte har? Jag vilar massor men jag kan inte sova! Det har varit massor med mardrömmar på sistone om framförallt mitt jobb som busschaffis. Så hemska drömmar och folk t.o.m dör i drömmarna   


Idag ska jag jobba igen... startar med en dag och sen är jag edig som vanligt onsdag och torsdag. Jobbar sedan fredag och helgen är det kurser och sen ÄNTLIGEN börjar min semester den 1 augusti!!!!!


Då ska jag vila, käka gott, träna hund och annat skoj, bada och bara göra precis VAD JAG VILL!!!

Av Emma Hammar - 25 juli 2011 10:06

Har nu beställt en hink med blodpulver till Arrac först och främst. Jag har hittills köpt påsar på 300g men hittade denhär på 2,5 kg (ca 5liter). Så det lär ju räcka ett tag! Billigt var det också den kostade bara 299kr. Så jag hoppas nu bara att det är bra kvalite på den och att Arrac är lite fin som nu  


blodpulvret är jättebra kosttillskott för hårt arbetande hundar. Men är absolut nyttigt för alla hundar! Går också att använda vid blodspår om man spär ut det med vatten. Inte för att jag lägger blodspår men för dem som vill.


För er som undrar så ger jag också Standardt "Päls" till Arrac med B-vitaminer och Glucovett till Zelda. 


OBS! Ni som lägger blodspår måste dock ha tillstånd av markägaren och länsstyrelsen för att få hälla blod i markerna. Så det är bara inte att gå och lägga ett blodspår.  


 

Av Emma Hammar - 24 juli 2011 16:43

Förra året så sprutade det in anmälningar till kantarellsöket och alla fick inte plats helt enkelt fast det fanns totalt 24 platser! Vi hade kurserna ganska sent på hösten och alla fick skriva utvärdering av kursen. Vi fick ett övergripande önskemål att hålla kursen tidigare alltså precis i början av kantarellsesongen i juli eller augusti. Så att man hinner träna hunden klart och ändå ha kantarellsesongen kvar så att man faktiskt hinner använda hunden till kantarellsök. 


I år gjorde vi så vi hade kursena tidigare. Uppenbarligen är väl många fortfarande på semestrar eftersom vi har platser kvar! Ja intresset är stort med kursena är tyvärr inte fulla... Så här tänkte vi vara snälla så att alla hinner träna innan kantarellerna tar slut vid vintern. 


Det vi har kommit fram till är att det är mest lönsamt för oss att ha kurserna senare på hösten för det är då alla vill och kan gå. Nästa år kanske vi har en kurs ganska tidigt och en senare istället. 


Men va fasen vi brukar verkligen ha superkul på dessa kurser. Det är en helt annan anda på männsikorna när de vet att hundarna ska lära sig att hitta svamp! Vi kommer att ge järnet som vanligt på våra kurser för er som kommer! 


Ses till helgen!!!

Av Emma Hammar - 24 juli 2011 16:38

En sväng i skogen blev det också. Det är skönt när man känner att man äntligen är på bättringsvägen och kyar på mig med en avslappnande promenad och frisk luft. Jag tror inte helt på att man ska ligga inne när man är sjuk. Självklart ska man vila men att gå lugnt i skogen blir man inte sjukare av snarare tvärtom! Det är väl därför det heter uppfriskande!


Kusinen på 6 år är så stolt över att få gå med Zelda helt själv!

 

Arracs fynd! Kantareller! Nejdå han är inte inkörd på kantareller. Men hade tänkt göra det under hösten. Det är Zelda som är min kantarellhund  

   

Små men de är påväg! Lämnade dem så de får bli lite större. We will come back!  

Av Emma Hammar - 24 juli 2011 11:58

Nu är Alfons och Prince levererade till matte! Hon kom själv och hämtade den idag! Hon var jättenöjd och sa att den var bättre ön vad hon vågats hoppas på! Va glad jag blir! 


    


Jag bara älskar att göra folk glada! MItt leende har inte dött än efter att de har åkt   

Av Emma Hammar - 24 juli 2011 11:50

Nu börjar jag bli mycket piggare! Jag kommer att gå och jobba på tisdag känner jag just nu i alla fall. Fick härligt besök av Camilla och Jack för simträning. Eftersom både jag och Camilla är rätt slöa, framför allt camilla efter en hjärnhinneinflanation   så tog vi bilarna till sjön. Superbra jö! Hundarna jobbar och vi står stilla i 1h 40 min  


Jag fick chansen att ta några bilder på Jack. Arrac tränade passivitet och uppbindning medan annan hund jobbar. Lite jobbigt var det för Arrac men han var rätt så duktig, han var tyst och lugn för det mesta. Det går framåt!


Lilla stora Jack vad han är söt! En riktig Flat!    

Av Emma Hammar - 23 juli 2011 15:10

Jag har nu beställt en superbra duk som jag kan lägga över bilen så hundarna får det svalare när vi är ute och tränar och jobbar då de stundvis måste sitta i bilen.


De stora dukarna är ca 1,8 x 3 meter och de mindre är ca 1,8 x 2,1. De kan användas för att täcka över burar, komposthagar, tält, eller bilens fönster. Materialet reflekterar solens strålar och gör det svalare än i skuggan. Vinden kan passera igenom materialet och gör det luftigt. Dukarna har en svart kant med hål att fästa i.


Text och bild är tagen från www.klickerklok.se där jag också har beställt duken.   

Av Emma Hammar - 23 juli 2011 13:35

Idag fick Arrac ett spår eftersom han snart river kåken för mig. Inte för att jag orkade men man måste ta hand om sina hundar även om man är sjuk!


- 640m

- skog med massa torrt gamalt granris

- 1h 15 min liggtid

- stigövergång, 2 djupa diken, 1 grusvägsövergång 

- 4 pinnar - Alla funna!

- Många vinklar och böjar 


Han började lite flamsigt men efter att första pinnen var funnen så kom han igång. Han tog själv flera mirco pauser i spåret så det märks att han inte har sin gamla kondition efter sjukdom och noskvalster. Han vilar nosen ibland men fortsätter och gå vilket resulterar i att han går från spåret. En gång gick ha så långt att jag fick säga åt honom och stanna, vila en minut och kommendera spår igen. Då höjde han nosen och gjorde ett fin spårupptag eftersom vi var en bit från spåret. Han gjorde det flera gånger men jag behövde inte lägga mig i för han löste det själv. Han pinkade vid stigövergången och grusvägsövergången  


Men över lag var det ett bra spår. Väldigt bra om man ska kolla på skitet han är i. Jag jä,för mig så lätt med honom när han var i toppform! Vilket inte är så rättvist.  


När vi hittade 2:a pinnen så skulle jag kasta den till min 6 åriga kusin som var min hjälpreda och packåsna så lanade pinnen framför fötterna på honom och en fågel flög nästan upp i ansiktet på honom. 10 cm från pinnen låg dessa små ägg!


 

Nu återgår jag till min vila...

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards