Hundreda

Alla inlägg under juli 2011

Av Emma Hammar - 4 juli 2011 09:56

Mitt inlägg igår var ju inte så rikt med varken tankar, eller info från kursen. Fick ett önskemål att skriva lite om det! Det ska jag verkkligen se till att göra, om inte idag men under veckan   

Av Emma Hammar - 3 juli 2011 20:49

dag två för oss men en helt ny kurs var det idag. Arrac var med och vi hade ett vädligt bra träningspass ute. Han är kvicktänkt som attan! Jädrans vad han är snabblärd!


Smart grunder för att få hans position mer på rätt plats istället för en halv meter längre fram! Supernöjd med det passet!


En bild från morgonen då vi lyssnar på dagens teoripass. Han ser verkligen laddad ut. Det märktes idag att han inte är i balans då han har mycket energi som ska ut. Hans passivitet var inte så fin som den brukar vara... Inte kul att gå kurs med en understimulerad Arrac. Nu vill jag ha svar från de jäklans veterinärerna! Måste få jobb med min hund nu!!!

 

Av Emma Hammar - 2 juli 2011 23:14

Jag som sagt behövde få ur lite överskotts energi på min hund. Kan ju inte gå på kurs med en understimulerad Aussie   Hur skulle det sluta? Ja nu räcker det inte att han har fått lång promenader och spår på en dag, men det är i alla fall lite...  


Det gick inge vidare men tanke på att han så mycket bättre! Han fixade spåret och tyckte att det var kul men fan va illa han spårade egentligen   Man kan ju inte vara bäst jämt  


Inte en enda bild blev skarp...  

   

Men vi har kul för det!

  

Väntar... koncentration....

 

Kamp!!!!


God natt!  

  

Av Emma Hammar - 2 juli 2011 20:51

Ja då har man varit ute idag och fiskat nya lärdommar. Det är mysigt att gå kurs hos Eva! Jag kände igen det mesta som hon gick igenom så tyvärr ingen "aha-upplevelse"... Men det fina med repetitioner är att hennes lärdomar sätter sig mer än innan, så är det ju   Så med andra ord så fick jag med mig det mesta hon förmedlade idag. 


Lite statestik för den som är intressrad av vad vi kan komma ihåg

ORD - 7%

KROPP - 38%

KÄNSLA - 55% 


Så med andra ord så kommer vi ihåg väldigt lite fakta. Kroppsspråket sätter sig mer i minnet och allra mest är det känslan vi hade underdagen man kommer ihåg mest. Så fukar det!


Men man kommer ihåg mer om man antecknar (minns tyvärr inte vad det är för procentsats) detta har vi inte gått igenom idag, det är jag och onödiga saker som jag minns från skolan   Jag då brode komma ihåg mer än 7% eftersom jag har gått hennes föreläsning tidigare och då antecknade jag järnet! Nu satt jag mest och njöt och lyssnade, skrev lite grann gjorde jag  


Men Zelda klumpen fick vara med mig idag! Jag sprar Arrac tills i morgon då det är en ny kurs i tävlingsfotgående! Det behöver vi verkligen då positionen är för långt fram fortfarande.... Mer om det i morgon.



Zelda är lugnet själv hon! Hon njuter att vara med på kurs och lyssna på Evas teori  

   

Titta på de andra hundarna som jobbar är också nice, bara hon får ta det lugnt så är hon nöjd!

 

Zelda på lunch promis i Västberga


Efter luch så var vi först ut då vi själva fick bestämma ett moment eller beteende att jobba med. Jag valde apporteringen med henne då hon inte gillar det så fasligt mycket. 


Hon var jätteduktig oc var bra på att hålla koncentrationen. Eva vill avsiktligt gå in och sabba för hunden så hunden blir snuvad på en belöning och ger järnet nästa gång. Zelda klarade utmaningarna med glans! Hon charmade alla när Eva och jag pratade med att hon lägger sig ner och bara slappar! Hon har så skön stil! Men lite aktiv var hon nog med att visa lite fina cirkuskonster som hon kan då ingen köttbulle kom!


Jag fick fint beröm av Eva för den fina grund som Zelda har i apportering!   Alltid kul på att få kvitto på att man gör nått bra   Jag som inte ens har några mål med Zelda, jag tränar henne bara för aktiveringens skull så hon har det bra resten av sitt liv  


Såg att Elin tog bilder på oss när vi jobbade, måste fråga henne om man kan få någon   Ja det var också lite kul att när jag skulle betala parkeringen så såg jag en människa som var fruktansvärt lik Elin som jag träffade i Vårgårda. Men det här är ju fel del av Sverige så det måste vara någon annan... men hunden var mycket lik Elins hund.... Det var Elin och två tjejer till som har hundar från MiVinnas kennel, ett litet Aussie gäng! 

 

Eva pratar om hur vi ska öka koncentrationen på platsliggning. Idag dock så var denna BC väldigt duktig och ville INTE visa sina brister  


Kul dag och jag ser fram emot i morgon! Jag var lite busig och la ett spår till Arrac på 210m som han ska få ta här på kvällen! Det är inget ansträngade men han MÅSTE få ur sig lite energi till i morgon annars kommer det inte vara så kul... Då kan han inte koncentrera sig så bra som han kan vill jag lova! 


   

Min katt Maja som höll mig sällskap hem efter att jag lagt Arracs spår! Jag skriver inget om mina katter men jag har tre sånna också   + lite extra djur som de drar in  


Jag är så nöjd med min Zelda idag! Puss på dig gumman! Toktrött och nöjd är hon idag!   

Av Emma Hammar - 2 juli 2011 08:34

Det blir Zelda som får gå kurs idag. Hon kommer bli jätte glad  Tråkigt bara när det inte blir som man har tänkt sig... 


Jag får lära mig och använda det på Arrac också sen   


   

Av Emma Hammar - 1 juli 2011 09:51

Min hund är int så roligt med tratt och understimulerad. Han har ju inte heller så kul när det kliar så han håller på att bli galen! 


I helgen ska vi på kurs hos Eva Bodfält! Lördag är det koncentration och söndag tävlingsfotgående. Jag har längtat till dessa kurser... men jag undrar hur bra jag och min hund kan till godogöra oss detta... Känns lite sådär faktiskt. Vet ju inte ens om jag kan ta av tratten.


Jag testade igår att ta av tratten och efter 30 sek var på såret igen! fast det har torkat upp och det är en skorpa. 


Ska jag gå kurs med Zelda då  


Jag ska anteckna så mycket jag kan för att få med mig saker hem att träna på!


Nu måste jag göra nått med min hund så han inte har "för mycket" överskotts energi i morgon. Måste testa i alla fall...


Det här mina vänner ska ni veta att det tryter på träningsmotivationen för både mig och hunden! Så jäkla tist!  

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards