Hundreda

Alla inlägg under september 2011

Av Emma Hammar - 25 september 2011 21:55

Haft kurs idag, barn med hund och noskurs prova på! Två helt fantastiska kurser som är jätteroligt att hålla.Barnkursen är nog allra bäst!   


Har köpt en gigantisk filt idag som vi ska ha till filtträningen. Så den klippte jag i två delar och har nu en filt till varje bil!


Först visar Arrac upp sin vilostyle!

 

JÄTTESTOOOR filt  

  

Med en väldigt söt hund på!

 

Nu har jag två!

 

Köpte också två koner och en leksak. Så nu slipper jag använda mig at gamla plast kurkor när jag tränar att skicka Arrac till kon inför rutan och apporteringen med dirigering i elit klass.  

ANNONS
Av Emma Hammar - 24 september 2011 14:44

Jag har ju helt glömt bort att blogga om att jag har anmält mig och Arrac till tre kurser under hösten. Har inte gått på kurs sen i somras och känner nu att det är dags igen! Arrac måste träna mycket bland andra hundar så han och kan kan lära oss att slappna av igen som vi hade det förra sommaren innan alla knasiga saker hände oss!


Det blir en kurs i hundmöten och filtträningskurs för DailyDog, helg kurs i lydnad för Carro. Arrac behöver allt det här och så är det nyttigt för han och mig att han en tid och plats att åka till.


Sen i oktober börjar ju Friskvårdsinstruktören! Så jag har längtat! Vet inte om jag kommer att gå med Zelda eller Arrac på utbildningen. Jag lär ju sova kvar där över helgerna. Det är Hundsteg som anordnar den och Frida Lundin från Åre Hundrehab är lärare. Ska bli sååå kul!


Så med andra ord häder det lite för mig och mina hundar i höst. Det blir ju så lätt att ens egna hundar hamnar i kläm när man är hundtränare. Det blir liksom "skomakarens barn" och nu har jag bestämt mig för att kavla upp ärmarna och träna mina hundar ännu mer!


Jag är jätte duktig på att träna hemma så jag har inga understimulerade hundar men jag är dålig på att åka iväg. Jag som bor på landet får då begränsat träning. Men nos tränar vi massor och då är det spår, sök, uppletande och kantarellsök som gäller!


Bilden är lånad från Hundstegs hemsida 

ANNONS
Av Emma Hammar - 24 september 2011 13:15

Så här långt kom jag igår. Har inte gjort något idag än så länge. Jag börjar med att jobba med skuggorna eftersom de bildar en form. Jag fick även två andra fotografier av matte ur andra vinklar där jag försöker se hur hans ögon ser ut, och andra detaljer. Hårstråna syns inte så där tittar jag på andra hundar från samma ras för att få ett korrekt uttryck men hans skuggor visar var han ska ha färg eller bara vitt. Det kanske kommer att gå tillslut   


 

Av Emma Hammar - 23 september 2011 18:33

Måste dela med mig ännu mer om att det är dåligkvalite på bilden jag tecknar. Vet inte hur jag ska få till det om jag ska vara ärlig! Men jag kämpar   Jag ger mig inte!


Kolla skillanden på en en jag hittade på nätet som har riktigt bra kvalite och den jag tecknar. Jag vill att mina bilder ska se så verklighets tronga som möjligt. Men jag ser ju inte ens kanten av ögonen, utan jag måste gissa...


Jag blir tokglad om jag får bilder som ser ut som den vänstra! Men ibland så är det tyvärr så att bilden på lilla Robin är den bästa som finns. Jag har lovat matte att försöka   


Så ni som funderar på att få ditt djur avmålat av mig eller någon annan tänk på hur bilden ser ut. Är din hund i livet är det ju enkelt att ta nya fina bilder. Men ofta får man beställning på hundar som finn i hundhimlen och så klart att husse/matte vill ha ett minne förevigat!

Av Emma Hammar - 23 september 2011 14:38

Böjade nyss på nästa beställning jag har som låg näst på tur. Detta kommer att bli en utmaning då kvaliten på underlaget är uruselt. Det är ett litet pappersfoto och ansiktet är 2x2cm och suddigt. Gissa hur det ser ut då jag har scanet in och förstorat på datorn...! Jag ser inga detaljer alls!


På håll ser man ju, men testa att titta för att teckna av... Då ser man ingenting bara pixlar. Så detta kommer bli en stor utmaning, jag har talat om för matte hur svårt det kan bli att återge hundens personlighet. Tyvärr finns inte lilla Robin mer och detta är de bästa fotografierna som finns på honom! SÅ jag vill inte göra matte besviken jag vill att han ska få ett fint minne av Robin! Så därav blev det än ännu tuffare utmaning!


Men jag gör alltid mitt allra bästa!


Min arbetsplats! 

Av Emma Hammar - 22 september 2011 20:00

Försöker maila till flera stycken. Näastan alla mailen bara studsar tillbaka! Vet inte hur jag då ska få iväg mina svar???

Av Emma Hammar - 22 september 2011 17:38

Arrac är så mycket piggare idag! Är så glad  Han är bara goa, glada och busiga Arrac!


Matte vill du leka med mig?

 

Husse bygger lite hemma och Arrac vill givetvis hjälpa till!


Det märks nästan inte alls att han blev opererad igår, så skönt! Sen att han borde ta det lugnt det skiter ju han i. Han var orolig under natten och bara gick omkring, han kunde inte ligga ner....


Annars det som märks är att vakten hemma är värre, men så har det varit alla gånger då han har tratt på sig! Han hör inte ordentlig VAD han höra och går igång på allt!


Men min goa hund is back! Gårdagen var hemsk och lämnat till vårt förflutna!    Av Emma Hammar - 22 september 2011 17:24

Idag kom mina böcker och DVD som jag har beställt i brevlådan! Mysigt när man ligger och är sjuk! Det var boken och DVD:n som jag letade efter av Derek Scrimgeour men den andra boken beställde jag bara för att den var på svenska   Jag hoppas att jag ska få mer ideer om själva vallningen. Hundråden är väl aningen gamla med att kejda hundar utomhus även om de har en tanke på varför de gör det! Jag vill ha mina hundar inne och gosa med dem i sängen!  


Ska bli kul att bläddra i dessa böcker! Jag lär inte sträck läsa... eller kanske... får se   

 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se