Hundreda

Alla inlägg under september 2011

Av Emma Hammar - 21 september 2011 16:23

Nu är min lilla Arrac plutt kastrerad. Ett beslut som jag funderat på ett bra tag faktiskt. Jag hade vissa krav hos kliniken att jag ska vara där när han somnar och när han vaknar. När de tar in mig för att ge honom uppvaknings sprutan så har han redan börjat vakna på egen hand! De hade inte ens hunnit få bort kanyl eller något...


Arrac bli fullständigt HYSTERISK! Han skriker, flyger runt, försöker få av sig kragen, försöker slicka sig mellan benen. Alla i personel var chockade för de har aldrig varit med om en hund som har beteet sig så här efter en uppvakning! Det var hemskt! Jag fick inte bära honom pga att jag kan göra illa såret, han måste gå.... Hur lätt är det med en hund som är panikslagen, hyskerisk och ligger på rygg och skriker?!?!??!???


Det spöregnade ute och det var inte ens 50m till bilen och vi var dyngsura för att det tog sådan tid att ta sig dit. Jag kunde inte ens prata med personalen om hur det har gott, Robert fick ta alla papper och betala, jag fick sen ringa när jag kommit hem för att höra vad de ville säga och för att boka tid för att ta bort stygnen.


Väl i bilen sitter jag med honom i baksätet för att håll i tratten som är supervass så att han inte ska skära sönder snoppen också... Konstigt att de inte kan vara snälla att sätt på silvertejp eftersom de säger att vi måste göra det så fort vi kommer hem!


Vi hade mer eller mindre slagsmål i bilen. Jag försöker hindra honom från att skada sig själv eller mig och hålla honom lugn. Nu väl hemma får han panik till och från. Där emellan ligger han och sover eller på helspänn....


Här ligger han framför brasan instoppad i en varm filt. Efter narkos så fryser man lätt oavsett om man är hund eller männsika.


Plutten   Det gör ont i mig att se honom må så dåligt. Men jag håller mig lugn när jag är med honom. Men det är jobbigt ändå! Arrac är en så himla känslig hund!


Medan vi väntade gick vi till fiket med Zelda. Jag var så nervös för Arrac hela tiden. Zelda tyckte inte om att vi lämnade honom och åkte ifrån honom....


Men hon är ju hur cool som helst att ta med sig. Hon är stor men tar inte så mycket plats.


För övrigt är jag fortfarande sjuk och mår sämre idag så jag ligger bara på soffan och kurerar mig tillsammans med Arrac. Jag blir hemma ett par dag till åd jag inte är feberfri än... Suck! Husse är i alla fall frisk och ska till jobbet i morgon, fast han insjuknade också fem dagar före mig så han borde ju vara frisk  


Jaha.... bara återgå till soffan och inte ömka min hund.... Det är viktigt när man har djur som inte mår bra! Men nog så viktigt att jag finns där för honom!    

Av Emma Hammar - 20 september 2011 19:19

Ja ligger man i soffan så blir det inte roligare än så. Är mycket bättre idag, var hos läkaren för det är över en vecka jag har legat och skrotat hemma. Jättetråkigt!


Jag har behandlat teckningen av lilla Fia med fixativ för att skydda den och stoppat in den i en plastficka. Klar för att hängas upp på utställning!


Annars har jag matat massa avsnitt av One three Hill. Pratat i telefon. Smider framtidsplaner. Tittat på mina hundar som dampar sig.


Nu väntar jag på att idol ska börja och fika till det!

Av Emma Hammar - 19 september 2011 18:53

Nya beställningar bara rullar in. Ja nu lät det som om jag fått massor! Men det är många för lilla mig   Om någon annan är sugen på att beställa ett porträtt av sitt djur och vill ha den klar innan jul så är det dags att höra av sig nu! Någon till kan jag nog ta emot och för hoppningsvis vara klar innan jul  


Mina onsdagar och Torsdagar ängnar jag till Hundreda såsom privatträningar, problemhundar, bokföring mm. Men kanske inte ska boka in så mycket träningar i höst... det verkar som om jag ska teckna dessa dagar istället  


    

Av Emma Hammar - 19 september 2011 17:32

Nu är Fia i som gott klar. Matte ska bara godkänna först. Om något ska ändras så ska det göras nu   Eftersom det är ett foto så försvinner nägra ljusa skuggor som jag har tecknat som syns i verkligeheten   Känner mig rätt så nöjd!


   

Av Emma Hammar - 19 september 2011 11:08

Nu har jag hittat böcker som finns i lager om fårvallning! Jag har beställt 2 böcker och en DVD film.Vanliga bokhandlar släng er i väggen, man får tydligen höra av sig till fårspeciallister de har minsann böcker! Haha  


Jag har blivit tipsad om den ena gubben och den andra som är på svenska vet jag ju inte alls om han är bra men jag beställde den ändå så kan jag trösta mig med att en bok fanns på svenska! De andra är på engelska.


 

Av Emma Hammar - 18 september 2011 18:24

Min lilla pojke börjar bli stor! Idag fyllar han och hans syskon i Joy of Baking kullen 2 år!!! Tiden går berkligen fort!


Under hans tid i livet har jag själv hunnit bli mycket gråhårig! Istället för 24 år ser jag nu mer ut som 80! Han är ingen dans på rosor precis. Men annat är det när det kommer till arbeta för då ÄR DET EN DANS PÅ ROSOR! Han är en arbetsmaskin utan dess like! Helt underbar! Alla utvecklingsperioder som alla hundar har har vi kämpat oss över, hade inte den turen att någon bara flöt förbi. Han var värst vid 1 års åldern, och nu vid 2 års åldern verkar han ta hem alla pris  


Men vad då han är ju min kille! 


Sådär halv tråkig fördesledag med husse och matte som båda är sjuka och ligger i soffan. Men underbara Camilla spårade med Jack idag och tog med sig Arrac som fick ta Jacks begangnade spår. Inga problem sa Arrac! Han har inte spårat på hela sommaren tack vare noskvalster och massa sökträning. Han sa PLÄTT LÄTT! Vad ska jag göra nu när det är slut? MER???!!! Hehe! Rapporten var att han spårade fint med 15 m lina utlöpt, alla förmål in, kallhygge, blåsigt som fan, mycket fart men ändå rätt noga! Tack Camilla   En liten fördelsdags present blev det. Har inte köpt något. Han får ju typ presenter av mig hela tiden   Förra halsbandet måste skickas tillbaka, var för stort så betsällde ett nytt  


Vad här hänt hans senaste år? Ja inte har vi nått våra mål alls. Jag ville ha haft klass 1klart och uppflyttad till lägra klass spår. Men vi är inte tävlingsklara Arrac och jag. Det är för mycket annat dåligt vi har varit med om så vi måste träna vardags saker istället. Bara för att vi skjutit tävlingsmålen framåt så har vi inte lagt dem åt sidan för vi tränar för tävling hemma ändå! Så det kommer men mycket senare i Arracs liv!


                 

Tränar på barmarks darg


   

Nyfunnen vän, grannen Baloo!

 

Miljöträning och lydnad inne i Stockholms stad!



Jack kom in i Arrac liv! Bästa vänner  


   

Många vänner att leka med!


 

Luktdiskriminering på promblemhundsutbildningen


 



Träna hinken, fart moment




     

Lydnadsinstruktörsutblindning hos Emelie på Vinna Hundcenter!


 

Steka korv med pappa och hundarna utomhus


 

Röntgen hos Lars Audell


 

Arrac apporterar vilt! Retriver Aussie!


     


Mycket miljörträning, Rånes, Hmm puss av Jack, Och Arninge coop parkering



Första gången i ridhus!


   

Balansträning, instruktörshund titta på när jag har kurs, bada!


     

Spåra, balans, passivitet på lydnadsplan


   

       

Massor har vi gjort! Mycket lydnad under våren, första hjälpen att bära Arracac på axlarna. Besök hos Bowie, Instruktörshundigen, slappa i soffan och hjälpa till med vårstädningen!!!


Miljöträning i Uppsala


     

Metallapporten fick vi, gått kurs i avslappning, fått en cykel!


     

Vår första lektion i vallning var i Juni!


   



Badat i mängder, fin fina muskler blev det! Spårat har vi bara gjort lite detta år, och snor metallapporter från trädet!

Mer vallning!


Börjat med sökträning. Ja dett var bara apportering med lösrullen med störning  


Ja mycket har vi gjort men ändå inte det som var tänkt! Nu väntar nya spännande utmaningar det kommande året! Ja Arrac är inte världens soligaste hund just nu, han är en riktig TONÅRING!!!


Mohahahahaha!


Nu ska vi fira hans födelsedag med entrecote och märgben till doggsen!


GRATTIS MIN ARRAC!   



Av Emma Hammar - 17 september 2011 13:18

En annan ras som jag gillar och vill ha någon gång. Jag har ju Zelda som är 50% Engelsk mastiff. Härliga hundar dock lite tröga men härliga!


Av Emma Hammar - 17 september 2011 13:11

Då jag inte har bättre för mig så hänger jag på YouTube. Letar efter bra vallnings filmer. Det mesta som är bra att se på är Border Collie. Hinnar tyvärr inte så mycket med Aussien då många lägger ut skräp filmer. Finns garanterat bra filmer har dock inte hittat dem bara! 


Hittade en liten trevlig raspresentation av Aussien. Den är väldigt light och vaäldigt amerikansk men lite trevlig  


 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards