Hundreda

Alla inlägg under september 2011

Av Emma Hammar - 17 september 2011 12:52

Jag köpte denna tröja förra veckan då jag vill hålla mig riktigt varm! Dyr kan man säga att den är. Om jag inte håller mig varm nu blir jag riktigt sur! Men det var riktigt trevlig service i butiken i Åkersberga! Köpt på MK Jakt och Fritid.


 

Av Emma Hammar - 17 september 2011 12:39

Jag är ju helt sänkt men Arrac håller på att göra mig galen. Idag har han inget tålamod med att jag är sjuk. Så husse och jag gick ut på vägen utanför huset och gjorde några budföringar. Det innebär att vi sjuka männsikor står rakt upp och ner och hunden springer mellan oss. Sen ett litet kort uppletande av föremål. Så nu får han nöja sig idag. 


Jag kunde inte motstå att gå ut en liten stund eftersom vädret är ju helt underbart idag. Jag tog på mig mig dunder tjocka, nya ull tröja så att jag inte ska bli nerkyld. Men änså så jag kan få lite frisk luft. Jag tror att man blir friskare av frik luft! Men ingen fyskik aktivering eller nedkylning är bra...


Om man inte vill gå ut när man är sjuk så är det perfekt att köra uppletande inomhus så hunden har något att göra! 


Nu ska jag fortsätta bygga på minna liggsår i soffan   

Av Emma Hammar - 16 september 2011 11:53

Försöker få tag i en bok av Dereck Scrimgeour i Vallning. Har testat att lägga en order av bokus men det är inte säkert att de får tag i den.... VILL HA! 


Jag och Arrac har ju bara börjat så det är LÅNG väg kvar   Men det är så spännande och intressant! Skulle vilja ha egna får när vi kommit igång! Har dock ingen hage att ha dem i  




Finns dock bara på engelska och noska. Varför vill ingen översätt vallböcker? Det finns ju massor med böcker men ingen på svenska...     


Av Emma Hammar - 15 september 2011 20:58

SPÅRLÄGER - Platser finns kvar!
Datum 1-2 oktober
Kl. 10-18
Plats: Gillinge/Vallentuna
Pris: 1900kr 

En hel helg i skog och mark med personspår! Hur härlig som helst! Kursen passar dig som vill aktivera din hund och för er som är tävlings sugna! Vi individanpassar efter just dig så är du nybörjare eller erfaren spelar ingen roll!
Anmäl dig redan idag till info@hundreda.se så spårar vi!

Unberbart rolig aktivering! Hunden blir dessutom trött av det! 

Av Emma Hammar - 15 september 2011 18:07

Vi tar oss famåt med stormsteg i vallningen. Eller nu ska jag inte ljuga, Arrac gör det! Inte jag   Fy tusan vad det är svårt! Men på slutet idag fick jag till det riktigt bra tycker jag! Fick beröm av Ewa så då borde det varit bra  


Bjuder på bilder som vanligt då jag har haft fördelen att alltid åka tillsammans med någon som kan fota.


Ja då försöker vi! Här har jag lite problem med all lydnad för Arrac vallar bättre med Ewa än med mig! Men det är klart för Ewa kan ju detta och inte jag. Han har ett större avstånd när Ewa vallar än när jag gör det.

 

Whoho va kul! Fast Ewa säger att han har ett riktigt bra och fint avtånd till fåren vilket är riktigt bra!

 

Se där! Ser ju faktiskt snyggt och sansat ut!

 

Går ju som en dans det här!

 

Arrac kan stå stilla och tänka vid kommandon i lugn och ro. Det är han bra på! Istället för att rusa! Visst händer det att han rusar, men det händer oftare att det ser ut så här!

 

Ellan och Bim vallar och de har kommit en bra bit i vallningen och är jättre duktiga! Jag hade nog mer tänk mig observationsinlärning.... med Arrac tittar på annat!  



Han tittar på Mårten och en Kelpievalp som busar med ett snöre!

  

Vi vallade två pass i hagen idag.

 

Det går bättre och bättre och han blir lätt trött!

 

Jag är duktig på att ligga och vänta även bland fåren säger Arrac! När han ligger är det faktiskt lite svårt att få igång honom igen! Lydnadshund!  

   

Och så den socialabelöningen på väg ut ur hagen! Lyckliga Arrac!!!


Men jag kände mig riktigt duktig på slutet. Lättare att valla med en trött hund   I alla fall med Arrac som blir lugn när han är trött, andra hundar kan ju lätt ta till dumheter när de är trötta och på så sätt svårare att valla med. 


Det här är kul!     

Av Emma Hammar - 14 september 2011 23:45

Det blev en timmes miljöträning i passivitet på torget i Norrtälje. Jag tog mig en korv och satt och glodde! Människor, hundar, cyklister, bilar, korvgubbe, gubbar med käppar mfl sprang runt på torget! Nyttigt och jobbigt för Arrac. Vi fick ett mycket bra träningpass!


Korven ser god ut sa Arrac. Han ville gärna smaka lite och det fick han eftersom han har så duktig  

   

Jahopp ännu en cyklist...

 

Folk fanns det gott om i jämförelse med hemma. Men många jobbar ju vid den här tiden så det är ju relativt lugnt på stan!

 

Lipa åt matte gör det bara snorunge   


Ett superbra pass blev det! En kollega cyklade förbi och stannade och pratade i en halvtimma och det var en ful gubbe sa Arrac! Han blev utskälld, det som var så bra att han varken är hundrädd eller gick därifrån. Så Arrac fick tid på sig att samla sina känslor och faktiskt inse att den fula gubben faktiskt var snäll. Då låg han lugnt och duktigt! Det värsta som kan hända i ett sådant läge att att personen i fråga försvinner från platsen, men inte Conny inte! Superbra träningpass!    


Av Emma Hammar - 14 september 2011 16:56

Glömt att blogga har bråttom som bara den! Skriver ut kompandium, har haft en privatträning, ska ha en till och sedan tävlingslydnadskurs!


Arrac apporterar i sitt nya halsband som kom idag! Vi har hunnit miljöträna också! Mer om det kommer! Bråttom, bråttom!!!  

Av Emma Hammar - 14 september 2011 00:11

Suttit ett par timmar nu ikväll och tecknat. Nu är det inte mycket kvar! Snart klar  









Lilla Fia


Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards