Hundreda

Alla inlägg under september 2011

Av Emma Hammar - 13 september 2011 09:52

Som ni märker har jag inte bloggat om lydnad på evigheter. Har knappt tränat något heller. Hela den här kommaren har varit en enda stor svacka. Som vi är påväg upp ur. Vi tappade 4 månaders träning så han inte ville eller orkade någonting. 


Så det har mest varit motions träning, simning, några enskata spår och massa sökträning under sista delen av sommaren och fram till nu.  


Det vi kommer fokusera på nu till vintern kommer är 


- Miljöträning - Både i aktivitet (träning) och i passivitet. Minst 3 ggr i veckan en ny miljö!

- Hundmöten kommer hänga ihop med ovanstående. 

- Filten träning - Uppsöka en filt och inta ett lugn på den oavsett miljö. Vårt första steg är att söka upp den!

- Sökträning - Behöver figgar!!! Svårt att träna själv

- Vallning minst varannan vecka, helst en gång i veckan!Det är vad vi kommer fokusera på nu. Bara för att lydnad inte står med så kommer det slinka in ändå. Något spår kan också dyka upp eftersom vi behöver nosarbetet på honom. Om jag inte får ihop något sökgäng är det svårt att träna själv. Men spår och lydand tar jag bara som det kommer. 
Så ser vår träning ut just nu. Om jag ställer mig objektivt till min egen träning utan personliga känslor, så tycker jag ändå att det är intressant hur våra träningplaner kan ändras beroende på vart han befinner sig i sin utveckling. Nu är det 2-årsåldern som vi är inne i och den ser ut att inte bli så rolig för varken mig eller Arrac! Tidigare kunde ha ha träningplaner på detaljer i moment medan nu har vi vänt och har en grovplan på att fungera i vardagen igen. 
Och så är det för många av våra vovvar. Vissa individer behöver denna typ av träning mer än andra.
Visst har jag tränat detta MASSOR när han var valp och egentligen hela tiden. Men att dåliga erfarenheter och slyngel perioder kan göra att man måste ta tag i samm träning igen fast orfare och mer igenomtänkt!
ANNONS
Av Emma Hammar - 12 september 2011 16:42

Nu har jag äntligen beställt ett halsband till Zelda. Det var länge sedan hon fick ett halsband. Jag älskar det hon har, men eftersom Arrac får så mycket så är det liksom hennes tur. Hoppas det blir bra, ett specialbetställt från MACH. Zelda förtjänar det efter igår   

ANNONS
Av Emma Hammar - 12 september 2011 15:49

Jag ligger efter i min planering! Ville ha lilla Fia klar redan för 2 veckor sedan! Har haft så sjukt mycket att göra. Nu när jag sitter hemma och tråkar så ska jag försöka göra lite... Men som nu när magen bara värker så är det svårt att finna lugnet. Det är inte mycket kvar egentligen bara några timmars jobb! Jag ska ju ha den på utställningen så den bara måste bli klar!


Så här ser den ut nu. Bara lite nytt sen förra gången. Håller på med nospartiet och kinden. 


Sen efter denna har jag 3 till beställningar som ligger och väntar. Jag har fortfarande inte ens börjat på lilla Cavaliern Robin. Sen är det två Schäfer porträtt jag ska göra. En i A3 och den andra i A4 fast i ett dubbelporträtt av samma hund, en vuxen och en valpbild i ett! 


Magen sluta dumma dig! Vill teckna!

Av Emma Hammar - 12 september 2011 15:45

Är sjuk idag... inte alls kul. Har varken råd med det eller tid. Hundarna vill ut men jag kan inte gå någonstans... Se om jag orkar senare.


Fick en bok jag beställt i brevlådan idag   Varkar vara jättbra! Bilderna är bara för underbara!


Hundens beteende en fotoillustrerad handbok! 
Boken är full med HÄRLIGA spårk bilder. Värt att köpa boken bara för bildernas skull   Passar perfekt efter helgens tema!        

Av Emma Hammar - 11 september 2011 20:00

Oj vilken häftig dag vi har haft! Vi har studerat hundspråk en hel dag! Ingen hundträning utan bara träna våra ögon att se och tolka vad hundarna säger till varandra. Vi har filmat och gått igenom faktiskt ALLA hundmötena på film i efterhand. Då har man en chans att se en gång till och se sådant man missade i verkligheten. 


Jag hade med mig Zelda idag. OJ vilken tjej jag har! Hon är SÅ TYGG, SÄKER och STABIL! Hon har fått jobba med både andra säkra hundar och osäkra hundar. Så häftigt säger jag bara! Visst måste man skryta om sin egen stora tjej  


Här följer MÄNGDER med härliga bilder som alla innehåller mycket hundspårk! Tack syster yster som har fotat alla dessa fantaskiska bilder  


Först ut var Ploppan 4 år tik och Mojje 1½ år hane kastrerad. Ett trevlig och sansat möte. Här fick deltagarna se själva innan teori passet för att se om de han se något?

  

Tjena bruden, vill du inte leka lite? Inte?

 

Frasse 2 år hane och Maja 7 år Shiba tik. Också ett mycket trvligt möte. Hanen som annars kan vara lite på var mycket reskektfull mot den äldre tiken. Så som det ska vara med andra ord   

  

Taiyou 7 år hane och min Zelda 5½ år kastrerad tik. Ett kort hundmöte. Två säkra hundar och de var inte så intresserade av varandra.

 

Bara kolla av varandra kort innan det sen var klart!

 

Chica 1 år Chihuahua tik och Nikko 11 år Shiba tik. En osäker liten tjej som får träffa en gammal och säker tik. Ett mycket bra möte där Nikko hade full respekt för den lilla och lät henne få det svängrum hon behövde!

 

Baileys  4 år Dvärg pinscher tik kastrerad och Bailey 5 ½ år Vit herdehundshane. Tiken gillar inte andra hundar alls. Hanen är stor och mycket säker herre som lyssnade bra och gav henne det utrymme hon behöver. Det är precis sådana möten osäkra hundar behöver! Det var sällan han fick komma nära så denna bild är ju helt underbar! Här ser man massor!

 

Viggo Flat 2½ år hane  och Nikko 11 år (igen). Mycket bra möte. Hane som så gärna vill komma till men visar STOR respekt för henne! Han vill men vågar inte gå för nära. Hon säger till schysst!


Taurus 3 år hane Vit Herdehund och Jack 11 mån Hane och Flat! Intressant möte! Två relativt unga hanar! Taurus vill inte ha ostyriga små rackare som springer runt! Jack sköter sig ypperligt!

  

Vilka nossklickar!

 

Jag vill, jag vill.... vill du leka med mig? Inte? Kanske...?

 

Joppe 1 år hane kastrerad, blandras med mest Schäfer lite labbe och Nuffe träffar Zelda. Han är mycket osäker och tycker att andra hundar är skit lebbiga! Ett mycket bar möte och erfarenhet men Zelda som är så lugn. Bilden säger mycket. Men det hela slutade med att Zelda la sig i andra änden av hagen för att visa honom att hon inte vill honom något illa!


Ehhh drar nu.... Matte står nara till hands!  

 

Ett mycket intressant möte detta! Tarro 7 år hane Shiba och Zelda. Han vill inte ha hundar in på sig alls! Han rusade fram till Zelda coh säller så här...

 

... och fortsätter att morra henne rakt i ansiktet! Se på Zelda som coolt bara vrider bort huvudet! Jag litar på Zelda och vet att det inte kommer bli slagsmål av detta. Det låg precis under ytan... Zelda stod så där helt stilla och bara slickacka nosen på sig själv och hade långa mungipor och ett slätt ansikte tills Tarro avväjde!!! Han morrade och morrade, ren uppmaning för salgsmål och sen kunde han inte låta bli att också vrida bort huvudet, nos slickar coh så gick de år var sitt håll! Inte alla hundar hade fixat det häe men min Zelda var så BRA! 

 

Vi hade lite tid över och slängde ihop lite nya hundmöten. Chica och Bailey fick träffas. Åhh gissa om han är kär i en liten tjej?!?!!

 

Men Chica är inte alls intresserad av den stora friaren!

 

Frasse och Mojje hade vi tänkt oss en playdate till. Men det blev inte riktigt så. Lite små spänt så vi släppte in Zelda...

 

Hon hälsar på grabbarna och känner spänningen så tro't eller ej men Zelda började leka med dem små!

 

Sen så vill ju grabbarna grus nosa av osckså så klart! Läskigt med en så stor tjej!


Sista mötet blev ett galet race med två flattar! Samma sort liksom! Behöver styras upp lite!


 


Zelda är en utmärkt polis! Lugna ner er grabbar för tusan!


Nu har ni fått en smygg titt från alla hundmöten under dagen! ÅHH vilken dag! Så häftiga saker vi har fått se! Ni som inte gick kursen missade något! Blir en ny till våren samt en fortsättningskurs på denna för de som fick mer smak och vill in på djupet!


Jag är så nöjd! TACK ALLA!     

Av Emma Hammar - 10 september 2011 22:53

Ja då var kurskompendiumen ihop häftade! Nu ska filmkamera, kamera, sladdar, datorer mm packas! Zeldas saker ska med för hon ska få hjälpa oss med lite hundar i morgon   


 

Av Emma Hammar - 10 september 2011 22:11

I morgon är det läsa hund! JIPPI!!!!!

Av Emma Hammar - 9 september 2011 16:46

Ja nu slår det helt om i vår träningsplanering! Arrac är en slyngel utan dess like och fan vad jag och Arrac har haft mycket OTUR! 


Vi befinner oss i en svacka helt klart. Men de dåliga erfarenheterna kommer fort ikapp och de har bara blivit flera. Många hundar som har hoppat på Arrac och elaka gubbar! Inget nytt ses för ett tag sedan men jag märker tydligt nu när han går in i den sisa utvecklingsprossecen nämligen 2-årsålder eller även kallad den "psykiska könsmognaden". Han har blivit lomhörd som en gammal gubbe, allämt olydig OCH börjat med nya dumheter!


Året 2011 skulle bli ett bra år! Hade vi tänkt... Vi skulle ut på tvälingbanorna och starta igång... Men så blev det inte. En lång vinter men följd av en sjuk hund under hela våren/försommaren. Vi förlorade 4 månaders träning. Nya dåliga erfarenheter kom under denna period så ja inget av detta har hjälp oss!


Hur som helst så måste jag lägga om planen för vår träning för att blicka frammåt och få ordning på vardagen! Arrac är ingen lätt individ och för övrigt igen lätt ras. Allt har sina för och nackdelar. 


Det är mycket som ska göras men nu är det mycket miljöträning som gäller i andra miljöer. Hemma är ingen bra miljö då vi sällan möter varken folk eller hundar och de vi möter är elaka mot lilla Arrac. Då föds en osäkerhet! Så miljöträning i både aktivitet och i passivitet minst 3 gånger i veckan under en LÅNG period! Ja man måste ju leva som man LÄR! Det blir en tuff träningplan men för att orka väljer jag ett par få bitar som jag kör stenhårt på ett tag innan jag lägger på mer. Annars orkar jag inte. Ingen människa orkar annars, inte ens hundtränaren  


Det blev 1h miljöträning i Rimbo. Vi är aldrig där Arrac och jag så det blir en ny miljö för honom. Jag har miljötränat honom MYCKET som valp! Men är man med om mycket dåligt och själv bor på landet så kan allt bli förstört! BARA ATT BÖRJA OM!


Han var duktig och han har skött sig bra. Men idag märkte jag hur långt bak vi han har hamnat! Han tyckte det var JÄTTE jobbigt! Han var osäker, pipig och lite skakig. Många skulle inte ha lagt märke till det men det gör jag. Jag vill ha en TRYGG, LUGN, och SÄKER hund, oavsett miljö och situation. 


Arrac har en bra och stabil grund vilket hjälper oss. Han kommer ju över det som är jobbigt. Jag skulle ALDRIG åka hem om han inte har "landat" i miljön. Så nu måste han få se folk och hundar och lära sig att alla inte är dumma. 


Jag ger här bara lite kortfattat om vad som händer. Men Jag är i en svacka och även Arrac också. Nu har jag kavlat upp ärmarna och vi ska ge JÄRNET! Jag ger mig inte för jag har en fin hund och DEN fina hunden vill jag ha framme jämt!!!


Blev det begripligt över huvudtaget när jag bara skriver av mig? 


Vill dela med mig då jag inte är ensam och inget är gratis. Bara fär att jag är hundtränare får jag inte en perfekt hund och allt gratis. Även jag måste träna min hund precis som alla andra. Och dåliga erfarenheter kan slå undan fötterna på precis vem som helst, även oss! Nu bröjar vi om  

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se