Hundreda

Alla inlägg under oktober 2011

Av Emma Hammar - 19 oktober 2011 16:20

... som vanligt


Vallade i morse en timme och sedan åkte jag för att lämna in de nyköpta Arrak jackorna för brodyr med Hundreda på! Sedan kom Sanna och Viggo för en långpromenad med lek och bus. Nu är det äta snabbt för att sedan dra till Djurmagzinet för att handla mat till Zelda och sedan är det dags att hålla tävlimgslydnadskurs!


Fullr ös   Här hinner man inte ha tråkigt iaf! 

Av Emma Hammar - 18 oktober 2011 22:04

Gick en lång härlig promenad innan jobbet ideg i blåsten. Vi slapp som tur var undan regnet som kom precis efter att vi gått in. I morgon ska vi upp tidigt (allt innan kl. 9 är tidigt!) för att valla!


Två veckor sedan sist då det har varit dåligt med luckor i kallendern frö att få till vallningen. Vill gärna valla en gång i veckan! Men mitt mål är att åka 2-4 gg i månaden. Fasen man skulle ha egna får! Skulle man kunna valla nästan varje dag  


Arrac springer och sträcker ut sig på dagens promis!

Av Emma Hammar - 17 oktober 2011 09:11

De skulle ju ha varit miljöträning men det hade jah inte alls tid med så det har bara blivit 2 gånger denna vecka. Men det har varit två bra miljöträningar!


Igår då så startade jag med barn med hund och de var ju superduktiga som vanligt. Därefter skulle jag reka område till dagens sök kurs då de har tagit bort skog och rishögar som jag skulle ha till vindmarkeringar. När jag kommer  1h 15min innan kursen så kommer en av deltagarna en timme tidigt.... Hon och hennes kelipe Doris följde med på promenaden och rekning av skogen.


Arrac och Doris på kalhygget. De reacar fint ihop!

Vi gick till sjön och båda hundarna såg lite badskugna ut... 

Japp det var han! Han tog en kort liten sväng, gick upp ur vattnet för att sedan ta en till tur! Jag tyckte att det var kallt med inte Arrac inte!

Sen var det dags för sökkurs idag igen. Superkul att ha noskurser och jag har verkligen tänt på söket   Kan det vara för att man har en så duktig hund?! Ja Arrac är ju inte klar alls men han har lärt sig fort som vanligt och är riktigt duktig. Jag är bara i lite behov av figgar! En sökgrupp vore ju nice!

Efter kursen gick jag och Arrac in i skogen för att göra en sökruta tills nästa vecka. Fasen vilken bra följsamhetsövning! Jag går ju runt och kors och tvärs och sällan bara framåt. Arrac höll sig extra nära då matte var så olydig och inte gick efter honom    Någon som behöver träna skogslydnad så gör en ruta åt sökfolket  

Väl hemma vid kl 18 så var jag totalt färdig! Tur att Arrac har fått totalt 2h promenad under dagen för jag hade inte orkat gått ut med dogsen. Husse har ju tagit hand om Zelda idag. 


Nu ska jag äta frukost och gör mig i ordning för lite busskörning!

Av Emma Hammar - 16 oktober 2011 22:04

Har massor att blogga om idag! Men jag orkar inte för jag hålle rpå att somna! Har skrivit flera sidpr med träningsdagböcker och har mer kvar. Så är det när man är amitiös och noggrann! Kommer mer bilder och text om vad vi har gjort idag! Men i morgon....

Av Emma Hammar - 16 oktober 2011 21:59

Jag gick efter kursen idag och gjorde en sökruta till nästa helg och hade Arrac med mig. Det jag insåg är att Arrac vill ta med alla snitslar jag sätter upp! Sen inser jag att ta bort snitseln räcker inte! Hela grenen ska dö!


Det tog minst 1 min innan jag fick upp telefonen och han höll på en minut till efter att filmen tog slut!



 

Han försökte med fler snitslar med de satt högre upp och det gick inte! Men han vindmarkerade alla!

Av Emma Hammar - 16 oktober 2011 20:29

Träande ju lite budföring igår med tjänstetecken och lösrulle. Filmade den första på 100m och så här såg det ut  



   

Av Emma Hammar - 15 oktober 2011 21:05

Vi hann bara komma hem och kasta i oss mat för att sedan ut och träna sök! Arrac var KANONDUKTIG!!!


Jag fick nöja mig med vindmarkeringar av figge idag då jag inte hade någon ruta. Men det var Spikraka skick och figgarna märkte honom knappt, plötsligt var bara lösrullen borta ur handen på dem! Jag är så STOLT!


Skickar på efter en snygg markering på figge

 

Arrac tillbaka med lösrullen

 

Här kör vi budföring med tjänstetecken på och med lösrulle. Detta för att gör det tydligt med ett mukelminne om vad man ska göra med figgen samt rullen. I skogen så tog han en liten lov bakom mig med lösrullen i munnen och några gånger la han den direkt i handen på mig. Så då gjorde vi nångra budföringar för att förtydliga att han ska raka spåret till mig också  


Han fixar en 100m budföring busenkelt! Så med andra ord är det många bitar som sitter i brukset men det är lite kvar innan vi kan tävla, t ex träningen med andra hundar. Men jag tränar på ändå för den dagen han är mogen att vara på appellplan med hundar så kan han redan de moment i lydnaden och brukset som han ska kunna   Så tänker jag!


Tränade på den fasta rullen idag också coh det gick jättebra!

Av Emma Hammar - 15 oktober 2011 20:58

Vi kämpar på med våran miljöträning och idag var bästa träningen vi har haft sen vi började med detta!


Idag fick jag se en ganska stor glimt av min gamla Arrac! Den Arrac som är miljösäker och inte bryr sig om något runt i kring. Det är synd att dåliga erfarenheter så lätt kan förstöra men vi kämpar tillbaka till rätt spår igen! Inga hundmöten hade vi dock. Men just nu räcker det med att han ska coola ner i miljön. Men idag hade vi kontakt med varanadra större delen av tiden, vi kunde träna lydnad och han blev lugn och var harmonisk mot slutet   Så glad!  Mitt  lilla  


Vi sitter och tittar på allt och alla....

 

Han var så duktig idag att detta belönades med lite lydnadsträning! 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards