Hundreda

Alla inlägg under oktober 2011

Av Emma Hammar - 15 oktober 2011 20:52

Köpte två koppel och ett halsband idag för ovanlighetens skull!    Jag ville ha ett koppel som har dessa kriterier...


- Lagom brett 10mm

- Skönt läder att ha i handen

- RGB hake!!!!

- Metallring i handtaget på kopplet


Jag hittade detta!


 Jag vet det är rosa! Kommer förhoppningsvis att matcha halsbandet som jag väntar på som är svart med hans namn i Cerise! Läckert! Jag får höra att Arrac är lite queer.... Det bjuder vi på  


Men i butiken så sålde de på mig ett likandt i orange + tillhörande halsband... Men det gör inget för jag fick ALLT för halva priset! Jag fick betala 463kr! För två koppel och ett halsband! 


Dagens kap! 

Av Emma Hammar - 14 oktober 2011 22:34

Växlar mellan att arbeta vid datorn och ha lite fredagsmys med Robert och hundarna. Startar en grundkurs i sök i morgon. Ska bli jättekul och spännande. Har suttit och skrivit kurskompendium som de kan få ta med sig hem.


Det är verkligen blandat med ekipage i morgon. Nu har jag valt att ta en liten grupp för att känna på hur lång tid alla övningar tar. Jag har 3 st i reserv som gärna ville gå kursen. De får gå nästa gång   Så det är allt från att de vill hitta en kul aktivering med sig hund till ekipage som siktar på tävling samt en som redan har tävlat! Superkul!


Fredagsmyset kan se ut så här

Arrac ligger på min mage och vi tittar på idol! snart är det dags och se vem som åkte ut. Tycker nibvån på idol ikväll var rätt lam. Några var duktiga med de flesta var rätt dåliga ikväll tycker jag.


I morgon blir det mycket sök för övrigt då Arrac ska få träna sök efter kursen. Men innan han får göra det hade jag tänkt mig miljöträning i Åkersberga!


SEE YA! 

Av Emma Hammar - 13 oktober 2011 22:38

Vi kämpar på med vår miljöträning. Det svåra är att få det att fungera med kalendern. Men hittills har vi fixat 3 dagar i veckan. Men eftersom detta är första passet denna vecka så har jag 2 ggr kvar på 3 dagar... Blir då både lördag och söndag för att få ihop det.


Passivitetsträning i Arninge så vi kan sitta och titta och koncentrera oss på att bli lugna

 

Arrac spanar på stora vida världen. Sanna och Viggo gjorde oss sällskap och finns bakom Arrac. Ja detta är precis vad många valpägare gör och när Arrac nu är 2 år hade man kunnat tycka att vår träning borde se annorlunda ut. Men med flera dåliga erfarenheter så är vi tillbaka på ruta ett igen. Skillnanden nu är att han har lärt sig dumheter och har blivit skrämd. Att miljöträna en valp som tycker livet leker och inte har några dåliga erfarenheter är lite lättare  


Skam den som ger sig. Jag har bestämt att köra på med detta i ett halvår, alltså minst 6 mån och sedan utvärdera hur vi ligger till! Här gör vi inget halvdant inte utan vi kör på! 


Arrac var duktig och fick belöning i form av lite lydnadsträning på parkeringen till Rusta!

 

Av Emma Hammar - 13 oktober 2011 22:37

Dagens lunch.... ser ni felet?


 

Av Emma Hammar - 12 oktober 2011 16:21

Idag kom Camilla förbi. Vi han bara göra lite jobb idag. Men vi gick en långormenad och tränade hundarna, framför allt Arrac. Lite bilder fick vi ju givetvis på de svarta  


Fullt ös medvetslös!

 

 Arrac är snabb men det börjar även Jack att bli!

 

Det var kul att ha Jack på besök tycker Arrac!

 

Här är våra kära vänner   Camilla och Jack! tack frö att ni hjälpte oss med träningen idag!!!   

Av Emma Hammar - 11 oktober 2011 22:04

Känner att mitt bloggande har varit lite dåligt på sista tiden. Jag har så extremt mycket att göra och jag sitter inte vid datorn lika mycket som jag brukar. Det tar lite längre tid att hinna svara på mail och annat som man måste hinna med. Hemsidan har fortfarande pyssel kvar...


Idag han jag inte ens gå promenad med hundarna! Får så dåligt samvete...


I morgon kommer Camilla på fm och kommer vara här i stort sett hela dagen. Vi ska promenera med hundarna och sedan ska vi jobba lite och träna hundarna såklart! Mer uppdatering kommer då   


Annars så strömmar det in anmälningar till vinterns nya kurser, Anders föreläsning och mycket privatträningar! Har nog aldrig haft så många privatträningar i samma period   Superkul!!! Jag har också lite teckningar att göra klart. Har nu 4 beställningar som ligger och väntar!


Jobba, jobba, jobba blir man glad av   I alla fall av jobba som hundtränare och konstnär!!

Av Emma Hammar - 10 oktober 2011 10:44

Efterdom jag vill anta utmaningen att spåra 15km så måste det tränas så det ryker! Det jag kände igår är lite "slarv" fån Arrac. Vilket inte är så konstigt då vi inte spårat så mycket som vi brukar göra. Han tappar aldrig spåren och springer han över en vinkel så springer han tillbaka och tar rätt. Men sånt har man inte tid med på varken vanliga tävlingar i brukset eller om man ska ha energi att spåra 1½ MIL!


Så jag behöver träna på lite tekniska saker framöver. Mycket föremål så att han kommer in i kärnan bättre, mycket vinklar så han blir säkrare i dem. Jag tänker mig spår där det händer massor! Till exempel spår som går i massor med serpentiner eller i ett zick zack mönster. För då har han inte råd att "stänga av/vila" nosen. Vilket jag ser att han gör emellen åt. På raksträckor så spar han på eneergi och han då springa över en vinkel några meter.


Samtidigt som jag måste träna på uthålligheter i långa spår och att han lär sig att föremålen kan komma mycket sällan. På utmaningen är det 10 föremål så de ligger i snitt med 1,5 km mellanrum.


I går spårade han i 20 min på 1km. Så har han detta tempo hela tiden så innebär det att han kan spåra 3km i timmen. Blir han mer noggran så går det snabbare att spåra även om han sänker farten! Detta innebär att han måste orka spåra i MINST 5h!!!! Och så utan pauser! Man bör lägga in pauser vid föremålen och ge honom vatten, låta honom kissa osv. så då kan det innebära att man är ute och spårar mellan 5-8 timmar!!! Det är hela dagen! Ge honom mellan mål i form av energikakor så att han orkar! Kontidionen ska sitta.... Det är mycket att tänka på!


I går testade jag en ny försvåring med att gå över vägen till Vallentuna som är hög trafikerad och asfalt givetvis. Vi var tvungna att stanna innan vägen eftersom det kom bilar! Arac bara stod och drog och ville över! Vi fick vänta några minuter och när han äntligen fick gå över så spårade han rätt över vägen! DUKTIG KILLE! Asfalt var inga probelm en så kort sträcka! Jag och Camilla är nu sugna på att lägga spår i Vallentuna Centrum  


Åh vad mycket vi vill göra! Nu är det snart dags för jobb och det finns MYCKET; MYCKET mer spår tankar som jag kommer dela med mig av! Här var bara en kortis!


 

Av Emma Hammar - 9 oktober 2011 22:32

Oj vad veckan har gått fort! Haft så mycket att göra och sover tyvärr fotfarande dåligt! Har just nu migrän huvudvärk, nästan. Så det blir inte så långt inlägg för jag måste sova!


I dag har jag


- Barn med hundkurs, idag fick barnen spåra med hundarna! Imponerad av dessa barn!

- Lunch hos Camilla och gav Leah världens minsta paket    Fick så mycket mat att fikat inte fick plats i magen... Fick med mig det istället   Mums va gott! Tack bästa Camilla!

- Lägga spår till Arrac blev 1 km

- Busa med Arrac på en stubbåker

- Noskurs, sista gången och det var prova på sök!

- Ta spåret med Arrac 

- Ta samma spår med Camilla och Jack som råkade köra förbi när vi var klara med spåret. 

- Hem, middag till tvåbenta och fyrbenta

- TV kväll

- Nu blogga och sen sova!


Arrac hade massor med energi och bara pep i bilen på första kursen. Han fick springa av sig ordentligt på en äng. Jag har inte låtit honom springa så galet sen kastreringen. Men nu är allt som vanligt igen! Lång tunga   





Dagens spår!


-Längd 1km

- Liggtid grygt 4h

- Stubbåker, hög trafikeradväg asfalt, kalhygge, skog

- Total spårtid 20 min

- Två föremål


Arrac spårar lite yvigt jämfört med förra sommaren. Vi har ju inte alls spårat mycket den här sommarn pga noskvalster och massa sökträning. Han var mer noga när vi spårade mycket förra året. Ändring på det. Han har på tok för hög fart, han kan missa vinklar och föremål. Visserligen märker han det och jobbar sig tillbaka till spåret då det händer men ajg vill ha en noga hund från början  


Sen fick Jack ta samma spår och fan va bra han var!  Han som är så ung och har lyckats med ett så långt spår som 1 km. KUL!


Häftig dag och nu är den slut! Jag med   

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards