Hundreda

Alla inlägg under oktober 2011

Av Emma Hammar - 8 oktober 2011 19:28

Var fjärde lördag har jobbet norpat för mig! Hade passning hela dagen vilket innebär att jag sitter och bara är tillgänglig! Fick endast skjussa ner några kollergor till busstationen och det var allt jag fick göra på 8h...


Nu sitter jag och skriver kurs kompendium till "prova på nos kursen" för det är sök i morgon! De kommer att få testa på vindmarkering med figgar då!


Nästa vecka börjar också min grundkurs i sök! Den går över 2 helger och ska bli jättekul att hålla! Jag har också barn med hund kursen i morgon. Kommer att ta med mig båda Zelda och Arrac då husse jobbar extra i morgon och det är ju roligare att titta på när jag har kurs än att vara själv i morgon. Dessutom ska Zelda få jobba lite hundmöten med en lagotto som har börjat tycka det är jobbigt vid hundmöten.


Zeldas tass är fortfarande inte bra men den läker. Hon får ha på sig en sko i morgon och hon kommer bli glad av att få hjälp mig då hon inte får gå promenader just nu.


En bild från i somras då Zelda avundsjukt tittar på när jag och Arrac tar ett spår. Hon står kvar med husse. Zelda är för övrigt en riktigt bar spårhund!  

Av Emma Hammar - 7 oktober 2011 19:01

Idag har jag bara städat tills Elin kom och hjälpte mig att klippa Sotis. Ja tovorna blir bara fler och fler och jag hinner inte hålla ordning på pälsen. Det blir lätt så här då han har så tunn, fin och lång päls nu när det är fuktigt ute.


Jag har i samråd med Camilla bytt foder på honom och hoppas att med bättre kvalite på fodret ska ge en bättre pälskvalite. Så länge så valde jag att lejonklippa honom då han fläckvis inte har något päls där jag rakat bort tovorna.


Här hjälper Elin mig. Hon är väl inte nån katt männsika men en härlig vän som ställer upp ändå! Dessutom är hon allergisk! Jag höll i honom hela tiden, men här på slutet började faktiskt Elin bli lite kaxig och vågade själv. Sotis var inte alls nöjd med oss. Men SÅ snäll han är! Han låter, jamar och skriker men inte en enda klo eller tänder visar han! Så snäll!!!

 

Sotis ute i det fria och helt förkrossad över sin nya frisyr!

 

Där drar han! Ja han ser skabbig ut då jag har fläckvis rakat in på skinnet tidigare för att få bort tovorna. Men vi valde att spara några mm päls så han ser lite bättre ut... men det ser inte bra ut hur som helst! Hoppas det blir bättre nästa år!!! Bättre mat och så får jag se om det går att hålla ordning på pälsen. Han skulle behöva en polotröja eller fleecejacka nu  


Tack så mycket Elin för hjälpen! Det var en pärs!   


Av Emma Hammar - 6 oktober 2011 21:25

Jag kämpar på med vår miljöträning! Jag vill ha tillbaka min trygga Arrac som var cool i alla miljöer.


Igår var vi i Norrtälje 1h 15 min och vi gick till busstationen och satt där och tittade på folk. Kom fram en läskig snubbe till oss, Angelica och Bowie var med, och han började prata med oss och var allmänt skum. Angelica tyckte verkligen att det var obehagligt och det gjorde Arrac också! Han gick ut i kopplet och sa till honom att hålla sig borta. Så kommer skumma typer kan jag nog allt känna mig trygg   Han ville klappa hundarna men avstod!


Här satt vi och detta var innan skummisen kom.


Idag blev det åter miljöträning men i Rimbo denna gång. Det är Rimbo marknad och mycket folk som rör sig. Vi satte oss i närheten av marknande i samband med parkeringen. Jag går inte in med honom i vimlet av människor och hundar, det är inte bussigt. Onödig stress!


Arrac tycker att passiviteten är den mindre roliga biten i livet och kollar om han kan norpa en leksak ur fickan!

 

Nehe, misslyckades att ta den... men om jag ser lite söt ut då?

 

Äh det gick inte att charma henne! Flirtar lite med Jimmy och poserar för kameran i stället! Det är Arrac duktig på! 



Av Emma Hammar - 6 oktober 2011 19:28

Nu har jag fixat lite bilder och sitter vid datorn! Igår var en galen dag men väl planerad så det var ingen stress men det fanns inget utrymme annat än det som var inplanerat. Idag blev halvgalen trots att den skulle vara lugn...


Men igår vallade vi för första gången efter kastreringen. Det var 3 veckor sedan vi vallade (känns som lång tid)! Det var riktigt kul igår för nu lyckades jag på egen hand och gjorde  det bra! Ewa har vallat mycket med Arrac för jag fattar inte. Nu hade väl min pollett trillat ner lite   Det var lugnt och sansat!


Nu lyckades jag styra honom med staven och det var lugnt och harmoniskt!

 

Bilden ser mer brutal ut än vad den är. Jag ska inte slå varken får eller hund, försöker bara snabbt att byta hand på staven. Han har inga höger eller vänster kommandon än så när jag viftar med staven så ska han vända och byta håll så han är i balns med fåren.

 

Han är duktig min Arrac! Jag får VÄLDIGT mycket beröm om honom att han är fin i hagen med fåren och har riktigt bra avstånd till fåren naturligt! Ewa sa "tänk om alla aussies skulle vara så här, vad lätt det skulle vara att träna dem!". Det kändes som en fin komplemang   Sen vet jag inte vad som är enkelt för detta är ju bus svårt, med kul   

 

Här är han i balns med fåren

 

Duktig på ligg kommando är han också  


Men vi har ju också två nya kompisar som vi har vallat med fler gånger nu. Det är ju jättekul att ha en vallningspartner! Arrac flirt heter Bim och är en BC tik

 

De har ju vallat "lite" längre än oss och kan lite mer... Här vallar hon en STOR flock!

 

Ser ni Bim?


Superkul att åka därifrån med känslan att JAG har lyckats göra något bra! Annars har jag känslan att bara hunden är bra. Men igår var VI bra!!!! 


Av Emma Hammar - 6 oktober 2011 00:04

... Jag är helt färdig efter en full späckad dag! Bilder finns i kameran och Arrac är VÄL aktiverad för denna dag! Gisses    Uppdateringen får komma i morgon (eller idag är det visst!)

Av Emma Hammar - 5 oktober 2011 11:18

Idag ska vi göra mycket!


- Ska snart åka och valla

- Zelda till veterinären

- Miljöträning i Norrtälje för Arrac

- Spår för Arrac som Camilla har lagt

- Tävlingslydnadskurs och Arrac ska titta på från bilen


Så jag återkommer i kväll och ska försöka ha kameran med mig   

Av Emma Hammar - 4 oktober 2011 10:36

Igår fick jag en länk av en gamal kursare och vän. Hon hade hittat en utmaning som hon tyckte skulle vara något för mig och Arrac!


Jag har inte kunnat sluta tänka på det så va fan jag kör på den! Jag drömde till och med om detta i natt!


Det är en utmaning till oss hundtokiga som älskar att spåra. De vill att vi tränar upp "riktiga" spårhundar! Klicka på loggan för att komma till deras hemsida!

För att sporra de som kommit riktigt långt i sin träning har vi instiftat SWDI Spårchampionat. Vår gissning är att det finns färre än 10 ekipage i Sverige som klarar ett spår av den här svårighetsgraden.

  • -SPÅRET ÄR 15 KM LÅNGT.
  • -SPÅRET GÅR I SKOG, PÅ ÅKER, ÖVER VATTENDRAG, ÖVER TRAFIKERAD VÄG, GENOM BEBYGGELSE.
  • -SPÅRET GÅR PÅ ALLA TYPER AV UNDERLAG.
  • -SPÅRET PASSERAR VID MINST ETT TILLFÄLLE BETESHAGAR MED TAMDJUR.
  • -SPÅRET ÄR MAX 12 TIMMAR GAMMALT.
  • -UTLAGDA STÖRNINGAR I FORM AV SPÅR FRÅN BÅDE KÄNT OCH OKÄNT VILT FINNS I SPÅRET.

04022011-_MG_5400
DE SOM KLARAR SPÅRET FÅR ETT SPECIALSYTT SPÅRHALSBAND (TILL HUNDEN) MED SWDI:S LOGGA OCH TEXTEN SWDI-SPÅRCHAMPION....


Detta är taget från hemsidan, för att läsa resten klicka på loggan!


Ja vad krävs för att klara detta? Jo MASSOR med träning! Inte bara spårträning utan occkså mycket kondition! Kondition och spårträning hänger ihop mer än vad man tror!


Om jag börjar nu kanske jag kan anta utmaningen nästa höst. Beroende på hur mycket jag ligger i så klart, det kanske tar 2 år att träna upp detta. Det beror på om allt flyter på eller ej.


Så här i veckan ska jag börja slipa på en träningsplan hur detta ska gå till. En grovplan. Camilla är också på och taggad och har flirtat med några andra vänner också. Skulle vara kul med en sluten FB grupp så man kan stötta varandra i träningen. Annars kör jag och Camilla själva!   Jag satsar hellre på att fixa detta än brukset nästa år. Elit-spår är ju ingenting jämförelsevis med detta. Men hare vi tränat på så bra fixar vi ju brukset också   Men då måste jag lägga fokus på lydnaden också och det kanske jag inte har tids med om jag ska göra detta....


Fundera måste jag göra, men Arrac är en toppen spårhund och har potantial så då vill jag ta till vara på den!


        

Av Emma Hammar - 3 oktober 2011 11:54

Ett nytt läger dyker upp den 12 och 13 november 2011! Det är fokus på personspåret, men om det kommer snö så kör vi sök och uppletande med hundarna!


Gillinge, Vallentuna
Datum: 12/11 och 13/11
Kl 10-18

Max antal deltagare 8st
Pris 1900 kr


Anmälan: info@hundreda.se


Här kommer min lilla Arrac upp för en backe i spåret. Ny försvåring för honom var människor i spåret!

 

Han spanar på sin försvåring och undrar för en sekund hur han ska göra, hälsa eller spåra?

 

Nä spåra blir det! Öka tempot och iväg flyger han! 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards