Hundreda

Alla inlägg under oktober 2011

Av Emma Hammar - 3 oktober 2011 00:15

Nu finns nya kurser för vintern uppsatta på hemsidan!


Det är lite små pyssel kvar att fixa så det är snyggt i menyraden för alla kurser men de finns med på startmenyn för kurser!


Det startar med en härlig valpkurs! Sedan blir det kurser för den som vill lära sig mer om avslappning samt en kurs om koncentration. Passar vardgashunden samt dig som satsar högt som tävlingshund och vill ha mer koncentration på tävling samt en hund som kan koppla av när den inte jobbar. Sist men inte minst en till LÄSA HUND! Det var verkligen en superhärlig kurs vi hade för några veckor sedan! Ni som missade den nu i höst har nu chansen igen!


Arrac bjuder på en höstbild från tidigare idag    

Av Emma Hammar - 2 oktober 2011 11:56

Får fler bilder från gårdagen av Camilla via Dropbox, JIPPI! Det fortsättar att rulla in, ser att det hela tiden uppdateras i inkorgen   Men bjuder på några här!


Här var från första spåret igår då jag ville ha personer utställda i spåret som försvåring, givetvis vill han dit och hälsa. Jättenyttig störning!

 

Fort går det när han är på spåret igen!

 

Camillas Jack kämpar sig upp i den tuffa terrängen. Han var jätteduktig och hade många nya försvåruingar. Vi brukar säga att man bara ska ha en ny försvåring per spår men här utmanade vi honom med 4-5 stycken! Duktig kille!


Han är så fin kille som jobbar uppe på toppen  

 

Dvärh pinchern Baileys jobbar på i spåret. Tyvärr var jag inte med i detta spår och vet inte riktigt vad hon fick för typ av spår.


Nu ska jag, Husse och ARrac ut och plocka svamp! Zelda är skadad i ena framtassen. Eller ja vet faktiskt inte vad det är, det blir värre bara, kanske är det svamp men hon har ingen hud kvar på delar av trampdynorna....   Får ringa veterinären på måndag. Hon får stanna hemma med ett mumsigt märgben!   




Av Emma Hammar - 1 oktober 2011 20:28

Vilken dag vi har haft! Sommarvärme och MASSOR med spår! Vi blev 7 ekipage helt plötsligt    Jag la två spår till Arrac och ett till Zelda. Det är första gången jag åker iväg och verkligen JOBBAR med båda mina hundar. Jag brukar ta dem en och en eller så är båda med men bara en jobbar. Jätte mysigt.


Ni kan ju gissa HUR MYCKET lagrad energi Arrac hade efter 10 dagar utan något som helst jobb. Han yla och pep i bilen redan innan vi kört ut från vår tomt! Han hade ju sett mig packa spårväskan.


Arrac spår 1

- 370 m

- Snårig, berg, upp och ner, skog, kalhygge

- liggtid ca 1h

- 4 pinnar (en bom)

- Korsade Jacks spår, som jag följt med i innan, de ihop i ca 70 m i motsatt håll, Alltså jag har klampat runt i spåret efter att jag har lagt det klart

- 5 personer utställda i en klump i spåret så Arrac spåarade rätt in i dem


Sammanfattning

Arrac jobbade jättebra! Han var som skjuten ur en kanon! Han fick 15m lina och fick jobba på. När vi kom upp för backen så ser han alla människor jag hade ställt där. Jag passade på att träna den försvåringen att folkt står i spåret. Nu känner han alla mer eller mindre så han blev glad och ville till dem. Han växlade med att vilja gå till dem, kolla deras spår därifrån de kom. Han flyger som en vrivelvind och allt går FORT! Han hittade spåret igen någonstans i dessa flygningar. Gruppen hängde sedan på efter oss. Han bommande en pinne i en nedförsbacke, han hade för hög fart. Mer träning på det. Sen spårade han superfint på kalhygget där jag har gått innan tillsammans med hela gruppen när vi spårade med Jack, dock i motsatt riktining. När Arracs spår vek av så ville han kolla lite mer åt Jacks spår i några sekunder innan han jobbade sig till sitt spår igen.


ÄR SÅ NÖJD! Han har inte spårat på hela sommaren, han har legat stilla och fixar dessa försvåringar! Vilken hund jag har!


Arrac spår 2

- mellan 300-400m

- Annan spårläggare

- Liggtid 4-5h

- Äng/hästhage

- 3 leksaker (2 bom)

- Två kluriga hemlisar som Bella gjort till oss

- Två svampplockare som verkligen kladdade runt i halva spåret när vi startade

- 2 främmande personer i spåret


Sammanfattning

Han fick ju fler försvåringar än vi tänkt. Ena gubben gick 20m från oss då jag släppte på Arrac. De hade verkligen rört runt i alla molekyler i spåret, de hade sparkat i marken och cirklat runt MYCKET! Arrac blev lite fundersam vilken doft han skulle ta? Spår eller sök? Han hade Bellas spår hela tiden men ville inte riktigt släppa de andra dofterna helt. Han bommade första föremålet då han kollade av alla dofter. Han har fart och tempo så allt går fort som vanligt. Sen när vi kom dit där de inte hade gått så spårade han renare. Hemlisarna Bella hade gjort var att hon hade gått på en öppen plats och gått runt i huller om buller som ett trassligt garnystan och sen fortsatt. Han kollade snabbt av och gick rakt igenom och fortsatte rätt. Han bommande andra föremålet då Bella hade gått i värsta riset som Arrac valde att gå runt (ekonom!). I slutet hade hon gömt leksaken i en potatispåse som låg och skräpade i naturen. Inga svårigheter sör lille Arrac inte! Hallå! Inte kan ni gömma nått för mig inte!


Arrac sänkte farten för någon sekund för att särskilja spåren åt

  Tempot ökar igen!


Fullfart tillbaka efter att ha kollat fel doft igen!

 

Här är vi spårnoga! Påväg in i trasslet!

 

Aha! En potatispåse med Arracs leksak!


Zeldas spår

- 270m

- 2 vinklar

- 3 föremål

- 2-3h liggtid

- Skog


Sammanfattning

Hon spårade riktigt bra! Hon var riktigt trött sista biten då hon inte spårat sen förra sommaren. Hon har inte varit så pigg som hon är nu och därav inte att vi har spårat. Hon bommade första leksaken som jag inte ens kunde hitta trots att jag ahde GPS kordinater i min iPhone där jag lagt den. Har någon snott den? Kanske så och då har hon ju inte bommat den?! Hon spårade mycket bättre än vad jag vågat hoppats på! Jag är riktigt NÖJD med henne!



Fina Zelda tjejen!


Erica tog blirder från Arracs första spår, hoppas hon fick nått bra! Här följer lite bilder från de andra som finns i min kamera. Jag han tyvärr inte gå med i alla spåren.  


Nikko är på spåret!

  Taiyou kollar läget efter upphittad leksak

  Taurus tränar inför appellen som startar om tre veckor!  


Så vilken dag! Så underbar och lång. Vi hade bara tänkt att vara ute några timmar men jag åkte kl. 17 och vi kom kl.10   Mer bilder hoppas jag kommer från de andra senare! 

Av Emma Hammar - 1 oktober 2011 08:43

Nu har jag precis plockat bort Arracs stygn. Han var jätteduktig! Jag trodde det skulle bli en brottningsmatch! Men han låg på rygg i husses knä och hans ben skakade men låg stilla. Visst testade han att knipa ihop bakbenen och lägga in svansen men... bara gosa en liten stund så slappnade han av igen och jag kunde jobba vidare. Det tog 10-15 min och smärtfritt    Eller ja nästan, ett stygn råkade bilda en "krok" när jag klippte och den var nog inte så skön att dra ut då den fastnade  


BYE BYE Stygnen!!!!


Han får ha tratt på sig lite idag ändå, eftersom erfarenheten säger att han är duktig på att slicka sönder sig. I kväll efter spåret blir det ett ordentligt BAD! Han bokstavligen STINKER! En hane som pissar på sina egna framben som inte kan tvätta sig själv är inte så fräscht! 


Så tratten kommer vi succesivt att ta av, en ren och trött hund ikväll då? Återkommer och berättar hur det gick   

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards