Hundreda

Alla inlägg under november 2011

Av Emma Hammar - 24 november 2011 22:03

Hela helgen ska jag och Arrac gå hundmöteskurs. Jag tycker att Arrac behöver gå kurser och varför då inte lika gärna gå sådant vi ändå tränar på? Just nu är det mycket miljöträning och hundmöten vi tränar och givetvis spår och annan nosaktivering för att hans energi ska gå till sin rätta! Jag tycker dock alltid när vi är ute och miljötränar att alla hundmöten lyser med sin frånvaro?! Väljer jag dåliga plaster?


Så i morgon efter jobbet åker jag till ÖBK där de har hyrt in sig för att hålla kursen, för att få luta mig tillbaka och lyssna på teori och höra planerna för helgen. Så i morgon kväll är det inga hundar mellan 18-22. Sen är det hela lördag och söndag med hundmötesträning.


Zelda är hemma med husse under helgen. Nästa helg är det hennes tur för då är det sista helgen på friskvårdsinstruktörshelgen. Hoppas man lyckas få sitt diplom då   

Av Emma Hammar - 24 november 2011 18:51

Dagen blev inte som jag hade tänkt. Jag ville göra massor med min lediga dag men det visade sig att kroppen orkade inte ett smack! Jag fixade trappan och det blev ju massor med skräp efter den dubbelhäftade tejpen. Som tur var har jag två hundar som kan hjälpa till med städningen  


Arrac kommer med den sista remsan!


 

Zelda visar att hon också minnsann kan! Hon var jätteduktig! Jag har inte tränat detta tidigare med henne så hon lärde sig av att titta på Arrac!


Högen som de har samlat i mitt knä


Hundarna busar efter jobbet


Tränade Zelda att gå på kompostgaller. Hon är jätterädd för dem och gillar inte att gå på konstiga underlag. Nyttig självförtroende övning!  


Det var lite men hundarna har fått hjärngyma ca 20min var... Ynkligt jag vet....   

Av Emma Hammar - 24 november 2011 16:05

Jag har suttit och fixat mattor i trappan idag. Nu vill jag ju köpa massa fin inredning till de nyinredda rummen... men inför jul så kan jag ju glömma nya möbler och inredning    Men det får vara tomt och fint så länge  


Så här blev det     

Av Emma Hammar - 23 november 2011 14:36

Nu har jag precis suttit och pratat om fyträning med ett av mina ekipage och ska lägga en träningsplan till dem. Det var mycket trevligt och det tog längre tid än vad jag hade tänkt. Min kära sambo snodde henne nästan en timme och pratde surdeg... Haha så det kan gå  


Nu ska jag och Arrac dra iväg och träffa en hundkompis Bella i närheten av Globen bor dem. Vi ska försöka lägga spår och miljöträna innan vi åker på kurs. De går samma kurs som oss i filtträning. Så ja där försvann hela dagen. Jag är hemma tidigast vis 22 ikväll!


Hej hopp!

Av Emma Hammar - 21 november 2011 23:15

På förmiddagen idag efter frukost begav sig Arrac och jag ut på en promis. Vi var ute i 1h 20min och på den tiden hann vi göra massor!


Jag måste kommer i form! Jag klarar inte av att vara så här klen och svag! Jag är van att orka ALLT! Jag kommer nog aldrig att bli som förr då jag tränade 10-15h i veckan. Men som det är nu tränar jag ju inte ens 10h per år! Ska jag och Arrac komma i form till spår utmaningen så måste det bli ändring och jag ska försöka med små medel att få igång mig själv till en början!


Ut ovh gå gör jag ju med dogsen så vad kan jag göra annorlunda när jag ändå är ute för att förbättra både styrka och kondition? Vi har en LÅNG uppförbacke som leder upp till skogen som vi brukar passera. Varför inte "bestiga" berget ett par gånger några gånger i veckan till en början? Det är inte än slät backe utan det är terräng och det kräva HÖGA benlyft för att komma upp med tanke på lutning samt massa stock, sten och sly!


På bild ser det inte så farligt ut och jag kan ju säga att man ser inte ens ändå upp... Jag fick mjölksyra efter 1/3 av backen! Arrac får springa lös till en början tänkte jag. Om jag gör detta 2ggr och 2 dgar i veckan i 2 veckor så har vi startat. Sedan öka på antalet varv upp och ner för backen tänkte jag!


 

Väl uppe ser man ner i alla fall. Ser heller inte lika dramatiskt ut på kort...Men jag lovar att detta är en "killer"! Jag var mör i benen fasen en kvart efter dessa två varv! Det är ju uppför som bygger muskler så sista gången gick vi aldrig ner utan vi valde att gå genom skogen (vilket är en bit) till andra sidan till en grusväg och gå tillbaka och på så sätt få en ganska lång promenad. Till själva backen hemifrån tar det bara kanske 6-7min att gå!


Arrac fick köra uppletande också efter backen med föremål i träden!


 

Jag och Arrac går igenom skogen. Här får vi forfarande jobba med höga benlyft och lite flås för att ta sig fram. Jag drog fram kameran lagom till den lätta terrängen och regnet kom    


Planen ser då ut på följade sätt

- 2 varv upp för backen

- 2 dagar i veckan de första två veckorna

- Öka till 3 varv i backen vecka tre


Jag börjar så. Skriver jag ut en monster plan nu vet jag att jag inte kommer att orka pga av att ser jag ser "all tid" det kommer att ta. Jag har så mycket att göra och jag prioriterar aldrig mig själv. Då menar jag min egen vila, träning ovh hälsa! Jag proiriterar jobb och mitt hundintresse men inte min kropp! Måste få en ändring på det! Jag belv sjuk när jag slutade att träna så jag tror att min sjukdom ligger mycket i det (inte bara). Så jag tror och vet att träning kommer att göra så jag mår bättre!


Har ni några andra tips på vad för små saker man kan förändra i taget för en bättre kondition? Förslag välkomna!


Vad gäller Arracs träning så ska han få vara lös till en början i backen och senare tänkte jag sätta på drag sele så han får jobba mer. Troligtvis ankrar jag fast honom i bältet på mig   Så han jobbar "genomtänkt" med sina rörelser och sakta! Så som han skuttar runt nu så väljer han ju de lättaste vägarna. Senare när jag fått min klövja och han har lärt sig att gå ordentligt uppför så tänkte jag slänga på den. Viktlös till en början så klart! 


Eh nu ska jag sluta ljuga och gå och sova!


Hej hopp!

Av Emma Hammar - 20 november 2011 18:17

Idag var husse snäll och tog Zeld apå en promenad och la ett spår till Arrac! Han följde också med och filmade. Så jag bjuder på en film för den som är nyfiken!


- 720 m

- Drygt 1h liggtid

- Annan spårläggare + hund

- 5 grader och mulet

- 8 pinnar (han tog alla)


Det märks tycker jag att vi inte är i "spårkondition" och då jämför jag med oss själv hur det var förra året då vi spårade minst 2ggr i veckan. Vi måste börja spåra minst 4ggr i veckan i nästa år om vi ska ha en chans att klara utmaningen! Sen hårdträning under vintern!!!


Av Emma Hammar - 20 november 2011 16:51

Nu har jag pillat och kämpat med att fixa hemsidan. Det ser ut som vanligt men jag var tvungen att trassla med html koderna och det tog tid och tålamod! Nu kan ni iallafall se vintern och vårens kurser för 2012!


Hundreda!

Av Emma Hammar - 19 november 2011 22:51

Jag har alltid sagt att Arrac har ett stort knippe mod i sig och är tuff och orädd i många situationer. Idag fick jag se något som var häftigt och samtidigt så jäkla läskigt!


Vi var ute hela flocken i skogen på en vanlig promenad. Arrac springer lös som vanligt. Robert och Zelda hamnade en bra bit ifrån oss men vi spatserade på jag och Arrac. Arrac springer runt och ska runda en gran ca 15-20m framför mig då jag här världens skall! SHIT tänkte jag han har ställt någonting! Jag kände hur benen fick rötter och växte fast i marken och jag blev alldeles stel. Ska jag gå dit? Ska jag ropa? Vad fan är på andra sidan granen? Efter några sekunder så hör jag "brak, brak" Fan det är en älg tänkte jag, tillsammans med Arracs skall och sen hör jag att även Arrac börjar rörs sig!! Jag står kvar, jag har hoppat några ynkliga steg fram mot granen men inte ända fram. Ut kommer ett VILDSVIN framför näsan på mig! Och efter kommer Arrac!


Jag hoppade snabbt som attan bakom en björk för att skydda mina kära ben! Grisen siktade inte på mig den ville bara iväg. Jag ropade och skrek som en idiot på Arrac att han ska komma! Jag var livrädd att grisen ska vända och skada min lilla Arrac! Men min lilla hund var väldigt säker på sin sak och derv bort den ca 70m från mig och vände sedan tillbaka till mig och var så nöjd och stolt! Han räddade sin matte som var "livrädd" Arrac fattar ju inte att jag var rädd för hans skull, han tycker nog att han räddade mig   


Shit! Jag vet att vildsvin finns och vi har aldrig stött på några och Arrac har heller aldrig dragit på deras dofter. Men det var lite annorlunda då jag sprang in i ett och stod öga mot öga med en stor ful, grå och hårig BEST!


För övrigt så ger jag två bilder från innan vi hade en aning om vad som snart komma skall...


Vi tränar lite fysträning. Balans och benlyft  


En mycket glad kille som springer till matte    

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards