Hundreda

Alla inlägg under november 2011

Av Emma Hammar - 18 november 2011 23:28

Jag såg att jag bara skrev att vi gick kurs. Tänkte att alla förstod att filtträningen vi gör vad läxan hehe. Vi går en kurs i filtträning! Jag har tänkt sätta igång den träningen i över 1 år men inte kommit till skott! Så jag tänkte att då går jag en kurs och ger mig själv en spark där bak! Kursen handlar om så mycket mer än att ligga på en filt. Det är beteenden och sinnesstämmingen som är det vi vill komma åt. Hunden ska INTE ligga och jobba på filten som t ex en platsliggning.


Mitt mål med filtträningen

- Arrac ska vara lugn och avslappnad

- Han ska vara LÖS

- Inte vakta (Alltså ställs ingenting i närheten av filten)

- Han ska ha sina "pauser" på filten när vi tränar på appellplan (ev. på tävlningar)

- Oavsett störning och miljö ska han ligga kvar okopplad med en lung attityd och sinnesstämming oavsett vad som händer runt omkring.


Som ni förstår så ligger det en HEL DEL arbete i denna form av träning   I LIKE!  Och vi börjar som sagt träningen inomhus där vi lätt kan hitta RÄTT sinnenstämmning och jobba vidare på den   

Av Emma Hammar - 17 november 2011 15:25

Vi gick ju på kurs igår, väldigt länge sedan jag gick kurs. Arrac var jätteduktig och fixade övningarna bra trots störningarna att alla tittar på honom. Han är nog en liten drama Queen som älskar att vara i rampljuset!  


Jag däremot var inte lugn och ddet var ju det kursen går ut på att träna lugnet på en filt. Jag hade kört fel innan och då ska jag tillägga att jag sällan kör fel och jag har varit på kursplatsen många gånger tidigare! Jag hamnade i Nacka istället för Farsta... Ja det sa ju allt! Jag skulle göra lite saker innan kursen vilket jag inte han, jag var 30 min sen men jag han ju till själva kursen. Så jag kände mig allmänt stressad! Jag var också så trött att när folk pratade med mig så fast jag koncentrerade mig HÅRT för att lyssna så slutade det med att jag ser att läpparna rör sig och jag hör absolut igenting! Jag kunde inte ta in något alls! Nu filmade en kompis mitt pass så jag får titta och lyssna på den. Jag skrev ner tipsen jag fick för Arrac för jag kunde verkligen inte ta in någonting alls!


Jag är stressad helt klart! Nu är det något lugnare på mitt schema och jag ska låta det vara hyfsat lugnt! Annars orkar man inte! Jag är ledig hela helgen!!! För första gången på LÄNGE!


Ikväll är det träningsgruppen! YEAH! Så det blir träning idag också för Arrac ponken   

Av Emma Hammar - 17 november 2011 14:33

Jag kämpar på med mina projekthundar i friskvårdsutbildningen. Nyligen masserade jag klart Dando en RR hane på fryga 8 år. Jag råkade kalla honom för gammal gubbe och då flög huvudet upp och han blängde på mig! Hihi precis som han förtos vad jag sa. En mycket lätt hund att massera men det tar tid! Det tog mig ca 1h 20min. Andra halvan av kroppen gick lite fortare då jag fick mer kläm på det hela.


Danso njuter när jag masserar bogbladet.


Snart ska jag åka iväg och massera två hundar till. Så efter ikväll så är jag klar med de vovvarna som får massagen ikväll, då har de fått ter gånger. Dando hade sitt första idag så då är det bara två massage tillfällen kvar för mig. Jag har ju också fysträningshunden jag ska göra och de kommer på önsdag nästa vecka! Gillar att vara effektiv! 

Av Emma Hammar - 16 november 2011 13:06

Nu var det ett tag sedan men nu ska jag se till att bli klar med lilla Robin! I morgon har jag också planerat att teckna!


 

Av Emma Hammar - 15 november 2011 23:25

Klev upp vid nio tiden, satte på mig morgonrock och jobbade vid datorn närmare två timmar. Skrevi hop nyhetsbrev som alla ni som är kunder borde ha fått. Sedan åt jag lite frukost vid datorn, hade satt på mig lite kläder och fortsatte att jobba. Jobbade tills jag var tvungen att hoppa in i durschen och byta om inför bussjobbet. Min älskade Robert gjorde lunch så jag behövde bara sätta mig vid bordet och äta och sen åka till jobbet!


Så kort och gott har jag bara jobbat!


Väl hemma blev det fika och tv tittade och under tiden tränade jag filtträning med Arrac! Jag gillar att vara effektiv!


I morgon är det kurs! Jippi va kul det ska bli. Vi har inte gått kurs på över ett halvår så det ska bli kul att fokusera på sin egen hundträning lite extra. Det blir ju lätt att våra hundar hamnar lite i kläm när man tränar alla andras hundar hela tiden. Det är sällan Arrac är understimulerad men vi tränar inte alltid så mycket som JAG önskar! Men just nu är vi i en sån period som vi sällan har då han faktiskt är lite understimulerad. Han går husse på nerverna   Schemat lugnar ner sig lite framöver.


I morgon har jag planerat att TECKNA! Det blir frukost och sedan promenad innan jag sätter mig och börjar jobba. Jag har faktiskt 4 beställningsarbeten som väntar! Nej det stämmer inte!!! Jag har ju 6 st!!! OMG! Bäst att jobba!!!


 

En bild på Arrac från promenaden igår   

Av Emma Hammar - 14 november 2011 11:44

Då jag inte hittar någon film får jag väl trösta mig med en bild från träningen i mörkret i köket igår... Jag kommer att skriva mer om hur det går med vår filtträning. För er som undrar vad fasiken det är så handlar det om att hunden ska kunna slappna av på den tex i träning på appelplan under sina pauser. Jag kommer skriva lite mer om det senare så ni får hålla er tills dess   


 

Sur

Av Emma Hammar - 14 november 2011 11:36

Nu är jag lite irriterad...! Var ute och filmade dagens filtträning. Första passet ute och filmen var 18 min lång... Och ingen film hittas på telefonen!!! Hur är det möjligt! Jag vet ju att det filmades, klockan gick ju! Jag som hade kommit på värsta bra anordningen med att sätta telefonen i en buske och fick på så sätt en väldigt bra film! Jag fattar inte! Vart tog den vägen?

Av Emma Hammar - 13 november 2011 21:48

Nu på kvällen har jag och Arrac tränat på filten. Andra gången vi tränar på den, sist var i torsdags. Vi missade ju första tillfället på kursen så vi jobbar på med läxan inför onsdag. Träningen filmar vi så vi kan få feedback på vad vi gör hemma. Jag har länge tänkt att jag ska börja med denna träning men inte riktigt fått ändan ur vagnen! Men att anmäla sig på kurs är ju att ge sig en spark där bak! Sen är det ju kul att gå på kurs    Ett halvår sen sist så det är ju dags!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards