Hundreda

Alla inlägg under januari 2012

Av Emma Hammar - 24 januari 2012 22:52

Filtträningen går bra här... Arrac sover    snacka om total avslappning!

Av Emma Hammar - 24 januari 2012 22:42

Asså den här våren kommer bli helt fantastisk känner jag på mig! Jag har hur många kurser som helst på gång! Tillsammans med Camilla eller på egen hand. Även Madde kommer igång med egna kurser och blir färdig instruktör i vår.


Flera förfrågningar om att hyra in oss som gästinstruktörer har kommit upp och första är redan bokad! Så humla kul! År 2012 is the year  


Kolla in på vår kurssida!

Av Emma Hammar - 24 januari 2012 21:58

Gick upp och började dagen med en 30 min promenad. Det är våra långpromenader nu för tiden    Jävla rygg... Skit i den nu. Vi latjade rnt på ängen jag och Arrac i morse!


Arrac är en fena på att fånga godis i luften!


Mitt murmeldjur    


Resten av dagen har hundarna varit själva och tuggat märgben. Nu sitter jag och jobbar vid datorn och filttränar Arrac samtidigt. Det är en så jäkla bra träning som ALLA borde lära sina hundar! Jag är helt övertygad att det kommer göra susen och ge det där lilla extra i övrig träning!


Arrac ska visa upp denna träning i morgonkväll på kundklubbskvällen på DjurMagazinet. Nu har han aldrig tränat ens i närheten av dessa störningar så vi får se hur det går. Jag ser det som ett ypperligt träningstillälle! Vi är så taggade! Jag talar för oss båda   


Missa inte att vi har en kurs i detta! Finns ett par platser kvar och startar 1 februari på DjurMagazinet i Arninge!

Av Emma Hammar - 23 januari 2012 10:29

Den är veckan ser ut på följande sett


Mån: VILODAG

Tis: Promenader, Filtträning och luktdiskriminering

Ons: Kundklubbskväll på DjurMagazinet - Arrac är huvudperson som ska visa upp!

Tor: Kurs och Arrac ska få möte med Taxen Dennis eller Mallen Dude

Fre: Ev en till vilodag

Lör: Miljöträning i Norrtälje

Sön: Lydnadsträning


För ett år sedan var kompisen Jack så här liten och idag kan Jack sätta sig på Arrac så blir Arrac platt   

 

Av Emma Hammar - 22 januari 2012 22:48

Ja nästan. Jag gick inte på banyträningen och miljötränade. Men det ersatte jag med ett bra lydnadspass! Så jag tycker själv att vi fick godkänt  


I morgon ska jag sätta mig och skriva upp nästkommande veckas schema!

Av Emma Hammar - 22 januari 2012 22:23

Ja för ovanlighetens skull är jag slut (som vanligt med andra ord) efter en lång och trevlig dag! Jag och Arrac hoppade på en lydnadskurs med ett gäng som hade beställt en fortsättningskurs i lydnad. Helt perfekt för Arrac som måste börja träna igen bland andra hundar.


Nu hade vi gott om yta och hundarna var ute tre åt gången (av totalt 6 hundar) och vi spred ut oss då vi jobbar med hundarna lösa i lydnaden. Till och från bilen stötte vi på hundar också. Arrac fixade dagen bra! Han låg högt i stress först av förväntan då han vet att på denna plats brukar vi bara jobba! Sen så är han osäker i miljöer med människor och hundar då han inte vet vem som kommer hoppa på honom! Men här var all snälla   Vilket gav oss bra erfarenheter som Arrac behöver. Vi måste bygga upp en bank med bra erfarenheter då några dåliga kan så lätt förstöra ALLT man har! För Arrac var tots allt trygg, miljösäker, kunde vara lös oavsett plats och oavsett hur många hundar det än må vara... men inte längre men vi ska tillbaka!


Idag blev det 5 pass med Arrac och dagordningen såg ut så här


Arrac pass 1

Min träningsplan höll inte då jag fick tänka om. Han var väldigt stressad så att få ner honom i varav var ju prio ett! Jobbade med filten för detta och jag fick ner honom lite och släppte honom lös så han ligger frivilligt på filten. Vi skulle tränina inmarcher på plan och jag fick byta ut lekbelöning till godis då han inte fixar den aktivitetshöjningen. Han ljudar också i position och ännu mer nu när han är stressad och i en ny miljö. Vi fick till några riktigt schyssta inmarcher och varvat med att pausa på filten. Att träna med filten utomhus är nytt! Att dessutom växla mellan arbete och filten är ett stort steg som gick riktigt bra! Mycket är kvar att lära in där men ett bra första pass!


Pass 2

Fortsatte med samma träning som innan. Nu startade Arrac med en trevligare attityd och kom in i arbetsmode fortare och stämningen på filten var gensat bättre. Vi hittade ett system att göra inmarsh utan att han är i position och då försvann ljudet. På så sätt jobba upp rätt sinnesstämmning innan jag tar in honom i postion på ett tag. Superbra pass och är nöjd med tanke på utgångsläget!


Pass 3 - Plattformsträning

De hade fixat en station där alla skulle få prova på platformsträning vilket är något jag varit nyfiken på länge med har inte orkat gra en plattform eller haft tid. Men det var kul så nu har jag införskaffat material för att göra en!


Arrac är klockren! Har aldrig kört plattform men är van vid target tänk så han klev ju upp typ på en gång. Jag varvade plattform med filten. Två olika target vilket var en störning i början men som han fick kläm på. I pauser ligger man på filten och i arbete är man på plattformen!


Pass 4 - Plattformsträning

Vi utvecklade efter förra passet och fick en ännu bättre förståelse på plattformen och ett bättre flyt mellan plattform och filten! Nöjd!


Pass 5 - Plattformsträning, inför grupp

Ny störning att hela gruppen sitter med och tittar. Här fick vi in ett ÄNNU bättre flyt mellanplattform och filten. Som ni frstår så lägger jag den största vikten på sinnesstämmningen och att växla mellan vila och arbete. ATt han lär sig plattformen är inte det svåra för lillgrabben. Har han lugnare attityd kan han dessutom ta in mer information och på så sätt lära sig mer! Nu la han sig ännu finare på filten, med en lugnare kroppsställning än i de två första passen! SÅ NÖJD!


Gissa om lilla apan är trött nu!?  


Det tog dryga 2h att köra hem istället för 1h 15min då det var typ snöstorm! Så vi var inte hemma förren 7!!! Hade räknat med att vara hemma vid 5 tiden. Vi drog över på kursen också så det var inte bara vädret.


I morgon behöver Arrac en VILODAG! Vilket innebär att bara rastas och inge mer. Vila betyder VILA! Han har ju gjort av med mycket energi idag. Att se alla hundar och kunna välja arbete istället eller att titta på den och kontrolera sig TAR ENERGI!Så för honom var allt runt lydnadsträningen det som tog på krafterna.


Men är så nöjd med effektiv träning med Arrac. Nu kanske jag har börjat få en nytändning   

Av Emma Hammar - 21 januari 2012 15:57

Blev ingen miljöträning vid bandyplan idag då jag återigen var så trött jag inte kom upp ur sängen. Istället har jag tränat på detta idag


- Nostarget till framförgåendet

- Aktiveringsspelet dogTwister, försöker få honom att använda nosen istället för tassarna

- Positionen i FF inomhus, belöningsplacering och belöningsteknik

- Ingångar

- Inkallning med ställande och läggande

- Söka upp rätt position i flygande starter

- Släta inkallningar

- MASSOR med lek!


Minst 1h effektiv träning idag, med pauser mellan  


Vi har fått till ganska mycket lydnad idag! Håller jag på att få en nytändning?


Tog upp iPhonen för att få något till bloggen. Jag jag fick för mig att jag ska testa om ställandet fungerar. Arrac kan bara "stå" intill mig, så om jag kör fjärren på sitt och ligg på avstånd och kommenderar "stå" springer han ända fram till mig och stäler sig. Jag har inte trnat vidare på detta men brukar klara mycket när han har en bra ordförståelse. Så jag kollar av. Så detta gjorde jag idag, med inkallningen! Jag var 99% säker på att det inte fungerar för om jag säger stå i en inkallning så lägger han sig.


Men se själva! Det är första gången han stannar!!!!  Så jäkla bra! Sen klarade han flera i raken efter denna och han har inte kunnat det förr. Ja mitt klick kom en kvart för sent och sxtrern belöningen hjälper till med ett snabbt ställande!

Av Emma Hammar - 20 januari 2012 10:03

Idag står det promenad, aktiveringsspel och luktdiskriminering på schemat. Återigen får husse ta promenaden då min rygg har varit ännu jobbigare den här veckan. Inte så illa som det var här innan jul men den är inte rolig.


Jag skulle verkligen behöva ut och frächa upp massa grunder med Arrac då han är så slynglig att han tar sig massa friheteroch han tar mindre kontakt än vad han brukar. Jag vet vart problemet ligger. Eftersom vi har tappat massor det senaste halvåret så påverkar det också vårt samarbete. Ingen lydnad på lämge som han tycker är kul. Ingen kamplek på promenader då jag inte kan för ryggen. Inga långa härliga mattepromenader... osv.


Jag måste ut och LEKA mycket med honom där brister det mesta! Det är ju det som han tycker är så kul! Hur ska min rygga palla? Jag får göra några nya flecceflätor då de är elastiska åtminstomme! Kankse är bättre för min rygg? Eller sämre? Har ingen aning!


Den kommande veckan ger jag mig själv en uppgift! Att leka minst 5 ggr per promenad oavsett om jag bara rastar honom i 10 min! Det vet jag kommer ge tillbaka MYCKET!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards