Hundreda

Alla inlägg under januari 2012

Av Emma Hammar - 20 januari 2012 00:11

.... DÖD!

ANNONS
Av Emma Hammar - 19 januari 2012 11:52

Nu ska Arrac och jag en en god vän som tar sin Examen som sjuksyrra! Hemma hos henne blir det filtträning för Arrac. Ska vi se om han klarar av att ligga längre stunder på filten! Sen är det kursen i Beteende och kommunikation så vi är hemma SENT ikväll!


Bye!

ANNONS
Av Emma Hammar - 18 januari 2012 21:46

1) VAD GJORDE DU I HUNDVÄG FÖR FEM ÅR SEDAN?
Oj då sparade jag pengar och satt och letade raser som en tok då jag skulle skaffa mig min första EGNA hund! Jag var då 19 år gammal. Senare det året "blev jag med" Zelda. En bekant kunde inte ha henne kvar så det blev en 1,5 år gammal blandras istället för alla Schäfrar jag hade tittat på! Jag satt också och skrev lister på ALLA hundkurser jag ville gå och bestämde mig för att gå utbildning till hundinstrukör men det mål jag då satte upp var att bli problemhundskonsult och på den vägen är det. Året då allt började!


2 ) VAD GJORDE DU I HUNDVÄG FÖR ETT ÅR SEDAN?

För ett år sedan var Arrac dryga året och vi tränade som tokar i tävlingslydand, spår och vanlig vardagslydnad då han varslyngligare än någon hund i denna värld! Det var GALET mycket hundträndträning just då och jag hade fått rejält med spinn på mina hundkurser på Hundreda!

3) FEM SNACKS ERA HUNDAR GILLAR
1. Märgben!!!

2. Råttkött, helst när det har legat och äcklat till sig lite godist!

3. Kattbajs.... Det ligger nog tyvärr på förstaplatsen.... 

4. Hemma gjort tokad lever

5. Ja egentligen ALLT ätbart!!!


4) FEM HUNDRASER NI KAN DET MESTA OM:


Känns som lite kaxigt att påstå att man kan det mesta men Australian Shepherd, Schäfer, Rottweiler, Engelsk mastiff och Flatt!

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM I HUNDVÄG VAR MÅNGMILJONÄR:

Hmm "göra om" något man önskar att man borde ha gjort eller göra om man blir miljonär? Jag skulle lägga ner ännu mer pengar på utbildningar och kurser då jag är kunskapsberoende! Jag skulle bygga mig en stor inomhus träningshall. Jag skulle starta en kennel med utfödning av Aussies. Jag skulle ha anställda som tar han om mitt hem så jag kan lägga ner all evig tid på hundträning! Både på mina och andras hundar!


6) FEM DÅLIGA VANOR I HUNDVÄG?

1. Mina hundar får mat vid matbordet då jag inte bryr mig om de tigger

2. De ligger i sängen och soffan ghelst på mig och jag makar på mig så att det också får plats

3. De får äta ur popcornskålen med mig

4. Jag uppfostrar husse om han inte tränar hund som jag...

5. Vad mer... att jag vill för mycket på en och samma gång!

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA I HUNDVÄG:

1. Spår och sök

2. Lydnad

3. Vallning

4. Långa promenader

5. Ligga och mysa i soffan


8)FEM HUNDSAKER SAKER DU ALDRIG SKULLE KUNNA KLARA ER UTAN?

1. Leksaker och bra belöningar!!

2. Klicker (kan klara mig utan men det är så kul så varför vara utan!?)

3. Snygga läder halsband i mängder!

4. Schyssta och praktiska kläder med många fickor

5. Vaddå behöver man mer?


9) HUNDARNAS FEM FAVORITLEKSAKER:

Zeldas

1. Pipleksaker!!! Helst bollar!

2. Mjuka IKEA råttan men den är död nu... Får köpa en ny

3. Qulan boll

4. Pyramiden

5. Sen gillar hon inget mer....


Arrac

1. Motivationsapporten

2. Läder kampleksaker

3. Fleece flätor

4. Repstupar

5. Allt jag har tagit i! Han kan leka med ett grässtrå om jag så vill   


10) NÅGRA BLOGGAR JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:

Härliga hundliv

Livet med en border

The dog Diesel

Vinna bloggen

Arrac syster Peace

Kennel bluewingfire's Arracs uppfödare


Av Emma Hammar - 18 januari 2012 10:57

Idag så händer det en hel del saker.


- Aktiveringsspel

- Miljö/hundmötesträning i Rimbo

- Jag ska simma

- Hemma en stund och käka och packa träningssaker

- Täby C ska handla en sak

- DjurMagazinet Arninge träna med Arrac inne i butiken inför nästa onsdag. Det blir filtträning och annat skoj

- Sen håller jag och Camilla sista tillfället på valpkursen

- Kväll och hem  


   

Arrac har inte gjort denna förr så han måste lära sig så han kan via hur man ska göra. Hundarna blir så fort trötta när man börjar med en ny sak även om mina hundar är vana att använda huvudet. Zelda fick också öva på Dog Twister!

Av Emma Hammar - 17 januari 2012 21:34

Jag har inte tränat luktdiskriminering sen jag jorde filmen här om dagen. Jag började med 4 koppar varav en med jordnötsoljan i. Arrac markerade alla 5 första rätt av 5 möjliga. Han kollar visserligen igenom alla muggar och går sedan tillbaka till den rätta koppen och markerar. Jag vill ju att han ska stanna första gången han stöter på den rätta doften. Men vaddå vad är det pass 3 sen vi ens började med luktdiskrimineringen?


Mot slutet märker man hur trött ahn blir för då chansar han att markera den kopp (plats) som sist hade doften. Han har inte fått en enda förstärkning av att markera fel så det beteendet kommer att dö ut.


Jag experimenterade med att öka svårighetsgraden med att ha i andra dofter också! Jag hade totalt 4 koppar.


1. Jordnötsolja

2. Tom

3. Mjölk

4. Koncentrerat diksmedel (YES)


Jag varierande givetvi plats på alla dessa. Efter effektiv träningstid på 10-15 (massa puser mellen) så var han så trött att han inte orkade markera något mer, han tstade att markera verende kopp! Sådan ekomon han är! Så med andra ord var passet för långt för Arrac eller pauserna för korta. Men det är så sjukt bra aktivering och så lätt att göra när man (som idag) kommer hem trött och sliten från jobbet och man orkar inte göra många knop! Vi har kurs i luktdiskriminering på Hundreda snart!


Nästa onsdag den 25/1 kommer DjurMagazinet ha kundklubbskväll med tema om hunden (och kattens) aktivering. Jag kommer att vara där som instruktör för kvällen och hålla föreläsning om olika typer av aktivering. Jag kommer också att ha Arrac med mig och visa några typer av inomhus träning för hunden! Bland annat kommer man att få se just luktdiskrimineringen   Kl.18:30-20:30 och kostar 100kr men om du är medlem eller blir medlem på plats så betalar du ENDAST 50 kr!


Kom på en kul kväll med oss! Arrac älskar att visa upp sig ska ni veta   

Av Emma Hammar - 17 januari 2012 18:30

Dag två på den här veckan och jag har inte gjort något alls med hundarna. Husse gick däremot 5km med dem igår och idag vet jag inte men de gick lite kortare då han inte hann mer. Jag har nyss kommit hem och dagen är inte slut. Det står luktdiskriminering på schemat. Så jag ska göra middag till mig då alla djuren är utfodrade se på tv och sen träna dogsen   

Av Emma Hammar - 16 januari 2012 10:00

Så långt har jag hållt min palnering bra. Den här veckan då?


Mån: Tråkig jobbdag - Långpromenad

Tis: Promenad och luktdiskriminering

Ons: Miljöträning i Rimbo, träna inne på Djurmagazinet

Tor: Jag, Arrac och Zelda ska till Bodil och käka och det blir miljöträning och sen ska Zelda gå kurs.

Fre: Promednad, aktiveringsspel och luktdiskriminering

Lör: Ev titta på bandyträning (på is) så fall miljöträning i Norrtälje

Sön: Lydnadskurs hela dagen!


Det här är planerat men det tillkommer alltid annan träning inne också eller ute på promenaderna för den delen. Husse hjälper mig med långpromenader då ryggen bråkar fortfarande! Men det ser ut att bli en ganska fullspäckad vecka   

Av Emma Hammar - 15 januari 2012 15:26

Nu fick jag och Arrac träna på att gå spår som inte jag har koll på. Husse la spåret och vi givk det utan honom. Nu är det visserligen lite lätt snö på marken men det är inte tydliga fotspår.


Ca 700m

7 pinnar

- 4 grader

- Skog, snö, is

- Många korsade spår som är både färskare och äldre än husses spår


 


Bild 1: Husses runkeeper och alla nålarna är där han la pinnarna. Han glömde stoppa den så spåret ser längre ut än vad det är.

Bild 2: Min runkeeper, för att jämföra om hur bra han gick spåret. Min App fick någon bugg ibörjan så de ser ut som vi började på andra sidan vägen vid den göra nålen. Men vi började exakt vid Husses gröna nål och vi slutade vid min röda nål. Men mellan start och slut nålat så ser det ju riktigt lika ut! Bra spårat av killen med andra ord!


 

Arrac på väg til spåret, han har hög förväntan och springerlångt framför då han vet att det är spår på gång! Han fick kampa lite med min lilla kusin på 7 år som jag har släpat runt i skogen! Stackars bar var helt slut efter att vi har varit ute i nästan 1,5 timme!


Arrac spårade riktigt noga och säkert idag! Han flamsade inte runt som han har gjort tidigare under hösten. Så de övningar vi gjorde runt jul och nyår har hjälpt honom tillbaka till den noggranna spårhund han är. Nu såg man ju fotsteg lite då och då men de var inte så tydliga med tillräckligt för att se hur pass bra han jobbar! Han var i kärnan för det mest och han svävade ut någon gång men det hadlade om ett par meter och så mter han upp spårkärnan längre fram. Jag tror att han bommade 1 kort pinne men är inte säker. Kunde inte räkna ihop pinnarna då jag redan hande massor med pinnar i väskan som blandades. Han spårade över vägen utan några tveksamheter. Husse hade hittat fruset vatten så Arrac fick spåra över minst 20m is. Inga konstigheter, han halkade lite men nosmärssigt var detta ingen som bekymrade honom.


MÅNGA har gått i spåret vilket man såg i snön och en del var färskare än husses och andra äldre. Arrac kollade snabbt av de andra spåren då de garanterat var färskare dofter och deras molekyler ligger överst. Men snabb koll och så var han på spåret igen! Vi stötte på personspår på flera håll men då var Arrac ännu mer säker än första gången. Han markerade också att det fanns människor i skogen med att höja nosen och peka snabbt för att sedan dyka ner i spåret igen och fortsätta.


Han spårade riktigt bra idag måste jag säga!En riktigt nöjd Arrac visar stolt upp sin slutpinne! 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se