Hundreda

Alla inlägg under februari 2012

Av Emma Hammar - 8 februari 2012 22:45

Japp ett spår blev det i Arninge trots att jag inte han åka i tid! La ett spår på 900m snabbt som attans innan kursen! försökte få några hundtränare att följa med att titta efter kursen när jag tog spåret... men icke! Nä tydligen är man ensam om att vara en strong hundtränare som tar spår i yvigt snöfall klockan 21 på kvällen..... TUNNISAR  



- Liggtid drygt 3h      

- 900m

- 5 föremål

- Temperatur... -10 grader  

- Yvigt snöfall

- Hårt spår på plogad mark, ett par fotavtryck fanns men de hade snöat bort!

- Effektiv spårtid 17 min (inkl lektid)


Nja sådär nöjd... det var flamsigt och okoncentrerat enligt matten. Men det var svårt då det var väldigt kallt och det snöade rätt friskt. han var kall om tassarna också. Men kämpaglöden var det inget fel på  


Nej det är inte mitt spår ni ser i snön... Men han flaxade dit för att kolla. Ja står i spårkärnan där 1 miljon männiksor har gått så mitt spår utmärker sig inte. Detta var nog den skarpaste bilden min iPhone lyckades ta på den svarta fanan  


Duktig är han ändå min lilla plutt! Nu är han trött och han har gjort ett kanonbra jobb idag min lilla kille      

Av Emma Hammar - 8 februari 2012 15:50

....tar knäcken ibland.... Hur ska jag hinna med spåret? Kankse får lägga det innan och ta efter kursen?


För övrigt skulle jag ha kameran med mig på kursen idag men den tappade jag i golvet i förrigår så den är trasig.....! Eller bara objektivet och jag har inga fler objektiv   Jag behöver ett nytt!!!

Av Emma Hammar - 8 februari 2012 14:02

Det blev hundmötesträning i Rimbo idag. Det gick riktigt riktigt bra! Är TOKNÖJD  


Hundmöte 1

En stor Rottis hane. Ska tillägga att Arrac är skiträdd för Rottisar. Jag såg aldrig hunden förren den var sett bakom oss. Rottisen började med ett valpgnäll till Arrac och Arrac svarade med ett valpgnäll tillbaka. Jag var inte beredd alls men jag gav honom beröm. Vi gick bara vidare och de kom upp bakom. Arrac hade svårt att släppa men han var trevlig i sitt spårk, ingen hög och ful svans som han brukar ha. Jag ställde oss lite längre bort och började belöna för att han titta på Rottisen. Smärtfritt och bra möte!


Hundmöte 2

En gul blandras typ labbe aktigt hanhund satt utanför Coop och tittade på dörren efter som ägare. Jättebra tänkte jag, den kommer ju strunta i Arrac. Vi stod ca 7m ifrån och tränade att Arrac ska titta och bearbeta. Nu kunde Arrac använda nosen och lukta och ta in dofter från den andr hunden som sitte med sidan till oss. BRA! Vi stod därbra länge tills ägaren kom. Arrac fiixade fin fint att fortsätta titta på hunden då den kom i rörsele och gick iväg.


Hundmöte 3

Direkt efter det mötet snubblade vi in på nästa då en hund satt utanför system bolaget och tittade på dörrarna efter husse där också. Någon liten extremt tjock spaniel typ. Här stod vi knasigt till men ca 12m från hunden stod vi. Lite pip från Arrac men han tittade fint. Jag gick lite så vi var i rörselse då han måste kunna göra detta i rörelse också. Hittils står han och jag bara stilla.


Hundmöte 4

Även det fjädre mötet blev det sista i en kedja av fyra möten. En pensionär med rullator och ett halvlitet ludd till hund kom. De skulle stanna vid bankomaten mittemot oss. Perfekt! Längre tid att träna! Arrac bearbetade det fint!


Efter det hunmötet gick vi till bilen. Arrac såg riktigt nöjd ut han själv. Han gick fint i kopplet brevid mig och såg glad ut. Annars brukar han dra som en tok när han mår dåligt eller är stressad! Om Arrac är lung så går han fint i koppel.


 

Arrac efter alla hundmötena. Han är sansad och har tid att undersöka dofter och kolla läget. Riktigt bra! Hur våra hundar blir efter ett hundmöte har betydelse hur de upplevde sina möten. Så det är inte över bara för att den andra hunden är borta. På bilden är han uppmärksam på det runt honom.

Av Emma Hammar - 8 februari 2012 11:00

Idag startade dagen med en 30 min halkig promenad... Ja jag vet jag orkar fortfarande inte gå längre... dumma rygga! Hundarna fick iaf en långpromenad av Husse igår  


Snart ska jag dra och simma, åker lite tidigare så att jag hinner körna lite träning med Arrac. Hoppas på hundmöten förstås. Sen efter simningen åker vi hem och käkar, gör lite bokföring mm innan jag åker vidare till Arninge. Jag ska vara där senast kl 18:00 för privatträning innan kvällens kurs. Men jag ska nog försöka vara där till klockan 16-16:30 så jag kan lägga spår igen i Arninge   Trevlig att kunna lägga hårda spår!


Jag är en spårnörd och älskar spåret av flera skäl! Hunden får motion samtidigt som den spårar (beror ju på hur långa spår man lägger...) Det är koncentration och uthållighets träning som ger oss en skjuss i annan träning också. Hunden får bearbeta allting själv så det är en självstäninghet som tränas. I Arracs fall så är det nyttigt att spåra i miljöer sm bringar hund- och människomöten och här har han spåret som sin trygghet. Nu har vi inte fått några möten i spåret så det ska bli spännande och se den dagen vi får det. Kommer han släppa spåret? Kommer han använda spåret som en "napp" och strunta bearbeta det runt honom? Kommer han använda spåret som en avledning? Eller kommer han känns sig så trygg med sin uppgift att han klarar av att spåra vidare och ändå se att han får ett möte?


Hundträning och framförallt hundarnas beteenden är så spännande   

Av Emma Hammar - 7 februari 2012 10:41

Nu har jag kört några pass med plattformsträning och filtträning! Jättebra och nyttigt med två olika targets! Man ska tänka på att när man har börjat med detta så kan det lätt bli så att hunden ligger och jobbar på filten i pauserna och det är inte meningen! Nu talar jag mest till mina deltagare som går avslappningskursen för oss.


Intressant observering att Arrac gick ner och blev totalt avslappnad då jag satte mig här vid datorn. Plattformen är borttagen och jag flyttade min uppmärksamhet till en dator. Så därför kommer jag nu lägag tillbaka plattformen för han ska kunna vara totalt avslappnad på filten trots att det bringar arbete precis bredvid!


Nu har jag lagt tillbaka plattformen och han gick upp i en liten aktivitetshöjning. Men jag gick ju tillbaka hit! Jäkla arbetsnarkoman   Grejen med filtträningen är att ha en "pausplats" med totalt lugn oavsett hur omgivningen ser ut. Men det viktigaste är hur VI är i förhållande till hunden. Sitter vi och GLOR på hunden kommer den troligen ligga och jobba, de har en förväntning på oss! Genom att snabbt jobba bort oss själva blir hundarna mer självstädninga å filten och den blir trevlig med passiv!


Nu ligger han jätteavslappnat trots plattformen. Han ska inte söka upp något annat när han ligger på filten även om nu jag vill ha ett beteende med att frivilligt söka upp plattformen så ska filten vara starkare! Finns inte filten närvarande så ska han aktivt söka upp plattformen! För att inte få en utsläckning så är det jätteviktigt att när han får sitt frikommando från filten så ska han få söka upp plattformen.


Målet är att han ska tillfilten innan ett pass och efter ett pass ska han uppsöka filten för att ha sin trygga plats att återkomma till och få en fin sinnesstämming i alla miljöer.


Arrac ser nog lite jobsugen ut va?! Han får vänta tills hans sinnesstämmingen är som den SKA vara på filten innan han ens får gå upp och jobba! 



Av Emma Hammar - 6 februari 2012 21:35

Glömde ju att skriva veckans planering! Fy skäms på mig!


Mån: Korta promenader och plattformsträning

Tis: Plattformsträning och filten - hoppas på att husse vill gå en långpromenad!

Ons: Miljö-/hundmötesträning i Rimbo, promenad, Ev miljöträning i Arninge

Tor: Miljö-/hundmötesträning i Täbykyrkby, träningsgrupp på kvällen

Fre: Promenad och olika koncentrationsövningar

Lör: Håller lite på lördagen då jag inte har bestämt mig vad vi vill hitta på

Sön: Långpromenad utanför Norrtälje med vänner och folk vi inte känner, alltså många andra hundar!


Så det händer lite denna vecka i alla fall.

Av Emma Hammar - 6 februari 2012 11:12

Nu ska jag dra till jobbet och hundarna har en lyx vecka du husse kommer hem strax efter 9 på morgon och har jobbat klart för dagen så hundarna behöver inte vara själva under denna vecka, om han inte åker och handlar förtås.


Han med ett litet pass med plattformen i morse. Min aldeles egengjorda och nya! Arrac har inte testat plattform annat än på kursen för två veckor sedan. Han är snabblärd! Han vill så klart visa upp sinna "skills"  


Nu på morgonen kom vi så här långt!


Jag tog igår en bild för att visa mina två plattformar jag har gjort och vips så var Arrac där och skulle visa HUR man gör! Problemet var ju att limmet inte var torrt så det klämdes ut lite på golvet när han satte sig på plattformen...


Söta Arrac    

Av Emma Hammar - 5 februari 2012 17:41

Arrac och jag ska ju komma igång med plattformsträningen som jag har funderat på snart ett år... Snacka om att tiden rusar iväg! Kursen vi gick sist fick vi ju starta igång träningen som är askul så nu är det till att ge oss en spark där bak och sätta igång! Det gjorde vi dag   


Jag kommer gör min första plattform av ett liggunderlag. Det vill ju rulla ihop sig igen så Arrac är ju en hjälpsam kille och hjälper till att hålla i den medan jag klipper! Han kan ju kommadot backa också så han backade och la sig på kanten, jag lovar att jag inte klippte i hunden  


Update kommer under kvällen så ni får se hur det blev! I ett senare inlägg kommer jag presentera vad plattformsträning är och innebär!


 


Senare när de är dags att ta fram limmet är jag inte så sugen på Arracs hjälp då man inte har en aning om VAD som kommer att limmas fast   Till min hjälp så blir det filtträning!


Arrac ligger på behörigt avstånd från mitt projekt! 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards