Hundreda

Alla inlägg under juni 2012

Av Emma Hammar - 24 juni 2012 15:23

Vi fick ner båten i sjön idag. Så hela flocken (utom katterna såklart) åte ner till sjön. Det var lite pyssel att få ner den och Arrac sprang runt och dampade sig som när man släpper en kalv på grönbete! Han simmade runt lite medan vi höll på att få ner båten, han gjorde av med mycket energi inann vi ens hade börjat.


När båden var i och jag och husse i båten, Arrac simmar runt, runt båten och så ska Zelda i.... Det var dagens största projekt att få i henne! Vi hade lina på henne och husse rodde och Zelda stod stilla... vi kom ingenstans! Hon stod som berget! Jag lyckades locka i henne så bringan nuddade vattenytan. Sen ville hon upp och jodå son sprang in i land och hela båten åkte med upp på land...    LOL!


Jag hoppade i och försökte få i henne tillsammans med mig, jag fick offta hela brallorna. Det gick inte! Arrac simmar fortfarnde runt som en liten tok. Jag och husse bytte så jag fick ro och han fick i henne. Men jag flöt ju in i vassen....   Därefter tyckte jag att den högra åran var VÄLDIGT TUNG! Jo men va bra Arrac hade biti sig fast och åkte med upp i luften!    Jävla TOKHUND! En stor pinne va kul sa han! Tur att han vet vad "loss" betyder   


 


Zelda kom i och båten var lite långt ut, husse då? Skulle han simma ut nu? Ooops! Zelda drog återigen in båten nästan till land och husse fick i henne igen och då bytte vi snabbt så han kom i båten och jag tog hand om Zelda. Jag höll henna så hon simmade bredvid båten. Nu hade hon lugnat sig och simmade snällt med oss medan vi rodde ut.


      


Nuså! Nu är vi ute och de simmas på riktigt behagligt! Nu har jag ju ingen koll på hur länge Arrac simmade eftersom ahn töntade runt mycket i början, men mist 15 min simmade han. När vi kom ut på sjön var han riktigt trött och husse vildade honom vid sidan av båten och släppte honom efter en minut. Men han blev fort trött igenom och fick panik och skulle försöka klättra upp i båten PÅ ZELDA! Tur att husse var snabb med att lyfta upp honom i båten. Sen fick han inte simma mer eftersom han var så trött! Han har ju legat stilla i över två veckor så inte så konstigt! Han fick detta istället för promenad idag. Zelda går liksom inte att lyfta i båten så man MÅSTE hålla koll på klockan och veta hur länge hon max orkar och inte var för långt ut på sjön så att hon också orkar att simma tillbaka... Man kan vila henne vid sidan av båten men båten skulle kunna välta så man får ta det försiktigt!


    


Zelda simmade väldigt fint och bra! Hon är verkligen jätteduktig! Hon bra teknik och simmar fasen snyggare än Arrac som faktiskt simmar i passgång. Zelda simmar rent och snyggt! Se själva, filmade henne medan Arrac var i båten och vi var påväg tillbaka till land.Fina Zelda! Hon fick simma någonstans mellan 12-15min isträck. När vi var på Arninge i veckan så simmade hon 12 minuter och fick tre vilor. Arrac simmade ju för tre veckor sedan och då var han uppe i 22 min med två vilor och nu höll han på i minst 20 min innan vi tog upp honom. Men i början var vi ju på land så han simmade endast några sekunder och sedan upp igen. Skulle tippa på att han simmade i 10-15min i sträck. Nu ska vi se till att vi får till detta några gånger i veckan helst! Jag vet inte hur länge jag blir sjukskriven men jag behöver vara hemma ett tag till innan magen har kommit i ordning. Själv har jag gjort slut på den lilla energi efter vårt lilla projekt som varade mindre än 1 timme idag så nu ska jag lägga mig på soffan igen och samla nya krafter och vara nöjd med mina älskade hundar! 


 

ANNONS
Av Emma Hammar - 23 juni 2012 22:15

Fått hem en båt som vi får låna idag. Om Arracs sista sår ser bra ut så blir det förhoppningsvis en simtur i sjön i morgon!

ANNONS
Av Emma Hammar - 23 juni 2012 11:24

Nu regnar det massor vilket känns lite småtrist. Dags för Arrac att få börja gå promenader igen. Ska dock inte gå någon långis då han har varit stilla i över två veckor. Han fick visserligen kuta runt här om dagen på tomten men vi har inte varit ute och gått.


Så en liten runda i skogen lät väl blött och mysigt?

Av Emma Hammar - 22 juni 2012 09:39

Vi vill önska ALLA en trevlig midsommar!


Själv är vi bortbjudna på ett riktigt festfirnade! Hundarna är med mormor hela dagen och får springa ute på tomten så får de lugnt och skönt   För deras skull är det inte alls kul eller bra för den delen att vara med när det festas. Att sitta i bilen iflera timmar är ju inte så kul heller... Så jag är så glad att mormor som njuter av stillheten på midsommar vill ha sällskap av mina två monster   


    

En gammal bil från förra sommaren. Arrac har fortfarande öppna bitsår så han ska INTE bada riktig än. Men det såg så härligt ut att hejdlöst kasta sig i vattnet!

Av Emma Hammar - 21 juni 2012 18:43

Rutan är ett slang uttryck för alla lydnads nördar. Egentligen heter det "sändande med ställande". När vi gick utbildningen nere hos Vinna Hundcenter typ i mars ungefär 2011 så tränade vi några korta pass med att shejpa Arrac att gå in i rutan från rätt håll, men sen dess har vi inte alls tränat på rutan.


Fick en kick idag att gå ut och träna lite. Vi höll på i cirka 45 min men först tränade vi på filten, Zelda fick ett lite pass med att runda hinken. Sen skickade jag Arrac kort på hinken några gånger och sedan klev jag över och shejpade vart han ska gå in i rutan i kanske 5 min. Med vilopauser höll vi på med rutan i 30 min och vi kom långt!


 

Arrac går in i mitten och vänder runt åt höger och då blir det denna placering.


Men jag har filmat större delen av träningen och så har jag klippt ihop skick till rutan med jäma mellanrum så man ser hur det går framåt. De sista skicken är på 10m, med kommando "rutan" och kommando "stå". Han lär sig så jäkla fort! För att han skulle förstå vad han skulle göra så använde jag det kommando jag har vid hinken vilket är "kör" vilket han vet att han ska springa rakt fram! Där efter kommenderade jag bara "stå" vilket han kan   Jag är så jäkla nöjd!Nu tänker jag ut och träna ett pass till och se om det är lika bra några timmar senare   

Av Emma Hammar - 21 juni 2012 16:57

Zelda har simmat idag för tredje gången. Det blev 12 minuter uppdelat på tre pass. Bilder är från första simtillfället Zelda hade för två veckor sen.


 

Fina Zelda


 

Av Emma Hammar - 20 juni 2012 21:40

Tack snälla du som var så snäll och tog med dig din stora svarta Nuffe tik!


Idag tog en vän med sig sin stora gamla svarta Nuffetik som jag fick träna hundmöte på i hemmiljö. Kontrollerat hundmöte som jag kan reglera efter Arracs nivå. OJ vad reviret är känsligt! Det visste jag redan. Men jag tog mer i utkanten av reviret och inte diret utanför ytterdörren (onödigt och dumt).


Arrac reagerar med kraftiga utfall innan han ens är säker på att det är en hund han ser! Så här reagerar han utan att tänka! Mycket svårare i hemmiljö. Men det gör ingenting eftersom det är en kontrollerad situation och vi kan arbeta vidare. Ja utfall gör han, kraftigt! Men han får här chansen att BEARBETA!!! När jag jobbar hundmöten är det just sinnestsämning, beteende och kommunikation som står till grunden för en bra berarbetning! Han måste få kommunicera med den andra hunden!


Arrac fin en superfin bearbetning! Den tog tid men hela hans kroppsspråk blev tillslut avslappnat och vi avslutande med en liten vandring ihop! Jag fortsätter även här och jobba med att försärka ALLA hans trevliga signaler han ger till den andra hunden. Att jag visar att jag är nöjd med honom när han är fin och trevlig i språket! Värje gång jag säger "rätt" så sträcker han på sig och vill gärna bjuda på fler trevliga signaler.


Hemmiljön är vår tuffaste del att träna på men jag är så oerhört glad att jag fick den här chansen idag! ETT BRA HUNDMÖTE HEMMA!!! JIIIIPPIII!


TACK igen!!!

Av Emma Hammar - 20 juni 2012 21:14

Idag fick vi besök av en liten Lasa apso tik som är 4 år. De var hemma hos oss och det gick jättebra med alla tre hundarna. Alla respekterade varandra och var artiga i sitt spårk. Juni som hon heter fick till och med också ligga under bordet vid mina fötter tillsammans med Arrac. Trevligt!


Juni och Arrac, Zelda ligger i skuggan av någon buske någonstans...


   

Fler bilder på dem. Trevligt med en till kompis sa Arrac!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se