Hundreda

Alla inlägg under oktober 2012

Av Emma Hammar - 16 oktober 2012 23:09

Arrac fick en ny sele idag. Får se om jag är nöjd efter en tids användning. Arrac verkade nöjd på kvällspromisen i alla fall. Det är en handsydd sele :)

ANNONS
Av Emma Hammar - 16 oktober 2012 07:27

Vi går inte upp tidigt helt enkelt det tycker vi inte om jag och hundarna! Vi väntar på att sotarna ska komma.... Någon gång mellan 7-9. Det är ju den tiden jag sover som bäst (om jag sover) Zelda bara tittade på mig när jag klev upp 6:45. Hon ligger på Roberts sida och snarkar, jag frågade om hon ville gå ut. Hon tyckte inte att jag var riktigt klok! Hon la ner huvudet med en duns och fortsatte att snarka! Arrac vill gärna vara med mig så går jag upp tidigt följer han väl med då. Han kom på att det var ju bra att passa på att bajsa eftersom han glömde det på promenaden igår. Men även han är skeptisk den här tiden på dygnet.... Bara kolla bilden!

Nu ligger han bredvid mig och sover medan jag spanar vidare efter sotarna.... Suck!

ANNONS
Av Emma Hammar - 15 oktober 2012 23:19

Soffan har varit min vän idag och inte orkar man med någonting. Jag fick erbjudandet att träna med vänner och kände att egentligen inte orkar göra då ryggen tar kål på mig. Men jag är så glad att jag sparkade mig ur soffan och tränade min lilla hund tillsammans med Carro! Det var värt det! Jag hade noll energi innan och att vara där gav mig lite energi att genomföra ett pass med Arrac på 30 min och så hade jag lite mer energi med mig hem än innan jag kom!


Vi jobbade med baklänges marschen och nu ska vi ta tag i vårt eländiga fotgående. Ja jag har sagt det förut och det är mycket snack och liten verkstad men nu får vi ändå inte träna på så mycket men att gå det kan faktiskt både jag och Arrac göra trots smärtor! En stund i alla fall. Att ligga på soffan blir man inte frisk av, inte att ligga där 100% iaf. Vi måste få en liten stund göra något som är roligt trots att jag går sjukskriven, om inte annat för att inte bli deprimerad. Det var så kul att bara få träna min egen hund en stund! Vi fick vara i en fin lokal och träna hund i värsta pissregnet utan att få en droppe på oss! Hur mysigt är inte det!? Tack Carro för en härligt träningsstund! Det behövde vi!


Ja matten går ju inte allt för rakt... Det får vi ta och rätta till! Men jag älskar den härliga plymen till svans Arrac har! Kriteriet är att gå utan att studsa.


     

Arrac ligger redo och vill träna och går fot bak och fram på en bild   

Av Emma Hammar - 14 oktober 2012 19:52

Idag var jag och Arrac på LYX strechingkurs hos Jessica Pelz! Japp så var det, vi var bara två deltagare    Jag tackar och bockar och är så glad att Jessica körde kursen bara för oss hela dagen.


Kursen är ju inomhus och Arrac känner den andra deltagarhunden så det gjorde att jag vågade ta honom på kurs. Jessica hade sin egen labbetik som demohund, det blev lite svårt för Arrac ute gick bättre men han laddade järnet inne och när en "knappnål" föll så exploderade han i ett kraftigt utfall mot den snälla tiken. Vi löste det med att lägga ett bord på sidan så att han inte behövde se henne, då såg han bara sin kompis som låg i en bur. Arrac själv slocknade som han hade fått en gjutjärns stekpanna i huvudet! Det tog nog alla krafter han hade. Men Jessica visade stor hänsyn till Arrac som tycker att andra hundar är läbbiga så det är jag glad och oerhört tacksam för   Han fick vila i bilen under luchen och ett teoripass efter lunch. Jag tog in honom igen när det var dags för oss att prova på strechingen och ja han var "lite" stressad. Sånt som för andra hundar är lätt och många hundägare inte behöver tänka på är för oss och lilla Arrac en RIKTIGT BIG DEAL! Jag vet att han har jättesvårt att vara inomhus med andra hundar även de han känner så jag är så glad att han klarade av att vara nära sin kompis utan att vakta något.


Arrac innan knappnålen föll. Söta lilla vännen, man ser på ögonen hur stressad han är och hur jobbigt det var för honom. Vi har lite att jobba på fortfarande...


Nä nog om det! Vi var verkligen på en superbra kurs! Nu har jag fått lite djupare kunskaper om streching och rörelser (framförallt strechingen) ett ämne som jag tycker är svårt just därför att det är något som många använder sig av utan att veta vad de egentligen gör med hunden, det är så lätt att skada och istället förstöra sin lilla vovve. Jag gillar uttrycket att sätta krokben för sig själv!


Jag gillar Jessicas tankar om streching och rörelse som vi har pratat om idag. Det känns bra ända ner i magen och känns som något jag kan stå för också! Jag har fått så många olika läror om streching där jag har blandade känslor inför. Jag har ju en grundutbildning som gör det lättare för mig att ta till det jag fick lära mig idag. Så himla bra att kunna bygga vidare på något! Jag är verkligen så himla toknöjd med dagen   


Nu har jag fler kunskaper som kan hjälpa mig i Arracs rehab, och Zeldas för den delen också. Hade inte kursen varit så bra hade jag nog åkt hem då jag mår så dåligt ryggen gör så ont att jag kände som jag skulle falla av på mitten och min IBS mage var så dålig att jag bara ville lägga mig på marken och grina. Så att nya kunskaper kunde tränga genom allt det, ja då är kursen bra   


Ett fint intyg fick vi också! Jag kan verkligen rekommendera kurser för Jessica för den som är intresserad av att kunna mer om sina hundars kroppar och friskvård. Att lära sig sånt här kan förebygga massa dyra kostnader om hundar skadar sig. Tex så kan man förebygga skador, man kan upptäcka en skada i tid innan det blir värre och sen kostar pengar, smärta hos hunden och din tid och engagemang. Ja sånna här kurser borde ALLA som har hund gå!


En bra, trevlig och mycket givande dag! Nu ska jag lägga mig och dö på soffan men mina fyrbeningar!   

Av Emma Hammar - 13 oktober 2012 21:22

Idag har Zelda fått hjälpa till och varit lite terapihund för valpar. Det kommer en hög bilder senare men Nanook känner hon ju redan så den andra hunden är lilla Tibby sen sist och minst lilla Border terriern Diva. Hon ska vara en stor, lugn och snäll hund som hjälper små valpar att få en bra erfarenhet av en stor hund. Hon är en bra hund för valpar att träffa   


 


 


 

Av Emma Hammar - 12 oktober 2012 20:22

Vi fick sällskap av Sanna och hennes hundar Viggo, Touch och lilla Diva på promenaden i höst solen idag :) en mysig sväng på 45 min i lövskogen :)

Av Emma Hammar - 11 oktober 2012 22:20

Testar mig fram till att göra ett guldigt och glittrigt halsband till ett lag som tävlar freestyle :D

Av Emma Hammar - 10 oktober 2012 22:50

.... Såg filtträningen ut så här :)

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se