Hundreda

Alla inlägg under februari 2013

ANNONS
Av Emma Hammar - 9 februari 2013 18:21

Har idag börjat handla in material och beställa tillbehör så det här ska bli kul när det sätter igång    För övigt är axeln mycket bättre idag och jag är längre inte en rå grönsak utan jag kan röra på mig. Dock inte normalt s hundarn har fått nöja sig med tomten och inomhus lekar. Hoppas på en normal dag i morgon!


Men så länge man är fången i sin egen kropp så jobbar hjärnan för full tma nya ideér!

ANNONS
Av Emma Hammar - 9 februari 2013 01:50

Idag har varit en tråkig dag för hundarna. Jag har mer varit som en grönsak idag! Ont i ryggen men inte nog med det en axel som är stor och svullen och likaså nacken. Sa jag att jag har halsont också?

Jag körde ett kort pass fokusträning med Arrac idag, mamma filmade så får lägga ut sen. Annars så har tomten kommit till sin rätt och det är så skönt att bara släppa ut dogsen när man har ont. Gå i koppel med hundarna är helt uteslutet då nacken knappt går att vrida.

I morgon hoppas jag blir bättre så vi kan göra nått kul!

Igår var vi i Rimbo och Zelda fick två korta spår och Arrac fick också två korta. Han fick ett hundmöte i det första som kom bakom en 3m hög snövall och hamnade mitt i spåret 5m framför Arrac! Inte bra!

På kvällen fick Sanna för sig att spåra igen så 20:15 var vi vid cementfabriken och la spår till Arrac och Touch. Arracs var dryga 200m i totalt bäcksvart mörker. Han kan ha misstat ett föremål men jag fick in många :P jag hade klättrat upp över travar med betong saker och det var lite läskigt tyckte Arrac. Tänkte åka dit i ljuset och miljöträna lite.

Sen kom en främmande Karl som jag inte känner och frågade om han kunde tänka sig att leka med Arrac. Sanna känner honom bra och vet att han är snäll annars hade jag aldrig frågat! Arrac lekte med honom och sen gjorde han en perfekt budföring ut och lekte med honom i mörkret! Sen pratade vi och Arrac socialiseras sig med honom :) Arrac är inte speciellt förtjust i män då jag var jätteglad! Han var så duktig :D

Nu over and out!

Av Emma Hammar - 7 februari 2013 18:53

Igår tränade jag och Arrac i hallen. Det var mycket rörelser på hundar utanför staketet. Arrac jobbade på jättebra! Han låg till och med uppbunden en stund medan jag fixade lite. Det blev träning på rutan och apportering med metallapport och tungapport!


   

               

Av Emma Hammar - 5 februari 2013 23:50

Rapporterade spåren idag till Länsstyrelsen och det var varg minst två men troligtvis det nya vargparet som håller till i Rosalgen. Spännande! Vi har inte haft vagen här förut. Det skulle ju ha varit ännu häftigare att få se dem men det är nog så häftigt med spåren också   


Nu på kvälsspromenaden var Arrac väldigt stressad omkring i närheten av spåren, han skällde och morrade massor och beteende sig inte alls som sig själv. Sanna och hennes hundar var med på promenaden och även dem reagerade och alal tre hundarna luktade i luften åt samma håll... Undrar om vargarna går omkring här fortfarande?   

Av Emma Hammar - 4 februari 2013 22:52

Jag och Arrac hittade mystiska spår idag. Vi spårade dem en bra bit över vägar och ängar fram till en sjö! Dit ville jag inte gå ut! Spåren går oftast i varandra då det är minst två stycken. Sedan går de bredvid varandra korta sträckor för att sen gå i varandras fotspår. Spåren är några dagar gamla. Arrac hjälpte till att spåra när han förstod att matte spårade något. Först var han nog mest förundrad över mitt beteende, han tittade konstigt på mig! Sen dök han ner med nosen och visade mig hur det ska se ut ;)

Vad kan det vara för djur?

Av Emma Hammar - 4 februari 2013 21:30

Det är så roligt när man harmassa tankar och ideér! Det absolut bästa med det är man man sätter tankarna i verket! Så bäst att smida medan järnet är varmt!

Av Emma Hammar - 4 februari 2013 00:17

Oj vad trött man blir efter en sådan fullspeckad helg! Idag var det Maria Brandels tur och hon pratade om effektiv inlärning. Inte så mycket nytt för min del men det är nog så viktigt och alltid bra med upprepningar! Det blir ju extra roligt att få lyssna till en så duktig och erfaren hundtränare!

Helgen med Maria och Siv har varit toppen! Verkligen nöjd!

Träffade också lite bekanta ansikten, så kul!

Så föröka sätta mig och sammanfatta helgen noggrannare men nu måste jag sova!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se