Hundreda

Alla inlägg under mars 2013

Av Emma Hammar - 21 mars 2013 19:09

Startade dagen med att vakna klockan 8 och drog mig en liten stund. Vid 8:50 gick Arrac och jag ut för en power walk i 45 min. Det var träningskläder som gällde och lite varma kläder över det - SVINKALLT! Men vi fick tillslut upp temperaturen.


I skogen längs sjön fick vi givetvis ett hundmöte, vi gick i skogen och de på sjön. De såg oss först och ropade på sin hund. Jag hade Arrac lös och han var väl ca 20m framför mig och deras hund kanske 30m från dem och det var max 50m mellan hundarna. PANIK! Jag kallar in Arrac som står still och tittar på hunden. Arrac springer glatt till mig och vi byter riktning coh jag känner paniken när jag hör att de ropar, ropar och ropar på sin hund! Den kommer alltså inte till dem!!! Väl uppe i backen måste jag hämta efter andan (ingen konids) och ser en svart stor hund med täcke på som jag inte känner igen. De hade inte kopplat dem men den gick lungt nere på isen och lunlkade och då kunde jag andas ut och gå vidare. Blev så stolt över Arrac   Han såg en hund innan mig, kom på inkallning och gjorde inget utfall.


 


Inne var det min rehabträning som tog fart, med Arracs hjälp såklart!


- Uppvärmning 45min promenad med Arrac
- Benlyft på boll 5ggr/ben 20s
- Plankan på boll 4 x 15s
- Situps på boll 100st
- Armhävning på boll 20st
- Helkropps flexion 10st
- Liggande benlyft 10st
- Bäckenlyft på boll 2 x 30s
- Dra bollen in under kroppen 2 x 10st

Arrac har mig under sträng bevakning ;)

 

 

 

Sen var det lite kul när jag tränar på benlyften sittandes på boll och Arrac kommer fram och lägger hakan med tyngd på min fot! Haha lilla plutten    Han tog det beteende som verkade mest lovande vilket är haken i handen... men nu blev det hakan på foten    GULLE!

 

 

 

Har också suttit och tecknat lite   Det gäller att bara sitta i korta pass så jag inte får ont i ryggen. Så upp och röra sig är det som gäller.

 

 

 

På eftermiddagen så drog mina vänner ut mig ur huset för lite hundträning i Söderhall. Det blev jag, mamma, Sanna och Carro. Vi spårade och tränade lydnad. Zedla, Arrac och Sid fick 1 spår var. Touch och Nanook fick 2 spår var. Sen fick Fia och Arrac lite lydnad och Kaj gjorde nått till agilityn (sånt som jag inte kan).

 

Med Arrac körde jag bakåt marschen och kämpar vidare med hans position. Jag är så dålig på att ta tag i det. han går alldeles för långt fram. Jag har sagt i nu typ 3 år att jag ska ta tag i det på allvar... hehe. Det är de moment som jag tycker är tråkigast att träna LOL   Fick iaf till många bra klick. Han var het som f-n så fick gå och gå för att få ner honom i varv och busa för att han ska få ur sig lite frustration. Är helt klart nöjd med hans pass och hans spår.

 

Bjurder på en bild på Nanook som spårar då jag inte fick några bilder på Arrac.

 

 

 

Nu är det dags för middag! MUMS! Det är älskling som gör nått och det luktar gott     

Av Emma Hammar - 18 mars 2013 18:17

Är någotsom alla hundar behöver mer eller mindre. Jag själv tycker att det är tråkigt att hålla på med, men ibland kan det vara ganska fridfullt att borsta och klippa lite i pälsen. Därför har jag valt en brukshund med lättskött pälsvård då det inte är min grej    Som sagt så har alla hundar behov av pälsvård men olika mycket. Det är viktigt att man sköter deras pälsar bra för att de ska vara rena, inget smuts som skaver eller tovor som bildas och att man drar ut gammal lös päls.


Idag köpte jag en ny borste till Arrac som jag har provat idag och är riktigt nöjd med. Han har lite och tunn päls så jag valde en borste med korta piggar som är runda i toppen. En mjuk botten i borsten så den inte river i huden på Arrac. Det fanns många val av borste med långa/korta piggar, mjuka/hårda, vassa/runda osv. Det var en ganska dyr borste men tror den är värd det!


 

Av Emma Hammar - 18 mars 2013 12:19

Arrac fick bara ett spår för det var så satans kallt med hård isande vind! Vi avslutade med lek innan vi gömde oss i bilen ;)

Av Emma Hammar - 16 mars 2013 17:12

Tog mig ut för lite lydnadsträning med Arrac. Vi var ute i 40min och tränade i stort sett hela tiden minus pauserna. Tog med min mina mini dummies ut som är lätta att ha i västen för att träna apportering med dirrigering. Körde flera olika varianter, från elitklassens apport till att placera ut dummies lite random och dirrigera honom hejvillt på den jag pekar på. Det gick superbra! Han är lite väl het och springer gärna ut igen efter avlämning för att hämta nästa    Min gullunge!


Jag kör kommandot apport + handtecken av vilken han ska ta. Så därför behöver han titta på mig för att veta vilken han tar. Jag orkade inte ta med en kon och ha i västen så här har jag bara ställt honom och gått iväg.



 


Avlämning av dummie


Matte ligger och vilar i snön och söta Arrac står och njuter i solen


Mitt lilla tokjon   

Av Emma Hammar - 13 mars 2013 13:38

Idag var första dagen som jag tränar min rehab hemma. Första träningsmodulen på rygginstitutet är avklarad och jag ska fortsätta träna hemma i 4 veckor och sedan ska jag gå en tränings modul igen på nya 4 vekcor. Fram tills dess har jag andra moduler på rehaben som är arbetsteknik och stresshantering, det var första lektionen igår med dessa. Jag har måna läxor att göra till på fredag!

 

Ja det är mycket rehab i det här huset! Matte som krockat i jobbet för 2 år sedan. Arrac som blev attackerad och sönderbiten av en Rottweiler och sist med inte minst Zelda som är stor, tung med Artros i många leder i kroppen och som börjar bli gammal. Den som slipper är husse   

 

Uppvärmning 45 min promenad i skogen
20min benlyft på boll
5 x 15 sek plankan på boll
1 x 20 st och 4 x 15 st  st situps på boll
2 x 20 armhävning på boll
2 x 30 sek bäckenlyft på boll
10 st att dra in bollen under kroppen
10 st Stålmannen

 

Tur att jag har en träningskompis som sporrar mig i träningen och som ser till att hålla kolla på mig så jag inte fuskar   

 

Var rak i ryggen matte och om du lägger dig och vilar så känner jag det!

 

Arrac tycker att den nya mattan är helt klart godkänd! Den vill han ha på alla platsliggningar hädan efter   

 

Inte vila matte! Upp på bollen igen och fortsätt träna!

 

 

Nu har du tränat alldeles för länge, sluta med dina bäckenlyft och kör dragkamp med mig istället med repleksaken, så du får träna dina slappa armar   

Av Emma Hammar - 12 mars 2013 21:43

Arrac fick en trevlig promenad med Chilla idag :) de var båda lite busiga och hade nog mer än gärna velat leka och köra aussie race! Arrac gillar Chilla :)

Av Emma Hammar - 12 mars 2013 18:35

Nu har jag äntligen beställt alla regler i lite finare format ;) kom på posten idag!

Av Emma Hammar - 11 mars 2013 19:16

Efter rehaben idag så stannade jag och Arrac i Arninge för att spåra hårda spår. Det är kul att träna på nya sätt och utvecklas som hundtärnare! Arrac är van att spåra på ett annant sätt som inte alls duger nu när det är personspår överallt i Arninge. Det är verkligen kul!


I första spåret idag fick han ett hundmöte av en Pitbull hane som gick 10-15m från oss! Arrac klarade det så bra! Han tyckte att det var jobbigt, han gnällde och tittade på mig men kunde börja spåra igen! Dessutom kom hunden tillbaka med en hundkompis, en till Pitbull, tror dfet var en liten Staffe men hade inte tid att titta så noga. Men de gick rakt mot Arrac i spårslutet och passerade nära så vi fick flytta på oss i belöningen. Arrac såg dem men hade fokus på vår lek! Han fick pauser för att så titta vart hundarna befann sig men han var så duktig! Åh min lilla vovve! Det är mycket jobb kvar men ni har kommit en lång bit på vägen! Att han klararde att samla sig att fortsätta att jobba. Han hade sin "jobb svans" hela tiden och var mjuk i kroppen och det är stora framsteg!!!  


Han fick totalt 5 korta spår på asfalt. Vi håller på att experimentera med godis i spåret för att jobba med tekniken. Det går bättre och bättre! Vi ska också prova med vatten har jag tänkt. Arrac fick många störningar av människor som går precis intill honom och han sköter det bra. Han kan göra en artig båge och sen på spåret igen, men håller näsan i backen hela tiden. Vi har bara jobbat med färska spår idag!


En nöjd spårhund!


Hemma satte vi oss i solen med fikai solen! MYS!


Skriva dagbok måste man också göra!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2013 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards