Hundreda

Senaste inläggen

Av Emma Hammar - 18 april 2013 22:50

Tillfälle två på Carros framåtsändandekurs! Jättebra tillfälle :) Arrac var suverän! Han är stressad och tycker det är jobbigt men mindre än sist, det går åt rätt håll.

Han kunde fokusera på uppgiften trots andra hundar runt. Vi jobbade i par och när Arrac skulle vila blev det lite jobbigt att vara instängd i teorisalen. Det är n glasdörr så han ser när jag jobbar med Cissi och Mira som är en svart schäfer tik. Det var massa separationsskall till mig men han sa inget alls till Mira. Han tystnade mellan varven och tittade på vad vi gjorde.

Väl ute för pass två så kunde han återigen fokusera bra på jobb :D

Jag är helnöjd med Arrac! Ett steg i rätt riktning igen :) det är långt kvar. På väg ner till bilen fick vi gå mellan en Labbe hane, Mira och en Springertik som var på plan. Arrac fixade att gå mellan så det blev tok belöning i korridoren till trappan! Hör att en hund är på väg upp och med lite kommunikation så va de snälla och väntade på avsatsen så vi kunde passera. Arrac kommer ner på avsatsen ser hunden och tvärstannar, tittar på hunden, tittar på mig och sen fortsatte han nerför trappan :D åh så glad man kan bli som matte <3

Ut på parkeringen direkt hundmöte med två hundar på 10m håll. Klarade Arrac fin fint. Gick runt en bil för att möte dem igen plus en tredje hund.

ARRAC ÄR SÅ BÄST!!!

Min lilla plutt han tittar på hundarna och sen fortsätter han med sitt. Inga utfall :) Älskar min duktiga hund!

I helgen ska vi på kurs igen och då blir det hundmöteskurs med problemhundar för Åsa Jakobsson (BAT teknik bland annat). Ska bli så spännande och husse kommer med på hela helgkursen och ska se vad jag och Arrac får lära oss där <3 givetvis får Zelda hänga med som statist hund :)

Bild på en stressad Arrac som ändå kan samla ihop sig och ligga på filten efter kursen innan vi gick ut till bilen

ANNONS
Av Emma Hammar - 18 april 2013 13:35

Det blev simning igår igen. Han var jättestressad den här gången. Det var en stor rottis hane inne före oss. Vi såg till att Arrac inte behövde se honom men lukterna finns ju där. Rottisen hade en mycket trevlig matte som stannade kvar och pratade ett tag medan jag simmade Arrac. Hon fick hela historien bakom Arracs rehab om rottis attacken. Som rottisägare kände hon mycket starkt för det som har hänt och tycker att det är fruktansvärt. Hon är medveten om vilja stora skador rasen kan göra om de inte är balanserade och lugna hundar.

Jag fick massa pepp från henne och hon ville att vi ska kämpa vidare så att Arrac mår bra både fysiskt och psykiskt. Arrac visar tydligt och högljutt hur stressad han är och det satte sig i hjärtat hos kvinnan.

Skönt att få prata med människor som ger ny energi. En främling som jag inte känner men som gjorde min dag :)

ANNONS
Av Emma Hammar - 17 april 2013 15:00

Blev en timmes promenad i morse i solen :)

Av Emma Hammar - 16 april 2013 11:18

Första bussdagen igår tog knäcken på mig, helt slut! Hade huvudvärken från helvetet, trötthet som innebar grus i ögonen och en rygg som inte vill sitta utan att det gör ont. Jobbade med att röra på mig mycket i de få raster man har och att försöka röra på ryggen medan jag kör med jämna mellanrum. Jag var helt slut när jag kom hem och slocknade vid 23 tiden och sov till nästan 9 nu på morgonen. Skönt det behövde jag!


Upp och klä på sig träningskläder på direkten och Arrac fick på sig sitt sele och ut på power walk. Hade inte maxtempo idag heller men ett högre tempo än igår. Vi tog en sväng på 50 min i solen och det var super härligt! Vi hittade lite av det ena och det andra...


Hittade massor med utslagna Tussilago idag, Arrac får visa dem   


 

Sen sneglade jag lite och ser den här bredvid Arrac! Flyttade snabbt på hunden och sen började fota den. De är ju inte alls snabba nu på våren när de solar men vill inte att Arrac ska stoppa dit nosen för det!


Sen är det ju bra att man får bärhjälp också. Det blev så varmt så mössan åkta av! Den bar Arrac åt mig   


 

Av Emma Hammar - 15 april 2013 10:23

Upp klockan 8, på med träningskläder och ut på power walk. Har ont i ryggen så det blev inte så högt tempo men inte långsamt heller tog lagom :) Blev en sväng på 45 min. Både Arrac och jag gjorde varsitt fynd. Undrar vem som blev gladast? ;)

Nu ska jag göra mig i ordning för första dagen med busskörning på länge!

Av Emma Hammar - 14 april 2013 10:09

Nu är den nya urvalsbanan klar! Nu har vi bytt ut te och kör nytt ämne. Nämligen persondoft :) men hjälp av en smeller med samma doft så vet han vilken doft som ska markeras.

Har samlat dofter som flera personer också :)

Av Emma Hammar - 11 april 2013 22:05

Arrac har varit på hundkurs idag    Hos bästa Carro som håller en framåtsändandekurs. Superkul! Först var det teori en dryg timme och så blev det praktik i 30min för hundarna. Det räckte gott och väl till Arrac.


Jag är väldigt nöjd med honom. Han var väldigt stressad och tycker att det är jobbigt. Inte ett enda utfall han har inte sagt halv sju till någon. Han har kunnat jobba och göra övningarna. Han är dock lite orolig och vill titta så att de andra hundarna håller avståndet. Vi var på betongen utanför staketet för det gör Arrac tryggare. Arrac har inte varit på kurs med andra hundar på det här sättet på evigheter. På Nordiska hund rensade vi undan de andra hundarna så han fick jobba störningsfritt.


Jag glömde givetvis Arracs filt så han fick min jacka istället och den la han sig på mer än gärna när vi pausade. Jag är grymt nöjd med honom! De andra hundarna var ändå ganska nära och på slutet kom det massor med nya hundar som skulle gå kurs efter.


Nu får han återhämta sig till nästa vecka   


Kolla så att de håller sig där de ska


Vilar på "filten" där han är trygg!


Glad Arrac på morgonens promenad! 

Av Emma Hammar - 11 april 2013 14:28

Jag tycker det är så kul med tävlingar så nu har jag själv lagt upp en tävling på min nya facebooksida "Hundreda Art". Det är min sida för min konst och framförallt hundporträtt som jag tecknar och målar.


Tävlingen hittar du här!


Tävla om ett presentkort med värde på 1500kr till ett porträtt!

Reglerna är enkla för att vara med och tävla :)

- Gilla Hundreda Art
- Dela Hundreda Art
- Maila in ett högupplöst foto på det porträtt du skulle vilja ha avmålat till emma@hundreda.se
- Alla bidrag kommer läggas i ett album här på Hundreda Art som ni sedan kan dela vidare hur mycket ni vill för att samla röster på just er foto!

Tävlingen avgörs när Hundreda Art har nått 500 gilla!

Den som har fått flest gilla på sitt foto vinner ett presentkort på 1500kr till ett porträtt.

 

 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se