Hundreda

Senaste inläggen

Av Emma Hammar - 18 mars 2013 18:17

Är någotsom alla hundar behöver mer eller mindre. Jag själv tycker att det är tråkigt att hålla på med, men ibland kan det vara ganska fridfullt att borsta och klippa lite i pälsen. Därför har jag valt en brukshund med lättskött pälsvård då det inte är min grej    Som sagt så har alla hundar behov av pälsvård men olika mycket. Det är viktigt att man sköter deras pälsar bra för att de ska vara rena, inget smuts som skaver eller tovor som bildas och att man drar ut gammal lös päls.


Idag köpte jag en ny borste till Arrac som jag har provat idag och är riktigt nöjd med. Han har lite och tunn päls så jag valde en borste med korta piggar som är runda i toppen. En mjuk botten i borsten så den inte river i huden på Arrac. Det fanns många val av borste med långa/korta piggar, mjuka/hårda, vassa/runda osv. Det var en ganska dyr borste men tror den är värd det!


 

ANNONS
Av Emma Hammar - 18 mars 2013 12:19

Arrac fick bara ett spår för det var så satans kallt med hård isande vind! Vi avslutade med lek innan vi gömde oss i bilen ;)

ANNONS
Av Emma Hammar - 16 mars 2013 17:12

Tog mig ut för lite lydnadsträning med Arrac. Vi var ute i 40min och tränade i stort sett hela tiden minus pauserna. Tog med min mina mini dummies ut som är lätta att ha i västen för att träna apportering med dirrigering. Körde flera olika varianter, från elitklassens apport till att placera ut dummies lite random och dirrigera honom hejvillt på den jag pekar på. Det gick superbra! Han är lite väl het och springer gärna ut igen efter avlämning för att hämta nästa    Min gullunge!


Jag kör kommandot apport + handtecken av vilken han ska ta. Så därför behöver han titta på mig för att veta vilken han tar. Jag orkade inte ta med en kon och ha i västen så här har jag bara ställt honom och gått iväg. 


Avlämning av dummie


Matte ligger och vilar i snön och söta Arrac står och njuter i solen


Mitt lilla tokjon   

Av Emma Hammar - 13 mars 2013 13:38

Idag var första dagen som jag tränar min rehab hemma. Första träningsmodulen på rygginstitutet är avklarad och jag ska fortsätta träna hemma i 4 veckor och sedan ska jag gå en tränings modul igen på nya 4 vekcor. Fram tills dess har jag andra moduler på rehaben som är arbetsteknik och stresshantering, det var första lektionen igår med dessa. Jag har måna läxor att göra till på fredag!

 

Ja det är mycket rehab i det här huset! Matte som krockat i jobbet för 2 år sedan. Arrac som blev attackerad och sönderbiten av en Rottweiler och sist med inte minst Zelda som är stor, tung med Artros i många leder i kroppen och som börjar bli gammal. Den som slipper är husse   

 

Uppvärmning 45 min promenad i skogen
20min benlyft på boll
5 x 15 sek plankan på boll
1 x 20 st och 4 x 15 st  st situps på boll
2 x 20 armhävning på boll
2 x 30 sek bäckenlyft på boll
10 st att dra in bollen under kroppen
10 st Stålmannen

 

Tur att jag har en träningskompis som sporrar mig i träningen och som ser till att hålla kolla på mig så jag inte fuskar   

 

Var rak i ryggen matte och om du lägger dig och vilar så känner jag det!

 

Arrac tycker att den nya mattan är helt klart godkänd! Den vill han ha på alla platsliggningar hädan efter   

 

Inte vila matte! Upp på bollen igen och fortsätt träna!

 

 

Nu har du tränat alldeles för länge, sluta med dina bäckenlyft och kör dragkamp med mig istället med repleksaken, så du får träna dina slappa armar   

Av Emma Hammar - 12 mars 2013 21:43

Arrac fick en trevlig promenad med Chilla idag :) de var båda lite busiga och hade nog mer än gärna velat leka och köra aussie race! Arrac gillar Chilla :)

Av Emma Hammar - 12 mars 2013 18:35

Nu har jag äntligen beställt alla regler i lite finare format ;) kom på posten idag!

Av Emma Hammar - 11 mars 2013 19:16

Efter rehaben idag så stannade jag och Arrac i Arninge för att spåra hårda spår. Det är kul att träna på nya sätt och utvecklas som hundtärnare! Arrac är van att spåra på ett annant sätt som inte alls duger nu när det är personspår överallt i Arninge. Det är verkligen kul!


I första spåret idag fick han ett hundmöte av en Pitbull hane som gick 10-15m från oss! Arrac klarade det så bra! Han tyckte att det var jobbigt, han gnällde och tittade på mig men kunde börja spåra igen! Dessutom kom hunden tillbaka med en hundkompis, en till Pitbull, tror dfet var en liten Staffe men hade inte tid att titta så noga. Men de gick rakt mot Arrac i spårslutet och passerade nära så vi fick flytta på oss i belöningen. Arrac såg dem men hade fokus på vår lek! Han fick pauser för att så titta vart hundarna befann sig men han var så duktig! Åh min lilla vovve! Det är mycket jobb kvar men ni har kommit en lång bit på vägen! Att han klararde att samla sig att fortsätta att jobba. Han hade sin "jobb svans" hela tiden och var mjuk i kroppen och det är stora framsteg!!!  


Han fick totalt 5 korta spår på asfalt. Vi håller på att experimentera med godis i spåret för att jobba med tekniken. Det går bättre och bättre! Vi ska också prova med vatten har jag tänkt. Arrac fick många störningar av människor som går precis intill honom och han sköter det bra. Han kan göra en artig båge och sen på spåret igen, men håller näsan i backen hela tiden. Vi har bara jobbat med färska spår idag!


En nöjd spårhund!


Hemma satte vi oss i solen med fikai solen! MYS!


Skriva dagbok måste man också göra!

Av Emma Hammar - 10 mars 2013 23:25

Arrac har inte fått leka på länge men ibland har vi haft honom och Nanook lösa ihop och de är duktiga på att umgås och inte tokbusa när de är lösa. Idag däremot blev det lite väl livat så det fick vi styra upp. Mamma försökte febrilt kalla in Nanook och bara hade Arrac i sina ögon. Jag sa till min att stå stilla men inte ens då ville Nanook till mamma. På några bilder ser ni hur Arrac tokstirrar och Nanook är ointresserad... Arrac tittar förväntansfullt på leksaken mamma springer och viftar med! Han stod så i flera minuter medan Nanook går runt och nosar, springer fram och skäller på Arrac och försöker provocera igång honom.... Hehe duktig min Arrac, det han fick stå ut med är inte lätt... Dessutom stirra på något han verkligen vill ha! Hans bakben skakade rejält! Han ville bara sätta fart till mamma :)

Efter en lång stund ställer sig slutligen Nanook och studerar Arrac och undrar vad han tittar efter... ;)

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se