Hundreda

Direktlänk till inlägg 31 januari 2010

Problemhundskonsults utbildningen har börjat!!!

Av Emma Hammar - 31 januari 2010 19:38

Nu har äntligen den efterlängtade utbildningen börjat! Jag har sett fram emot detta så länge nu. Vi har varit ute på Ekerö nu fredag till Söndag hela dagar. Arrac har varit med alla dagarna. 


Teori hela helgen, det är ju svårt att börja med praktik när man inte kan något. Vi har pratat om mycket allmänt men har börjat tittat på rädsla. Jätte intressant är det. Hjärncellerna går på högvarv. Nästa gång om en månad träffas vi igen tre dagar och då slängs vi ut i praktiken. Det som är så bra med denna utbildning är att den har så mycket praktik. 


Nu är det dags att börja hitta projekthundar. Vi ska ha hundar med rädslor av olika slag, aggression och hundar som har jakt problem (antijakt) sammanlagt 8 projekthundar, samt ett flertal kurser på det. Jag har hittat den första hunden med rädslor som jag ska ha träffat och pratat med innan nästa gång på utbildningen. Sen har vi massa andra läxor också. Det kommer inte bli ett lugnt år precis, men fasen va kul det ska bli! 


Klart jag ska berätta hur det gick för Arrac - ville spara det bästa till sist    Vi har varit där 8 timmar per dag i tre dagar. Jag var lite orolig för passiviteten. Men han var helt otrolig. Första dagen den första timmen skällde han lite, allt är ju nytt för honom så inte så konstigt. Separationen från mig klarar han inte så det får vi träna massor nu. Lämnar jag honom till någon och går iväg så fungerar det bra om denne leker med Arrac eller på annat sätt fångar hans uppmärksamhet. Sen resten av första dagen så var han lugn och jätteduktig. 


Igår och idag var han super lugn, han hade inga problem att vara passiv i 8 timmar. Visst har jag lekt på lunchen men det är ingenting i jämförelse med vad vi brukar göra. Passiviteten är kanon bra! Det ser ljust ut för honom med andra ord. Sen finns det ju massor med olika situationer som han ska klara av att vara passiv i, men så här långt är han ju jätteduktig. 


Idag satt vi bara med långa föreläsningar och han låg och sov i mitt knä, eller tuggade på ett ben. Jag är så imponerad, jag underskattade honom måste jag säga. 


Nu ska han få vila upp sig ett par dagar, med tanke på att han har mycket nytt som han ska smälta såsom, ny miljö, människor, hundar, passivitet ja mycket var det. Men när han är utvilad ska vi på  allvar börja träna med separationen så det inte är några problem senare. Mitt mål är att det ska vara "klart" innan könsmognaden. Så mycket träning blir det. Vi ska klippa navelsträngen!  


Ja det har varit en fullspäckad helg och Arrac har varit helt otrolig. Han är fortfarande inte rumsren men nu har han varit rumsren i två dagar på raken, om inget händer under kvällen så blir det tre dagar. Ja han är bra på många sett men detta är han lite sen med... Ändå är vi ute OFTA! Det kommer, det är jag säker på!


Allt för idag!

 
 
Sussie med Peace

Sussie med Peace

1 februari 2010 08:16

Tycker inte Arrac är ovanligt sen med rumsrenheten. Peace säger fortfarande inte till när det är dags. Däremot kan hon hålla sig längre och jag har lärt mig se på henne när det är dags så därför händer det inte så många olyckor nu som tidigare.
Spännande utbildning du börjat på!

http://nissepeace.cybersite.nu

 
Matilda och Ess

Matilda och Ess

2 februari 2010 15:37

Känner igen det dära med separationsångesten, Ess är exakt likadan..
Har du fått PM:et till utställningen? tycker den borde trilla in snart.
Ha det så bra med allt /Matilda och Ess

http://www.livetmed8tassar.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma Hammar - 26 maj 2013 22:57

Nu vill vi starta om med en ny blogg och med ny motivation för träning och livet med hund! Den här kommer ligga kvar vill inte radera alla minnen, framförallt inte eftersom Zelda finns med här      NYA BLOGGEN ...

Av Emma Hammar - 25 maj 2013 23:28

En spännande dag och kollat på ett par hundars MT. Kul och spännande! Det är första gången jag ser det nya. Jag såg en Rottistjej och en Aussiekille båda snart fyra år. Bilden är på Disco som inte var ett dugg rädd för dumpen! Precis som han träf...

Av Emma Hammar - 24 maj 2013 12:47

Mitt och Arracs akilleshäl i lydnaden är fotgåendet! Ja varför då? Matten verkar tycka att det var det tråkigaste att träna helt enkelt    Jag har nog också gjort alla tabbar man kan så alla dessa känner jag till väl    Nu då ska vi se om jag lyckas ...

Av Emma Hammar - 23 maj 2013 21:06

Lite miljöträning blev det innan vi skulel in till Jessica Pelz för återbesök. Jag gillar att han börjar få ett fint lugn i milöer och bara kan lägga sig fint när jag sätter mig.       Jessica hade massor med positivt att säga. Vi är på rätt...

Av Emma Hammar - 22 maj 2013 15:02

Jag och Arrac drog till Norrtälje för att möta upp Angelica och hennes hundar Bowie och Ink för en promenad. Vi har var ute i 1,5h och strosade runt i lugnt tempo. Arrac blir påverkad av tempot och kan lättare bli stressad vid ett hundmöte än om vi b...

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards