Hundreda

Direktlänk till inlägg 23 maj 2013

Återbesök hos Jessica

Av Emma Hammar - 23 maj 2013 21:06

Lite miljöträning blev det innan vi skulel in till Jessica Pelz för återbesök. Jag gillar att han börjar få ett fint lugn i milöer och bara kan lägga sig fint när jag sätter mig.


 


Jessica hade massor med positivt att säga. Vi är på rätt väg! Jag har ju ökat upp det vi gör och det var ok men jag får inte öka ytterliggare än. Han har några punkter som måste få massage som är lite ansträngda. Så vi ska stanna upp på den här nivån ett tag till och massera.


Hon vill att jag ska börja cykla med honom... Ja det har ju inte gått så bar förut så jag måste lära honom att vara lugn bredvid cykeln först. Han drar som en tok och det får han inte.


Jag frågade lite om framtiden vad hon tror om sök, vallning och agility. Agility är ingenting för Arrac men sök eller vallning då får jag nästan välja vilket som är viktigast för han kommer inte hålla för båda. Men det är en bra bit dit ändå. Spontant känns ju vallningen sundare för kroppen än söket så kanske blir det då. Eller så får jag låta bli båda? Vi får se det är för tidigt än att säga.


Han är mycket bättre och skjuter ifrån mer med höger bak nu, vilket han inte gjorde tidigare. Höger fram var också mycket bättre. Det var ju hela höger sidan som Rottisen högg honom upprepade gånger.


Det känns skönt att det har hänt mycket positiva saker med Arrac! Om två veckor sedan är det 1 år sedan attacken av Rottisen. Men som sagt är det mycket jobb kvar och jag ska vara försiktig så det fortsätter att gå åt rätt håll. Han har mycket ärrvävnader i musklerna efter betten.


Så det känns bra att veta att vi är på väg tillbaka!!!    Jessica är verkligen duktig och ett fantasktiskt stöd med den fysiska biten!


Arrac ligger och kollar på Vallentuna medan vi väntar på att få komma in   

 
ANNONS
 
Ida L

Ida L

24 maj 2013 10:58

Härligt att det går framåt! Läste om attacken från rottweiler, fy fasen vad hemskt!! Heja er!
Måste bara fråga, går ni på massage hos Jessica eller vad gör ni mer hos henne? Har tänkt på att åka dig..

http://idaljunggren.wordpress.com

Emma Hammar

24 maj 2013 12:47

Ja det är fruktansvärt om den finns ju kvar... Vi vill inte ha en favorit i repris av detta!

Jessica ger massage medan hon undersöker. Hon ger dig sedan verktygen du behöver för att fortsätta själv hemma. Vill du att hon underhåller massagen får man ju gå ofta. Men man kan göra mycket själv hemma :) Ni går också igenom vad (om) hunden behöver för träningsplan.

Jag har gått hos många och Jessica är grym!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma Hammar - 26 maj 2013 22:57

Nu vill vi starta om med en ny blogg och med ny motivation för träning och livet med hund! Den här kommer ligga kvar vill inte radera alla minnen, framförallt inte eftersom Zelda finns med här      NYA BLOGGEN ...

Av Emma Hammar - 25 maj 2013 23:28

En spännande dag och kollat på ett par hundars MT. Kul och spännande! Det är första gången jag ser det nya. Jag såg en Rottistjej och en Aussiekille båda snart fyra år. Bilden är på Disco som inte var ett dugg rädd för dumpen! Precis som han träf...

Av Emma Hammar - 24 maj 2013 12:47

Mitt och Arracs akilleshäl i lydnaden är fotgåendet! Ja varför då? Matten verkar tycka att det var det tråkigaste att träna helt enkelt    Jag har nog också gjort alla tabbar man kan så alla dessa känner jag till väl    Nu då ska vi se om jag lyckas ...

Av Emma Hammar - 22 maj 2013 15:02

Jag och Arrac drog till Norrtälje för att möta upp Angelica och hennes hundar Bowie och Ink för en promenad. Vi har var ute i 1,5h och strosade runt i lugnt tempo. Arrac blir påverkad av tempot och kan lättare bli stressad vid ett hundmöte än om vi b...

Av Emma Hammar - 21 maj 2013 15:06

Livet går tydligen vidare vare sig man vill eller ej... La ett brukspår till Arrac idag första gången på väldigt länge. Måste kolla dagboken när det var sist. 490m 45min liggtid Äng och skog En del vind 5 apporter Många vinklar Se bil...

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se