Hundreda

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Viola Hurmerinta

18 september 2012 16:19

Hej Emma hörde att du hade en plats kvart i Rallylydnad. Är intresserad om det är för nybörjare men det beror på vilken dag och tid det är?

Emma Hammar

18 september 2012 16:21

Hej!

Ja jag har en plats kvar på min rallylydnadskurs! Den är för nybörjare och går på onsdagar med start i morgon 19/9 kl.18:30-20:00

Du kan maila mig på emma@hundreda.se

Du är varmt välkommen om tiden passar :)
Må så gott!

 
Ingen bild

Cody

4 april 2012 20:59

Bilder på hundpromenad! //Sumo ;)

Emma Hammar

4 april 2012 22:15

Sitter och ska lägga upp dem nu! Kommer snart ;)

Kul att träffa er! Ni är välkomna fler gånger!

 
Ingen bild

Ellinor

22 februari 2012 21:08

Hej! Jag hamnade på din blogg och tyckte den var väldigt intressant! Du kanske har tips på hur man skall träna två hundkompisar att vara lugna inomhus tillsammans. De är vana vill att vara lösa tillsammans ute och då är det fullt ös, lek utan några direkta pauser :)

Emma Hammar

22 februari 2012 22:27

Hej Ellinor!

Kul att du tittade förbi här :)

När det gäller två hundkompisar som buar mycket så har jag fasta direktiv från start. Det är ingen lek inomhus. Jag kan antingen sätta upp kompostgaller så de får en varsin liten hage. Eller så får de båda vara kopplade inomhus tills de har lärt sig att vara lugna. Om de kan ligga stilla på en filt så skulle jag förespråka den varianten först, att de har sin egen filt att ligga på och inte för nära varandra då frestelsen för lek är större! Jag är noga med att det är tydlighet inne, om de försöker leka så bryter ni leken omedelbart och visar tillbaka hundarna lugn vart de ska ligga. Var konsekventa.

Parallellt med detta så förespråkar jag att man tränar hundarna i passivitet utomhus också. Så de inte förväntar sig lek JÄMT när de ser varandra! Gå lugna koppel promenader ibland. Fika ute tillsammans, sitta på en bänk om prata och hundarna är kopplade. Vad ni gör ute kommer spegla av på hur träningen går inne :)

Tydligheten är det viktigaste, de ska ligga på varsin plats, och är det för svårt tar jag koppel eller kompostgaller till min hjälp. Med tiden klarar de att ligga stilla på egen hand så slipper man kompostgaller eller koppel.

Hör av dig om du har fler funderingar :)

Lycka till!

 
Ingen bild

nataliebarkenholt

22 januari 2012 15:17

hejhej ! jag har inte bloggat så länge, eller inte här på bloggplatsen iallafall. men jag undrar vart man gör sina egna kategorier ? för jag "hittar" bara dom som redan är bestämda som; "mode", "politik" osv. tacksam för svar. (:

Emma Hammar

22 januari 2012 22:22

Hej!

Om du är ute efter kategorier så gå in på meny till höger under "blogga" sedan "kategorier" och sen kan du ändra och lägga till det du vill ha :)

Om du går in under inställningar och sedan menyavdelningar så kan du också bestämma vilka menyer du vill ha synlig i din blogg!

Lycka till!

 
Ingen bild

Catharina Magnusson

7 januari 2012 13:49

Hej catharina som va med på kursen . Undrar vad du tar för att måla av ett foto . Mvh Catharina

Emma Hammar

7 januari 2012 15:39

Hej Catharina!
Det beror på vad du vill ha för storlek och teknik. På min hemsida www.hundred.se så klickar du på konst i menyn för att hitta allt där.

Men blyerts med ett porträtt av ett djur kostar i A4 2300kr och en A3 3000kr. Vill du ha fler porträtt på samma tavla så tillkommer 250kr. Vill du ha detaljerad bakgrund tillkommer 200kr.

Oljemålningar tar jag från 3000kr. Men där gör jag en offert på vad man har för önskemål :)

Vill du veta mer kan du maila mig på emma@hundreda.se eller ringa 076-31 88 475

MVH Emma

 
Gika och Diesel

Gika och Diesel

19 januari 2011 17:41

Jag undrar om du har några bra tips om hur jag ska träna passivitet med min hund? Till exempel, när jag är på hundkurs och jag försöker lyssna på intruktören så börjar han pipa. Men det är mest när jag är på kurs, jag kan stå och prata med andra människor jag möter och då är han lugn. Tror att han har så mycket förväntan när vi är på kurs och han vill att det ska hända saker hela tiden... Har du några tips?

http://www.thedogdiesel.blogspot.com

Emma Hammar

19 januari 2011 22:51

Det finns flera sätt att träna passivitet.

- Om det bara är på kurs så skulle du kunna träna in en plats som innebär lugn t ex en filt. Då filten innebär att man ska vara passiv. Det fungerar som en target för hunden. Givetvis tränar man in filten i lugn och ro för att sedan ta med på kurs.

- Lugna händer är också en bra övning när du lugnar hunden med dina händer. Vissa hundar skuvar upp sig ännu mer av denna övning eller är känsliga för HUR du tar i den.

- Tänka på att hunden inte får fortsätta att jobba om den piper eller gnyr. Man kan belöna passiviteten med arbete om det är det hunden vill allra mest.

- Du kan klicka hundens attityd medan instruktören pratar. Med det menar jag att hunden är lugn, inget pip, sitter/ligger/står stilla och är cool. Hög belöningsfrekvens i början.

Det är några tips. Finns fler att ta till. Testa dig fram på din hund!

 
Gika och Diesel

Gika och Diesel

19 januari 2011 17:44

Kan man få komma som observatör på dina kurser bara vid ett tillfälle på en kurs, till exempel hundmöteskursen?

http://www.thedogdiesel.blogspot.com

Emma Hammar

19 januari 2011 18:40

Absolut!

Dock får man betala vad en observatörsplats kostar även om man bara kan gå ett par gånger.

En observatörsplats kostar halva kurs priset.

 
Gika och Diesel

Gika och Diesel

10 januari 2011 16:44

Hur ska jag få min hund att sluta slicka på kissfläckar när vi är på promenad? Han kan få lukta på dem, men inte slicka.. Tycker att det är lite ohygieniskt och smått äckligt..

http://www.thedogdiesel.blogspot.com

Emma Hammar

10 januari 2011 16:49

Är det tik fläckar han slickar på?

Det gäller att vara totalt konsekvent och inte tillåta detta. När hunden är kopplad så är det lätt att förbjuda det. Svårare när hunden är lös. Men det gäller att ha ett förbudsord som fungerar och mena det du säger till hunden.

Dock finns hundar som har så stark dragningskraft till tikfläckar att det inte räcker att vara konsekvent... Här kan man utnyttja tik fläckar som belöning! Tycker du att det är så äckligt så testa med mitt förslag 1. Men läs annars mitt blogg inlägg jag skrev idag "SOL!" Där går jag igenom lite kort om att inte förbjuda det förbjudna!

På så sätt kan man få hunden att strunta i dem för att hunden VET att när som helst så FÅR han slicka på de äckliga fläckarna!

Lycka Till!!!

 
Gika och Diesel

Gika och Diesel

29 december 2010 16:44

Har du några bra tips på hur man tränar bakdelskontroll?

http://thedogdiesel.blogspot.com

Emma Hammar

29 december 2010 18:18

Bästa övningen i bakdelskontroll är klossen. En Fyrkantig kloss som hunden lär sig att stå på med framtassarna och sedan lär sig att gå runt med bakdelen. Jag har filmer utlagda i gamla blogginlägg då jag tränar klossen med Arrac.

Att lära hunden att backa är också bakdelskontroll. Egentligen alla övningar där du lär hunden att använda bakdelen räknas som bakdelskontroll.

Har sett hundar som går upp för en vägg med bakdelen.

Det beror ju på vad du du vill ha ut med bakdelskontrollen. Men är det lydnad och position du vill träna så är klossen bäst!

 
Ingen bild

Gika

5 november 2010 20:54

Vad för slags godis är bra till hunden?

Emma Hammar

5 november 2010 21:49

Det beror ju på hunden. Men om jag utgår från en frisk hund som inte är känslig för något så ska man sikta in sig på godis med lite fett som t.ex torkat kött, lever, hjärta mm. Godis utan tillsataser och konserveringsmedel.

Man kan själv göra torkat godis i mirco eller ugn. Man skär köttet i små, små bitar och torkar på låg värme under lång tid så har du billigt och mycket nyttigt godis!

Har man en känslig hund så kan detta vara ett bar alternativ! Inga konstigheter bara torkat kött!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se