Hundreda

Direktlänk till inlägg 27 mars 2010

Valputställning 6-9 mån i Sollentuna, Grand Danios Klubben

Av Emma Hammar - 27 mars 2010 13:19

Det var ingen bra dag idag! Har helt klart fått avsmak för utställningar    


Jag kan börja med att säga att jag hade rätt om vad för resultat vi skulle få. Det gör mig inget alls. Vi kom sist utan HP. Kritiken var det heller inget fel på vad jag vet. 


Kritik (6-9 mån)

Bra huvud och uttryck. Fina ögon, välplacerade öron, ngt kort hals, ngt framskjuten skulder parti. Bra bröstkorg, fin rygg, ngt sluttande kors, passanade benstomme. Kunde röra sig med lite mer drive, bra päls. 


Domare: Jan Törnblom 


Bilden är jättesuddig, men det blev inga bra bilder. Ingen ville flytta på sig när Robert skulle ta så han hade jättesvårt att hinna få fokus på oss. 

  

  

Det som jag blev så himla arg på är att det var en fruktansvärt otrevlig domare. Det var hundarna han var otrevlig mot. Han hade ingen respekt alls för hundarnas språk. Antingen var han bara respektlös eller också helt okunnig - eller både och! Ha var så mot flera hundar inte bara Arrac.


Vi gick ut först i ringen och det började inte så bra. Arrac går i gång på applåder, så han började skälla och stressa upp sig samtidigt som vi skulle in. Han var fortfarande okontaktbar då domaren ville kolla på honom. Arrac ville inte att någon skulle ta i honom just då eftersom han var upptagen med annat. Då suger domaren tag i nackskinnet på Arrac för att vrida honom till sig och sen sliter upp läpparna. 


Arrac tyckte att detta var så jobbigt så och försökte ta sig därifrån, vilket han ständigt misslyckades med. Tillslut la han sig ner helt hjälplöst, vilket hundar kan göra då de inte kan gå undan ur situationen. 


Jag tyckte att detta var jobbigt och jag vet mycket väl vad Arrac sa till oss och jag vågade inte säga ifrån. Jag skulle ha sagt till honom att jag inte tolererar att han hanterar min hund på det sättet och bara gått därifrån! Men jag vågade inte. Han kan förstöra så många hundar på det här sättet. Jag såg att han tog tag i nackskinnet  flera hundar som var stressade. Det är ju dessa hundar som man ska ta det mer varsamt med. Han var snäll med de "duktiga" hundarna. Arrac var ju inte rädd eller något innan, men väldigt uppe i varv av applåderna. Hade han fått gått in lite senare så hade situationen varit helt annorlunda. Men det är klart många andra känner nog igen sig med sina hundar. Det här med utställningar är ju inte speciellt rättvist. 


Något annat som däremot var kul, vi träffade Puppe (BlueWingFire's Spooky Cookie) Arracs bror men matte Jessica och Lena. Vi stod och pratade en bra stund. Vi ska höras och försöka träffas för lek, bus och träning  Vi fick några trevliga bilder på bröderna tillsammans. 


Puppe & Arrac   

Puppe & Arrac   


Ja nu får jag försöka släppa det här och se framåt. Nästa trevliga som jag ser framemot är dels träningen i morgon med Doris (kelpie tiken 5 mån), sen är det tävlingslydnad 2 i Årsta på tisdag! Det ser jag fram emot!

 
 
Tina

Tina

27 mars 2010 16:13

Tycker synd om er nu..Stackars alla ni nybörjare i utställningsringen o unga hundar!,,,sjutton vilken domare, helt oförlåtligt att ha så lite tålamod med unga djur! Grrr,,Han skall vara glad att ingen försökte bita honom! Sånt här måste komma fram till SKK. Kram till er och ha så kul med allt annat:-)

http://www.bluewingfires.com

 
Sanna

Sanna

27 mars 2010 16:17

Tråkigt när man träffar få otrevliga domare.. Tack och lov har vi bara fått trevliga. :) Som verkligen låter valparna lugna ner sig och tar allt varsamt. Som gärna lockar med köttbullar och roliga läten.

Det är såå det ska vara på en "valp"utställning.

/Sanna & Viggo i affären.

http://zookaos.bloggplatsen.se

 
Maja och Link

Maja och Link

28 mars 2010 00:03

Vad tråkigt med en dålig upplevelse, och visst borde man bli bättre på att se till sin hunds bästa och säga ifrån,men det är lätt att säga efterråt! När dagen är slut är ju ändå just Din lilla valp den finsate som finns! Lycka till i framtiden!

http://www.greatwarrior.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma Hammar - 26 maj 2013 22:57

Nu vill vi starta om med en ny blogg och med ny motivation för träning och livet med hund! Den här kommer ligga kvar vill inte radera alla minnen, framförallt inte eftersom Zelda finns med här      NYA BLOGGEN ...

Av Emma Hammar - 25 maj 2013 23:28

En spännande dag och kollat på ett par hundars MT. Kul och spännande! Det är första gången jag ser det nya. Jag såg en Rottistjej och en Aussiekille båda snart fyra år. Bilden är på Disco som inte var ett dugg rädd för dumpen! Precis som han träf...

Av Emma Hammar - 24 maj 2013 12:47

Mitt och Arracs akilleshäl i lydnaden är fotgåendet! Ja varför då? Matten verkar tycka att det var det tråkigaste att träna helt enkelt    Jag har nog också gjort alla tabbar man kan så alla dessa känner jag till väl    Nu då ska vi se om jag lyckas ...

Av Emma Hammar - 23 maj 2013 21:06

Lite miljöträning blev det innan vi skulel in till Jessica Pelz för återbesök. Jag gillar att han börjar få ett fint lugn i milöer och bara kan lägga sig fint när jag sätter mig.       Jessica hade massor med positivt att säga. Vi är på rätt...

Av Emma Hammar - 22 maj 2013 15:02

Jag och Arrac drog till Norrtälje för att möta upp Angelica och hennes hundar Bowie och Ink för en promenad. Vi har var ute i 1,5h och strosade runt i lugnt tempo. Arrac blir påverkad av tempot och kan lättare bli stressad vid ett hundmöte än om vi b...

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards