Hundreda

Direktlänk till inlägg 3 januari 2013

Bilder och sammanfattning från nyårslägret

Av Emma Hammar - 3 januari 2013 19:54

För att se många fler bilder än de som ligger här så följ länken till Facebook här!


Sammanfattning av lägret så är jag verkligen nöjd! Det har varit trevligt, givande, lärorikt, framgångsrikhundträning, bra upplägg, god mat och många trevliga människor!


Vi har hunnit med mycket hundträning och flera olika ämen!


Dag 1

Samling på kvällen men presentation, fika och miljöträning för hundarna i labben.


Dag 2

Föreläsningar

- Klickerträning med Lotta Könberg Canis

- Specialsök med Kim Salomonsson

- Personsök med Lotta Könberg


Praktik

- Grundfärdigheter lydnad: Vi tränade på frys på musmatta med båda tassarna, handtarget och targetstick. Vi höll oss i hallen utanför salen där alla de andra hundarna var och tränade. Mycket stort för mig och Arrac att vi klarade av att vara så nära andra hundar. För Lotta Könberg Canis.

- Specialsök på plattform: Vi börjar leken med att söka te. Arrac behövde först vänja sig vid att stå på plattformen men kom sedan igång medvärldens fart att söka i burkarna! För Pia Sundberg.


Dag 3

Praktik

- Grundfärdigheter i lydnad: Vi jobbade med grunderna i framåtsändandet. Det blev träning på fokus fram. Jobba ut mig på ett avstånd bakom Arrac och att han bibehåller fokus fram. Starter i saktagåendet. Det var de bitar vi jobbade med fram till lunch. Mycket bra och givande träning för Lotta Könberg Canis.

- Specialsök på plattform: Vi fortsätter att jobba med att markera te. Arrac jobbade på superbra och är snabb som attans. Vi la mer fokus på hans markeringar att bli kvar lite längre vid rätt doft. Här la vi också in störningar i de andra burkarna som var

1. Grävling

2. Lama

3. Häst

4. Te (rätt)

5. Kamel

6. Älg brunst

7. Rävkiss (luktar FAN!)


Jag var inte ens med i matchen och missade att de hade lagt i störningar i burkarna vilket de sa när Arrac var kla med sitt pass. Det roliga var att det märktes ingenting att det var andra dofter i de övriga burkarna för Arrac var så fokserad att hitta sitt te! Jag trodde helt klart att de övriga burkarna var tomma!


Dag 4

Föreläsningar

- Kroppskontroll med Kim Salomonsson

- Specialsök golvbana med Kim Salomonsson


Praktik

- kroppskontroll: Vi började med klossen för att träna in Arrac i höger fot. Vilket vi aldrig har tränat på. Han är ju så snabb in i vänster fot så jag trodde detta skulle bli ett problem att träna. Till min förvåning så lärde han sig snabbt som attan att det är höger som gäller! Vi kom förvånandsvärt långt enligt mina förväntningar. Vi kom så långt att vi kunde tärna framförbyten på klossen också och växla från höger till vänster sida!

- Gemensam promenad: Det var j nyårsafton så vi tärnade lite kortare denna dag. Vi delade in oss i två grupper en med lösa hundar och med kopplade hundar. Vi var självklart med i den senare. Arrac klarade promenaden med de andra hundarna suveränt! Han var så duktig! Gick till och med ibland bara 3m bakom en stor Schäfer hane! De ni!


Dag 5

Föreläsningar

- Hårda spår med Robert Fagerberg


Praktik

- Hårda spår: Men det blev snöspår istället. Arrac är ju superduktig som alltid och det är första gången som han spårar i den här snöhöjden.

- Specialsök golvbana: Vi fortsätter med te på golvbana. Arrac fattar fort och jobbar på bra! Det var 8 burkar varav tre är det rätt doft i!

- Rumssök: Skickade Arrac på tre skick och alla började på leksak vilket jag vet att Arrac är suverän på! Så därför jorde jag svåra gömmor. Första intryckt under en bordsskiva då det fanns en metallplatts under att klämma fast den i. Andra skicket på whiteboard tavlans kant på väggen vilken han inte kan få tag på själv. Sista skicket uppe i lampan! Han klarade alla bra! Det sista skicket var svårast! Men han letade högt hela tiden och det bästa med honom är att han vägrar att ge sig!!! Duktig kille!

- Specialsök på plattform nytt ämne: Arrac fick krut! En liten vapensökshund med andra ord   


Dag 6

Praktik

- Hårda spår inomhus: Arrac fick ha på sig en cool väst med kamera som filmar honom när han spårar ner i källaren! Han spårar instruktören Roberts spår. Arrac är klockren och tog spåret som är färskt med en mycket bra presission trots att Robert har gått där flera gånger samma dag så fixade han att inte växla spår! Jag väntar på filmen när han spårar!

- Rumssök med krut! Två gömmor i ett rum. Ena vid elementet och andra under sängbenet. Det tog lite tid med han jobbat intensivt med hög fart och motivation och ger sig inte fören han har fullbordat sitt uppdrag!!! Han tyckte det var jättekul!


Vi tränar dumstruten och att använda huvudet!  


Sådär ja!


Denna funkar också!


Vi tränar på saktagåendet till framåtsändande!


 

Söker te!


Bara en väldigt söt Aussie!


Kan det vara här då...?


Söker krut!! Passar Arra! Krut ska krut ha!


    Måste vara noggrann, bäst att smaka på dofterna!


Arrac letar efter leksaken uppe i lampan!


Leksaken ligger under bordet intill!


Lekbelöning!


Pussas och leka!


Markerar! Han vill typ ner i burken!


 

Söker vidare efter mer te!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma Hammar - 26 maj 2013 22:57

Nu vill vi starta om med en ny blogg och med ny motivation för träning och livet med hund! Den här kommer ligga kvar vill inte radera alla minnen, framförallt inte eftersom Zelda finns med här      NYA BLOGGEN ...

Av Emma Hammar - 25 maj 2013 23:28

En spännande dag och kollat på ett par hundars MT. Kul och spännande! Det är första gången jag ser det nya. Jag såg en Rottistjej och en Aussiekille båda snart fyra år. Bilden är på Disco som inte var ett dugg rädd för dumpen! Precis som han träf...

Av Emma Hammar - 24 maj 2013 12:47

Mitt och Arracs akilleshäl i lydnaden är fotgåendet! Ja varför då? Matten verkar tycka att det var det tråkigaste att träna helt enkelt    Jag har nog också gjort alla tabbar man kan så alla dessa känner jag till väl    Nu då ska vi se om jag lyckas ...

Av Emma Hammar - 23 maj 2013 21:06

Lite miljöträning blev det innan vi skulel in till Jessica Pelz för återbesök. Jag gillar att han börjar få ett fint lugn i milöer och bara kan lägga sig fint när jag sätter mig.       Jessica hade massor med positivt att säga. Vi är på rätt...

Av Emma Hammar - 22 maj 2013 15:02

Jag och Arrac drog till Norrtälje för att möta upp Angelica och hennes hundar Bowie och Ink för en promenad. Vi har var ute i 1,5h och strosade runt i lugnt tempo. Arrac blir påverkad av tempot och kan lättare bli stressad vid ett hundmöte än om vi b...

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards