Hundreda

Alla inlägg den 9 september 2011

Av Emma Hammar - 9 september 2011 16:46

Ja nu slår det helt om i vår träningsplanering! Arrac är en slyngel utan dess like och fan vad jag och Arrac har haft mycket OTUR! 


Vi befinner oss i en svacka helt klart. Men de dåliga erfarenheterna kommer fort ikapp och de har bara blivit flera. Många hundar som har hoppat på Arrac och elaka gubbar! Inget nytt ses för ett tag sedan men jag märker tydligt nu när han går in i den sisa utvecklingsprossecen nämligen 2-årsålder eller även kallad den "psykiska könsmognaden". Han har blivit lomhörd som en gammal gubbe, allämt olydig OCH börjat med nya dumheter!


Året 2011 skulle bli ett bra år! Hade vi tänkt... Vi skulle ut på tvälingbanorna och starta igång... Men så blev det inte. En lång vinter men följd av en sjuk hund under hela våren/försommaren. Vi förlorade 4 månaders träning. Nya dåliga erfarenheter kom under denna period så ja inget av detta har hjälp oss!


Hur som helst så måste jag lägga om planen för vår träning för att blicka frammåt och få ordning på vardagen! Arrac är ingen lätt individ och för övrigt igen lätt ras. Allt har sina för och nackdelar. 


Det är mycket som ska göras men nu är det mycket miljöträning som gäller i andra miljöer. Hemma är ingen bra miljö då vi sällan möter varken folk eller hundar och de vi möter är elaka mot lilla Arrac. Då föds en osäkerhet! Så miljöträning i både aktivitet och i passivitet minst 3 gånger i veckan under en LÅNG period! Ja man måste ju leva som man LÄR! Det blir en tuff träningplan men för att orka väljer jag ett par få bitar som jag kör stenhårt på ett tag innan jag lägger på mer. Annars orkar jag inte. Ingen människa orkar annars, inte ens hundtränaren  


Det blev 1h miljöträning i Rimbo. Vi är aldrig där Arrac och jag så det blir en ny miljö för honom. Jag har miljötränat honom MYCKET som valp! Men är man med om mycket dåligt och själv bor på landet så kan allt bli förstört! BARA ATT BÖRJA OM!


Han var duktig och han har skött sig bra. Men idag märkte jag hur långt bak vi han har hamnat! Han tyckte det var JÄTTE jobbigt! Han var osäker, pipig och lite skakig. Många skulle inte ha lagt märke till det men det gör jag. Jag vill ha en TRYGG, LUGN, och SÄKER hund, oavsett miljö och situation. 


Arrac har en bra och stabil grund vilket hjälper oss. Han kommer ju över det som är jobbigt. Jag skulle ALDRIG åka hem om han inte har "landat" i miljön. Så nu måste han få se folk och hundar och lära sig att alla inte är dumma. 


Jag ger här bara lite kortfattat om vad som händer. Men Jag är i en svacka och även Arrac också. Nu har jag kavlat upp ärmarna och vi ska ge JÄRNET! Jag ger mig inte för jag har en fin hund och DEN fina hunden vill jag ha framme jämt!!!


Blev det begripligt över huvudtaget när jag bara skriver av mig? 


Vill dela med mig då jag inte är ensam och inget är gratis. Bara fär att jag är hundtränare får jag inte en perfekt hund och allt gratis. Även jag måste träna min hund precis som alla andra. Och dåliga erfarenheter kan slå undan fötterna på precis vem som helst, även oss! Nu bröjar vi om  

Av Emma Hammar - 9 september 2011 16:36

I år blev det hela 3 stycken kantarellsökskurser! Det har varit riktigt kul! Så mycket duktiga hundar det finns där ute  


Lagotton Bamse är riktigt taggad! Han är 2 år och en fin kille. Han var mycket systematisk i sina sök!   

Av Emma Hammar - 9 september 2011 13:58

Nu ska jag ut och miljöträna min hund! Uppdatering och förkaring kommer senare!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards