Hundreda

Alla inlägg den 25 februari 2012

Av Emma Hammar - 25 februari 2012 10:25

I eftermiddag ska Arrac och jag gå Camillas klickerkurs! Det ingår i min träningsplan med Arrac att gå kurser med honom så han återigen kan vänja sig att arbeta med hundar runt honom.  Som sagt kommer jag inte delta i de övningar Camilla levererar dels för att Arrackan alla men främst för att han behöver annat.


Min plan för kursen


- Vi kommer att stå och jobba lite avskillt, han kommer inte att se hundarna hela tiden då vi är inomhus. Vi kommer att jobba nära personel utgången så jag kan gå ut och ge honom lite andrum då och då. Han kommer bli trött, hans energi kommer att gå åt att lukta och lyssna efter de andra hundarna.

- Filtträning - filten ska vara på plats innan Arrac kommer in

- Plattformsträning

- Apportering

- Ingångar

- Fokus i position


Jag vill ha fasta moment det är tydligt vad Arrac ska göra. Han behöver hållpunkter som han kan!För som sagt hans energi kommer troligen inte att ligga på träningen utan på de andra hundarna. Träningen kan i detta fall bli både en avledning och en bearbetning. Det är mitt jobb att se till att det blir en bearbetning trots att han tränar lydnad. En bearbetning betyder att energin går till det han bearbetar, alltså ska hans energi gå till de andra hundarna. Så därför tar jag och tränar på sådant han kan och känner sig trygg i. Sen så är det alltid nyttigt att finslipa lite grunder! Men fokuset ligger inte på lydnaden utan på hans sinnesstämmning!


Dagboken ska vara med och fyllas i! Uppdatering om detta blir ikväll   

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards