Hundreda

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2012

Hundmötesträning

Av Emma Hammar - 14 augusti 2012 23:45

Arrac och jag var med Sanna och hennes hundar idag i Norrtälje. Viggo känner Arrac men hennes nya hund Touch är ny för honom. Så det var en nya hund idag. Vi fick flera hundmöten med blandade resultat men jag känner mig ändå nöjd med dagen.


Möte 1: Två Welch springer spaniel varpå en av dem gör utfall mot Arrac på 10m avstånd. Arrac var duktig och tittade bara på den. När de var närmast varandra och den gjorde ett kraftigare utfall pep Arrac lite.

Möte 2: En Amtaff på andra sidan gatan, Arrac tyckte den var lite jobbig att titta på och tog godisarna sämre.

Möte 3: Två små hundar kommer samtidigt som hunden innan en Papis och en Chihuahua. Dessa mötte vi en gång till lite senare.

Möte 4: En Rottis tik kom upp bakom oss NÄRA! Vi står nu med tre hundar framför och en bakom. Jag börjar gå framåt och Rottisen hack i hälarna som Arrac inte har sett ännu. När kliver av bron och jag ska öka avståndet så kommer Rottisen 2m bakom Arrac och då vänder sig Arrac om och ser henne. Där gjorde Arrac ett utfall! Tur att det var en mycket lugn och cool liten Rottistik. Arrac kunde lugna sig väldigt fort i jämförelse hur han har varit tidigare. Det blev en alldeles för svår situation!

Möte 5: En stor Schäfer (hans tidigare ärkefinende ras) kommer framför bara 1 minut efter Rotisen. Det som imponerade mig mest är att han har precis gjort ett utfall och ser en hund som han tidigare gjort utfall av att se på över 50m håll och bara tittar helt cool lungt! Han till och med la sig ner och tittade!


 

Här ligger Arrac och tittar på en jättestor Schäfer på ca 30 meters håll. Kolla stilen hur han ligger ner. Schäfern var en mycket lugn och cool hund. Vilket är jättebra! Arrac behöver se hundar som inte är farliga och läskiga.


Möte 6: En Staffetik med högsvans som stirrar ut Arrac. De var 12m i passagen från oss. Arrac jätteduktig och tittar lugnt. Henne mötte han vid två tillfällen till senare i parken så vi fick 3 träningstillfällen med henne som hundmöte.

Möte 7: En mindre variant, typ Dansksvensk gårdshund men ändå inte. Det var en tik som kom upp i ryggen på Arrac på ca 4m håll och det var inte alls ok sa Arrac! Hon kom senare tillbaka och nu på dryga 20m håll och Arrac kunde verkligen inte klara av henne! Jag hade inte tid att läsa den tiken men någonting sa hon till honom. Han brukar inte reagera på små hundar.


Så här läg Arrac innan lilla hunden kom som han inte gillade. Vilken stil!


Möte 8: En liten ruffsig La apso typ. Arrac tittade lätt och fint på den, inget hot sa han.

Möte 9: En mellan Pincher men samtidigt som den kom på ca 7m håll blev Arrac rädd för båten precis intill som guppade konstigt så han hade inte tid med Pinchern. Han tog knappt godis.

Möte 10: En liten dvärgpudel då Arrac skulle inte i bilen. Arrac ville inte inte i bilen och brydde sig heller inte som den lilla hunden. Godis ville hani nte ha. Vi stod bara kvar och tittade tills hunden var borta och ett litet tag till.


En bra dag. Han har visserligen gjort utafll mot två hundar och det var länge sedan han gjorde utfall! Men båda gångerna gick det bra den ena hunden var ju cool lugn och den andra försvann inte så han fick bearbeta den längre. Så med Touch som var ny för honom har han haft möte med 12 hundar idag.


 

Arrac ligger och sträcker på sig efter sitt andra utfall mot lilla hunden. Sanna och co i bakgrunde med Flatben som sticker upp i luften. Det är intressant hur Arrac beter sig efter ett kraftigt stresspåslag. Han kan gå ner i varv lättare och fortare nu. Att han kan lägga sig ner är stort!


En bra dag med nya erfarenheter!

 
 
Emma

Emma

18 augusti 2012 18:16

Jätteintressant att läsa om Arrac´s hundmötesträning tycker jag! Skönt att träningen gick bra! Har själv haft problem med det, men med klickern och den positiva förstärkningen har vi nästan fått bort osäkerheten vid hundmöten helt. Fast vi jobbar fortfarande med det varje dag. Trevlig helg! /Emma och Liam

http://engelskspringerspanielliam.blogg.se

Emma Hammar

18 augusti 2012 19:58

Det ligger mycket jobb bakom! Jag jobbar med att klicka och förstärka hans sinnesstämning och kommunikation med den mötande hunden. Det är svårt men intressant hur bra resultatet blir OM det FÅR ta tid :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma Hammar - 26 maj 2013 22:57

Nu vill vi starta om med en ny blogg och med ny motivation för träning och livet med hund! Den här kommer ligga kvar vill inte radera alla minnen, framförallt inte eftersom Zelda finns med här      NYA BLOGGEN ...

Av Emma Hammar - 25 maj 2013 23:28

En spännande dag och kollat på ett par hundars MT. Kul och spännande! Det är första gången jag ser det nya. Jag såg en Rottistjej och en Aussiekille båda snart fyra år. Bilden är på Disco som inte var ett dugg rädd för dumpen! Precis som han träf...

Av Emma Hammar - 24 maj 2013 12:47

Mitt och Arracs akilleshäl i lydnaden är fotgåendet! Ja varför då? Matten verkar tycka att det var det tråkigaste att träna helt enkelt    Jag har nog också gjort alla tabbar man kan så alla dessa känner jag till väl    Nu då ska vi se om jag lyckas ...

Av Emma Hammar - 23 maj 2013 21:06

Lite miljöträning blev det innan vi skulel in till Jessica Pelz för återbesök. Jag gillar att han börjar få ett fint lugn i milöer och bara kan lägga sig fint när jag sätter mig.       Jessica hade massor med positivt att säga. Vi är på rätt...

Av Emma Hammar - 22 maj 2013 15:02

Jag och Arrac drog till Norrtälje för att möta upp Angelica och hennes hundar Bowie och Ink för en promenad. Vi har var ute i 1,5h och strosade runt i lugnt tempo. Arrac blir påverkad av tempot och kan lättare bli stressad vid ett hundmöte än om vi b...

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards