Hundreda

Alla inlägg under mars 2012

Av Emma Hammar - 24 mars 2012 08:20

Nu är det premiär för spårgruppen igen! Det blir en full grupp så jag har att göra i tre timmar idag    Så nice!

Av Emma Hammar - 23 mars 2012 10:16






Stort grattis till min stora förken Zelda som blir hela 6 år idag!


Hon börjar bli en gammal dam nu  


Zelda skaffade jag som omplaceringshund då hon var 1,5 år gammal då förra ägaren inte hade tid för henne längre. Zelda var starten för mycket och hin var den som insprirerade mig att utbilda mig till problemhundskonsult! Utan henne hade jag inte varit där jag är idag! Zelda gjorde utfall mot människor och tycke att alla är läskiga om de tittar på henne eller ger henne uppmärksamhet. Vi har traglat oss genom flera smärtor som kroniska inflamationer i öronen och givetvis fick hon skotträdlsa då hon hade så ont. Vi har kämpat med jobbiga löp perioder då hon löpte 3 gånger om året! Hon kastrerades och mår mycket bättre. Efter det kämpar vi med vikten, innan var hon smal, vacker och muskulös.... nu mer en en rund och glad tjej. Vi har också kämpat med artros som vi fick diagnos på för snart 3 år sedan då var hon ung...


Idag har hon ett lugnt och stillsamt liv som kryddas med små utflyter med mig på utbildningar ibland eller som assisten på mina kurser som terapihund för andra hundar då hon är väldigt trygg och säker med andra hundar. Hon är en livsnjutare och älskar att äta  


Vi jobbar med att få ner henne i vikt för att hon inte ska behöva lämna oss snart! Jag älskar min stora Heffaklump Zelda!


Grattis tjejen!!!   


Zelda på myspromenad med mig på morgonen   


 

Zelda säger hej!


     

Bilder på Zelda som tränar vittringen, Zelda på kurs hos Eva Botfält och sista bilden på dagdrömmaren Zelda i sommar värmen!


     

Zelda på hundens hus i höstas på läsa hund. Zelda apporterar lösrulle och två till njutar bilder! Hon som sagt är cool och gillar att bara ta det lugnt!


Grattis Tjejen!!!   

Av Emma Hammar - 23 mars 2012 09:34

Jag orkade inte blogga när jag kom hem, var helt slut i kroppen! Vilket bara är positivt! Jag började med att lägga spår till Arrack och Jack. Sedan åkte vi på på Hundredas promenad innan vi tog spåren.


På hundpromenaden gick det faktiskt riktigt bra för Arrac. Ja han tyckte det var jättejobbigt och när han kom ut ur bilen och såg massa hundar så skällde han rakt ut och blev riktigt stressad. Han drar som en tok när han är stressad. Jag gick med kort koppel så jag är konsekvent med positionen på vänster sida och bara gick. Han gick ju på bakbenen i början. När han inser att ingen ska göra illa honom blir han ju lite lugnare. Efter halva promenaden så gick han fint bredvid mig men han försöker ju gå in i lydnad den lilla jäveln   Det gör han för att slippa se de andra hundarna! Men eftersom Arrac nu var kontaktbar för träning så klickade jag bara när han hadeslakt koppel och en bra attityd MEN tittar fram på hundarna! Om hn inte tittar så kommer han få en chock då någon hund skulle komma närmre då han inte ser det för att han går och tittar på mig! Han hade ett mycket trevligare kroppsspråk mot de andra hundarna än vad han brukar ha. En lägre svans och ett mjukare spårk. Han brukar få en stor fana över hela ryggen då han reser sin svans då det finns hundar i närheten. Jag har ju bara klickat och förstärkt ett trevligt kroppsspråk så skönt att se att han kan bjuda på det!


Arrac är trevlig i grund och botten så får vi ordning på den här osäkerheten så är han en tervlig och glad hund! Så jag är nöjd! Han hade en bra eller helt ok sinnesstämmning när jag stoppade in honom i bilen. Jätteskillnad från när vi startade promenaden. Men som sagt det är mycket jobb och vi jobbar vidare!


Sen var det ju spåren! Riktiga mörkerspår i bäcksvart mörker. Jack var jätteduktig, jag hade gjort det svårt för honom på vissa ställen och han var lite slö mot slutet då mina kluringar tog på hans krafter. Arracs spår var ännu mörkare än Jacks, det var inne i skogen och Jack hade på ett kalhygge! Camilla vågade inte gå med så hon tryckte i bilen medan jag gick, men jag fick inte heller gå själv så hon tvingade med Erica. SÅ om jag blir mördad så slapp jag bli det ensam   Omtänksamt av Camilla   Haha skämt och sido. Arrac var klockren i spåret! Han var på och ag ser ju inget så det var bara att hänga på. Vi hamnade i värsta risen med småbjörkar så  där hamnade vi utanför spåret då det inte gick att ta sig igenom riktigt. Då missade vi en pinne. Annars var det pang på hela vägen!


- 500m

- 3h liggtid

- 4 föremål

- Skog, ris, asfalt, sand (Ja det fanns en asfalterad väg senare som jag gick över)

- Mörker!


 

Bild från promenaden, jag och Arrac närmast vi har väl gått ca 20min här och han har börjat lugna sig   Min lilla plutt!   


För övrigt så har jag gått så här mycket igår

- 1,5h

- 30min (lägga spår)

- 1h hundpromenaden

- 1h ta båda spåren med hundarna och gå mellan bilar


Så hörrni 4 timmar får jag räkna med som jag har varit aktiv med hund och i sträcka är det 12 km!!! För du har väl inte missat tävlingen? 

Av Emma Hammar - 22 mars 2012 15:37

Vilken bra start denna dag! Jag klev upp 07:15 då klockan ringde, hade en privatträning kl.08:00 ett riktigt härligt akipage med massor med energi! Efter det hem och blogga lite, få i mig frukost snacka Hundreda snack med Camilla i telefon sedan promenad i solen!


Jag och Arrac var ute 1h 30min och det var 5,91km. Så härligt det var! Jag fick klä av mig trots att jag hade lite kläder på mig innan! Jag har ju tagit tag i vår koppelträning igen sen han inte fick vara lös pga ryggen, den har redan blivit mycket bättre på dessa veckor. Man blir s lat med koppel när man bor på landet   Han fick var lös en liten stund men han fick inte rejsa! Vi satte oss i det torra gräset i solen och tränade lite passivitet också vilket inte Arrac hade lust med. Men eftersom jag bestämmer så satt vi tills han blev passiv en liten stund och så reste jag mig medan han var lugn.  Efter vinterna är det ofta så här eftersom iaf inte sitter i skogen och är passiv då det är kallt om baken!


Kolla blicken! Haha det är under vår passivitesträning... han sitter och suktar på skogen! 


Han verkligen njuter av vädret!


Min fina skitgris!


 

Åh vad det var mysigt att gå runt i vattnet ska Arrac! Svalt gott och skönt!


Ikväll blir det mer för honom. Vi ska på Hundredas promenad som Camilla håller i och gå med andra hundar och efter det ska vi träna med träningsgruppen och för Arracsdel blir det spår. Jag ska också lägga ett spår till Jack innan promenaden så det hinner bli lite liggtid på dem innan vi tar spåren!


Så nu har Arrac leagat och vilat sen vi kom in vid 12 och han få vila en dryg timme till innan vi åker. Lika bra för han kommer behöva sin ork när det gäller framförallt hundpromenaden!


Häng med ikväll vettja!   


Vi träffas utanför DjurMagazinet i Arninge kl.18:30-19:30

Det kostar 50kr som du ger till Camilla innan promenaden!


Vilka härlig dag med massa energi!

Av Emma Hammar - 22 mars 2012 12:13


Av Lasa apson Ablert fick jag blommor på avslutningen av valpkursen! Det värmer verkligen när ekipagen har uppskattat kursen!

TACK SÅ MYCKET!  


Av Emma Hammar - 22 mars 2012 10:17

Valpkursen hade också avslutning igår   Fick några bilder av Erica som är matte till lilla Tito som jag tränar med på bilden. Igår tränade de på inkallning och lekträning. De ska börja tänka i banorna "belöningsutveckling"!


Här tränar vi lek och byteshandel. Jag tränar så jag blir svettig    det var strålande väder och vi hade kul på kursen!


   

Av Emma Hammar - 22 mars 2012 09:54

Igår hade vi avslutning på koncentrationskursen, jättetråkigt   Camilla visade en övning inför gruppen med Jack. Han var duktig   Alla har varit engagerade på den här kursen och den har varit så givande att hålla!


Det kommer garanterat en till kurs i koncentration till hösten! Vi funderar på att du göra en längre kurs då detta gick så fort och vi vill hinna mer  


Tack för den här gången!


   

Av Emma Hammar - 21 mars 2012 15:40

Vindstilla i solen men ändå!


 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards