Hundreda

Alla inlägg den 7 januari 2012

Av Emma Hammar - 7 januari 2012 19:45

Nu så har jag fixat Arracs film från dagens träning! Han fick en omgång med tre figgar. Två sittande och en liggande i en släpkärra. Jag är jättenöjd med hans insats! Vi tränar ju sök väldigt sällan då det är brist på sökfolk att träna med. Liksom ingen man kan gå ut och göra själv. Han har inte tränat på flera månader. Det som jag själv har att påpeka på är avsaknanden av ingångar och anlämnande de sista två skicken av lösrullen. Men jag vet varför så det är bara att träna! Han har kommit på att det är lite kul med ärevarv  


Men se gärna för er själva! Första skicket var enkelt. Andra var lite klurigare och det tredje var klurigast! Han de markerat innan jag skickade honom men han hade ingen målbild av att figgar kan ligga i något  



För övrigt fick Arrac hundmötesträning idag som var riktigt bra!


Hundmöte 1: Jag rastade av honom innan söket ute på Gärdet liksom de andra i sökgruppen. Han har inte träffat dessa hundar tidigare. Jag kunde låta honom bearbeta och belöna att han tittar på dem på ca 30m håll framför.


Hundmöte 2: Två hundar en stor jamthund och en liten fluff på andra sidan gatan. Han satt, tittade och jag kunde belöna. Han tycker fortfrande att det är jobbigt och läskigt att just titta. Men vi var på lagom avstånd ca 20m. Han tog godis.


Hundmöte 3: Fick en liten hund som ötte oss på samma sida, fick gå en båge ut i gatan för att öka avståndet. Jag kunde belöna i rörselse medan vi mötte. Men precis vid mötet så tog han inte godis men kontrollerade sig själv och gjorde inget utfall. Bra! Men det var jobbigt eftersom han spottade ut dne stora torkade fårlungan jag gav honom...  


Hundmöte 4: Inne i parkeringshuset så hade de andra gått ner före oss och då kunde jag passa på och stå och träna. Höll ett avstånd på 30-40m. Vilket var alldeles lagom. Han tog godis och han tittade utan att vara otrevlig. Fick stå i många minuter och de stod ju kvar vid sina bilar så det var perfekt träning!


Jättenöjd! Arrac har varit trevlig hela dagen och har trevliga upplevelser med sig idag! Inga utfall mot fönstret i bakluckan heller då de andra hundarna tränade utanför! Något litet pip och gnäll då en av hundarna hoppade upp och hälsade på mig. Han behärskade sig lilla parveln! Så bra!


Kan inte bli mer nöjd med träningen idag!   


Tyvärr började han gå passgång och vänster bakben såg inte bra ut. Har dock inte hittat något och han skuttar runt som vanligt här hemma. Ska kolla igenom honom igen, kanske vara var en stukning eller sträckning.


Hej hopp för idag!

Av Emma Hammar - 7 januari 2012 17:37

Idag åkte vi till Gärdet och tränade på hundmöten och sökträning i ett parkeringshus. Skitkul träning! Arrac fick bara bra upplevelser idag och jag ska fördjupa mig i dagens träning i nästa inlägg men här kommer en mix av hundarna i "sökområdet" som tyckte detta var häftig träning!



Hundarna som medverkar heter: Tea, Moltas, Nova, Arrac, Bella och sist men inte minst Mist! Härliga karaktärer i denna film där de spelar sig själva   

Av Emma Hammar - 7 januari 2012 15:50

Igår mötte vi upp hundkompisen Bella för att träna hundmöten i Täby C. Vi såg inte skumten av en ända hund! Jag har fått tips av andta ställen i Täby där det rör sig hundar så nästa gång kör vi på det tipset!


Men bullrig miljö, människor, bilar, och en bra promenad fick han   Han var sådär himla fin och trevlig igår! Gillar min trevliga hund!   

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards