Hundreda

Alla inlägg den 11 januari 2012

Av Emma Hammar - 11 januari 2012 21:16

Nej Sickan har ingen plan! Hur ska detta sluta??! Imorgon ska vi träffa Ellan och henns två tikar för lydnadsträning vid Älvsjömässan. Jag har ingen plan på träning alls!


Jag bruar alltid ha massa ideer men jag har verkligen ingenting just nu! Jag är så urgängorna när det gäller lydnad. Jag har ännu inte kommit upp ur min svacka än när det gäller lydnad. Ska vi träna lung och koncentration eller fartmoment?


Moment Arrac älskar

- Apportering av alla slag

- Inkallning och andra fart moment

- Hopp (gärna med apport också)


Moment vi är sämst på

- Linförighet

- Platsliggningen har nu tyvärr hamnat här under vårt uppehåll... Den var klockrent förut   


Pågående moment under inlärning

- Fjärren alla skiften, kort avstånd

- Ställande, både under FF och inkallning

- Apportering med dirrigering

- Metallapport

- Vittringsprovet klass3 och elit är sak samma

- Rutan klass 2 men även delmoment ur klass3 och elit


Resten av momenten är något mellanting, de flesta är han bra på. Men undrar om han minns någon lydnad  


Hjälp mig! Vad ska vi träna på? Helt nya moment gör vi inte då det blir ny miljö. Det stökar till det för mycket för Arrac. Vi ska stärka självförtroendet inte stjälpa det. Så vad ska vi göra? Förslag taget tacksamt emot!

   

Av Emma Hammar - 11 januari 2012 19:31

Hundarna leker med sina akriveringsleksaker   Finns att köpa på DjurMagazinet i Arninge, de har en helt ny färg i sortimetet - ROSA  



   


Av Emma Hammar - 11 januari 2012 16:54

Idag var det simmning i Rimbo och miljöträning för Arracs del. Vi fick faktiskt hela 3 hundmöten idag och de gick bra!   


Hundmöte 1: Redan hemma fick vi ett hundmöte när vi skulle ut till bilen. Den hunden skulle inte passera oss då jag vet att de bor längre bort så det var perfekt att träna mot då avståndet var på 50m. Arrac ha svårast för hundar i den egna reviret då många av grannhundarna har gett sig på honom! Nu kunde Arrac sitta och titta på hunden, bra!


Hundmöte 2: En liten Cavalier inne i Rimbo, Arrac har aldrig gjort utfall mot en Cavalier men han visar ändå osäkerhet och obehag när han ser en hund oavsett storlek. Alltså är det en bra träning med små hundar.


Hundmöte 3: En Irlänsk Setter kom när vi stod och tittade på allt omkring. Jag såg en först så jag flyttade på oss annars hade de kommit inpå oss vilket inte skulle vblivit ett lyckat hundmöte. Jag ställde mig en 20 m bort och Arrac hade en bra attityd. Nu gick de åt ett annat håll så de försvann fort så jag gick efter en bit och när Arrac fick in den hundens molekyler i nosen så gick svansen upp en aning, alltså blir det svårt för Arrac att gå in i doftmolekyler. Men han fick bearbeta molekylerna och titta på hunden som blev mindre och mindre.


Inga utfall idag heller    Vi fortsätter jakten på hundmöten så vi får in mängdtäningen! Det är det som kommer att ge resultat. Att träna ett par gånger i månaden tar ingen framåt då kan man ju nästan lika gärna låta bli att försöka ändra något. Fler gånger i veckan är ett måste! För att det ska gå ihop med mitt schema har jag satt ett minimum på 2ggr/v och hinner jag blir det fler. 


Arrac i Rimbo


Försökte på Arrac att se Rottisen i bakgrunden men han såg den inte.  

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards